Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: lakossági pénzügyi vagyon

Előzmény: #600815

"na ha rbbj-vel ezt megmutatnátok a Zembereknek, kiderülne, hogy 3/4-üknek tilos lenne egyáltalán rendelkezniük bmilyen autóval :-) Számításaitik alapján...."

És erre azoknak a 3/4-ük, akik új autot vettek az elmult években, azok már keservesen rájöttek és meg is értették ezt. Pontosan ez a lényeg:

"Kis illuziórombolók :-)"

Egy kötelezettség felvállalása nem idillikus állapot, hanem felelőség, és TEHER. Itt nem lehetnek illúziók, mert igen hamar szembetapos az élet, lásd azt, hogy auto huss, baleset, totálkár, ellopás, oszt MÉG HA VAN IS CASCO, az sem fizet annyit, mint az adósság. Aztán emberünk néz ki a fejéből, hogy se auto, se semmi, csak a marha nagy adósság, amit ki kell fizetnie.

Pénzügyekben TILOS az illúziókat építgetni és illúzaiókra építkezni. NEM VÉLETLEN, hogy összedőlt az autopiac, mert az emberek már pontosan tudják, értik, hogy NEM SZABAD belemenni ezekbe a játékokba, mert ezek a játékok csak az illúziót adják meg, hogy van valamid, pedig valójában nemhogy semmid sincs, hanem az első perctől CSAK ADÓSSÁGOD VAN és semmi másod.

"A skodás példát konkrétan nem mondtam, csak elvesztél a részletekben ezért konkretizáltam utólag. Jó kiállású autó? :-) A 120 L megbízható? :-O Akkor neked még nem volt. Forr a vize, folyton lerobban, nehezen indul."

Vezettem annak idején, nekem különösebben sok bajom nem volt vele azon kívül, hogy állandóan figyelni kellett a hőmérőt. Viszont kényelmes volt, különösebben nem volt baj vele. Ha viszont folyton lerobban, nehezen indul, akkor nem az a baja, hogy Skoda, hanem az, hogy túlélte azt az élettartamot, amit bírt. Ilyenkor el kell tudni engedni. Nem Skoda volt az enyém, de én is hasonlóan láttam be anno, hogy többe kerül megtartani, mint megválni tőle, mert amennyit ráköltök, az már egy prémium auto szervízköltségével vetekszik, ráadásul soha ne lesz tökéletes, mindig jön valami más. Ilyenkor váltani kell. Viszont ha a kérdés erre vonatkozik, akkor ne Ignis irányba menj el, hanem inkább Opel irányba, mert az áll hozzá SZERINTEM közelebb karakterileg. Egyébként, csak a vicc kedvéért, amikor anno először megláttam ezt a Skodát az utcán, azt hittem, hogy egy Opel, utána vagy háromszor jártam körbe, hogy "mi az, hogy Skoda", az nem nézhet ki ilyen jól.

És hát láthatod, egy ilyen autonál a szervizelés már az értékét is meghaladja, tehát nem értéket mentesz, nem az lesz az érzésed, hogy van értelme, hanem az, hogy NINCS. Ha mindehhez az is hozzájön, hogy egy barom belerongyol, és ad egyébként betétlapot, majd ezek után TOTÁLKÁROSNAK(!) veszi fel a biztosító egy lökhárító csere helyett, akkor megérted, hogy ez már nem auto, hanem pénztemető, amitől meg kell válni.

De ez nem arról szól, hogy SKODA. Ez arról, hogy elérkezett a búcsú ideje.