"Hát azért...Csaco kb. 5 000/hó, kötelező legyen 2-3000, szervízelés is legyen hónapra leosztva 4 000."
Az szerintem 11-12eFt/hónap, azaz "mindössze" 50%-al térünk el az eredeti 20eFt-os becslésedtől. Én csak erre hívtam fel a figyelmed. Nem elég a 20eFt-al számolni, így kell számolni. Ugyanakkor:
"A benzin, meg a lecserélt autónál is fennállt, tehát ebben nincs változás."
Eddig nem arról volt szó, hogy mit vegyél VALAMI HELYETT, hanem arról, hogy VESZEL VALAMIT, ami korábban nem volt. Nagy különbség!
"Ezt elmondtad párszor, és ez egyszerű matek hogy a ki nem költözés olcsóbb"
Csakhogy pont ott buknak el, aminél rámutattam a számításodra, egyszerűen csak a megszerzést hasonlítják össze és nem az életvitelszerű fenntartást. A kettőnek sokszor köze nincs egymáshoz, azaz az is előfordulhat, hogy a drágább vételárut egyébként fenn tudnád tartani a jövedelmedből, de az is, hogy az olcsóbbat nem. Tehát még az is előállhat, hogy azt tudnád fenntartani, amit nem tudsz megvenni, és ezért megveszel valamit, amit meg tudsz, mondván, hogy akkor azt is fenn tudod, aztán csodálkozol, hogy miért nem :)
"A példa arra vonatkozott, hogy ez a szerencsétlen család a Skoda 120 L-ét lecserélje-e Ignisre, és bevállalja-e 150 000 szabad eszközből a 20-at :-)"
Akkor én valamiről lemaradtam, én ezt a példát nem olvastam... én leragadtam ott, hogy mennyi vagyonhoz milyen auto dukál. Egyébként nem pontosan értem, hogy egy Skoda 120L-t miért akar valaki Ignisre cserélni, szvsz az a Skoda pont egy jókiállású auto és nem is szokott vele nagyobb baj lenni. Ahhoz képest pont az Ignis, az érdekes elképzelés a számomra.