a napsütés hiánya és az állandó közlekedési nehézségek a hó miatt biztos hatottak rám....Főleg itt a nyugati határszélen kaptunk elég havat, még mindig van belőle
a napsütés hiánya és az állandó közlekedési nehézségek a hó miatt biztos hatottak rám....Főleg itt a nyugati határszélen kaptunk elég havat, még mindig van belőle
sajnos nem, de ez kedves volt, kösz
Igen, eddig volt a "váltópárt" című marxista lózung, amely szerint hol az egyikre, hol a másikra kell szavazni "protest" módon, mert ez a váltógazdaság. Most viszont (végre!) előállt az a helyzet, hogy VAN lényeges különbség a politikai irányvonalak között, tehát már nem arról van szó, hogy UGYANAZT melyik csinálja (éppen) kevésbé ellenszenvesen, hanem arról, hogy MÁST is lehet csinálni.
És az az érdekes, hogy ebbe most belement a baloldal, azaz nem az van, hogy többet ígérgetnek, hanem leragadtak ott, ahonnan 2010-ben az irányvonalak szétváltak, azaz azt mantrázzák, hogy az a jó és ez a rossz, egyébként immár semmivel sem alátámaszthatóan.
Egyszóval, most már az a kampány zajlik, hogy mivel járna a változás a mostanhoz képest, és ebben az a figyelemreméltó, hogy ebben az un. baloldal egyáltalán nem találja a helyét, és igazából teljes a képzavar, hiszen valódi érveket nem tudnak felhozni, különösen azok után, hogy kénytelenek elismerni, hogy a marxizmushoz visszatérést valójában az emberek igen súlyos megadóztatásán keresztül képzelik el.
Úgy is kérdezhetném, melyikkel lennétek boldogabbak (és ami a legfontosabb melyik ésszerűbb):
A) vagyon esetén egy használt G Astrában
vagy
B) vagyon esetében egy új Mondeo/Mazda 6/használt Audi stb...
Ja és az amortizáción tegyük túl magunkat most. Vegyük úgy, hogy megbékéltünk vele.
"Szerintem ez valahogy úgy van, hogy a biztos rossz is jobb a bizonytalannál, de ez csak arra az esetre igaz, amikor egyfajta biztos rossznál lehetne még roszabb is, vagy akár sokkal rosszabb is. "
Igen, így már tisztább :-)
Amúgy ezen hsz-odról ez a cikk jut eszembe:
http://idokjelei.hu/2013/02/globalis-elitizmus-a-gonoszsag-jellemzoi/
Az utolsó bekezdést mintha csak én gondoltam volna ki. Amúgy az invidualizmus-kollektivizmus-egoizmus kérdéskörrel kapcsolatban még lesz egy vitám veled, mert volt egy liberálkommunsta hsz-od, melyben ezt a részt tévesen vagy legalábbis felületesen kezelted volna.
Igen-igen az amortizáció (és az ennek elvesztett kamata, mint alternatív költség, ugye). De egyszerűség kedvéért vegyük a nulladik évet, hogy akkor mi a racionális vagy mik a sávok: túlvállalt, megfelelő, biztonságos.
Ok, példa. Melyik racionálisabb (hitel egyiknél sincs), ingatlan értéke mind két esetben 15 M HUF:
2 millió pü-i megtakarítással venni egy 1M-s autót (havi nettó bevétel 100 000 HUF/fő) 1M/17M~6%-os arány
Vagy 30 000 000-s megtakarítással venni egy 8 000 000 M-s autót (havi nettó szintén 100 000 HUF/fő). Itt már ugye 8M/45M~18% az arány, tehát jobban túlvállalta magát az illető.
DE! a 30 000 000 HUF-os vagyon 3-5 év alatt kitermeli az autó újkori árát, majd ugye fedezi az amortizációt és a fenntartási ktg-ek.
Ti melyikre szavaznátok (a drágább autó semmilyen plusz előnyt ne jelentsem most egzisztenciálisan, ezzel most ne érveljünk).
ilyen részletesen leírva már nagyrészt helytálló, de nem hiszem, hogy ez fórumos hsz-kből levehető, legfeljebb egy jó tipp ;)
"okosok" azt állítják, hogy Magyarországon a negatívkampány dívik (párttól függetlenül).
Elírtam az előző választ, szerkeszteni már nem tudtam, szóval:
Szerintem ez valahogy úgy van, hogy a biztos rossz is jobb a bizonytalannál, de ez csak arra az esetre igaz, amikor egyfajta biztos rossznál lehetne még roszabb is, vagy akár sokkal rosszabb is. Vagyis amikor ez tulajdonképpen "kármentés", hogy inkább legyen egy biztos rossz, mint egy még bizonytalan, akár sokkal rosszabb szituáció.
Ugyanakkor a marxista kormányok nem erre építettek, hanem arra az ideológiára, hogy csak az lehet a jó, a többinek pusztulnia kell, és mindent fetisizáltak (náciztak), hogy az mennyivel rosszabb, mint ők.
Tulajdonképpen, ha jobban megnézed, soha nem azzal kampányoltak, hogy ők jobbak lennének, vagy jobbak voltak, hanem mindig azzal kampányolják, hogy démonizálják a marxizmussal való szembenállást.
Szerintem így nem lehet a kérdésedre válaszolni. Egy tulajdon (nem hitelezett jármű!) esetében az értékvesztés "fájdalmát" kell megnézni, az a lényeg, hogy az ne okozzon komoly lelki fájdalmat. Ezen kívül azt kell megnézni, hogy az adott jármű worst-case meghibásodása mennyire terhelné meg a jövedelmi viszonyokat, mert ha nagyon, akkor csak idő kérdése, hogy mikor lesz probléma a jármű birtoklásából.
Innentől annyi mindentől függ ez, életkortól, szükségességtől, munkához való használattól, hogy én nem tudnék erre arányszámot mondani. Szvsz inkább aránytalanságot lehet sokszor látni, azt könnyebb megmutatni.
Van esetleg egy konkrét példád, vagy kérdésed?
Szerintem ez valahogy úgy van, hogy a biztos rossz is jobb a bizonytalannál, de ez csak arra az esetre igaz, amikor egyfajta biztos rossznál lehetne még jobb is. Vagyis amikor ez tulajdonképpen "kármentés", hogy inkább legyen egy biztos rossz, mint egy még bizonytalan, akár sokkal rosszabb szituáció.
Ugyanakkor a marxista kormányok nem erre építettek, hanem arra az ideológiára, hogy csak az lehet a jó, a többinek pusztulnia kell, és mindent fetisizáltak (náciztak), hogy az mennyivel rosszabb, mint ők.
Tulajdonképpen, ha jobban megnézed, soha nem azzal kampányoltak, hogy ők jobbak lennének, vagy jobbak voltak, hanem mindig azzal kampányolják, hogy démonizálják a marxizmussal való szembenállást.
Körkérdés. Szerintetek az autó értéke az össz nettó vagyon hány százakékában "egészséges" még (max.)? Legyen magánszemélyél, nem lízingnél, hisz az más tészta.
Akkor...erre fogom.
Tudod, lehet, hogy amikor úgy véled liberál-kommunista beállítottságból adódóan, akarnak rosszat a kormánynak, lehet csak arról van szó, hogy egy kiszámítható negatív szcenárió is jobb a bizonytalannál.
Hát, ez a lenullázó energia (is) sok jót nem tett velem (sem). Igazából sok konfliktust hozott.
Arra nagyon kell vigyázni, hogy pontosan szedje a gyógyszereit, mert különben nagy baj történhet, tényleg szó szerint egy nap alatt is.
"A közérzete pedig nagyon is függ a körülményektől, azok pedig akár egy nap alatt megváltozhatnak."
Hajaj, főleg ha bipoláris zavarral küzd valaki...:-)
Egyékbént a határtudományokon túl, november-decemberben volt nagy energetikai változás, egyfajta lenullázó érzés sokaknál, amit egyébként műszeresen is lehetett mérni, valami változás azért volt a Maja naptár időpontjában. Ehhez még hozzájött az alig pár hónappal utána majdnem izomból becsapódó meteorit, illetve a Földközeli kisbolygó, szóval ez is bizonyosan beleszólt az emberek hangulatába. Aztán ehhez adódott az is, amit sokan mondtak, hogy idén olyan tél volt, amikor gyakorlatilag soha nem sütött tisztán a nap, mert mindig borult volt az idő. Ezek úgy külön-külön valószínűleg fel sem tűnnének, de így egyszerre azért igen komoly tényezővé állhatnak össze.
Bár nem vagyok nagyon kollektivizmusban hívő, azonban valamelyest hiszek a kollektív közérzetben (pillangó effektus, stb...bár ez már a határtudományokhoz vezetne), tehát az csapódhat le rbbj-nél is ami másnál...bár ennek meglehetnek a racionális okai is. Kiolvashatatlan az egzisztenciális jövő. Se előre, se hátra., és az áttörés hiánya vagy éppen a katarzis elmaradása okozhatja ezt az érzést.
Senki földjén van mind vállalkozó, tőkepiaci szereplő, munkavállaló (mondom se összeomlás, se áttörés).
Node ettől szép az élet, különösen ha azt is meglátjuk, hogy ez az örök vita attól is függ, hogy éppen mi a piaci környezet és hogy milyen világban élünk.
Ez jól esett :-) Bár nem tudom, tudok-e újat hozni a beszélgetésben (ámbár reflektálásotok rbbj-vel mindig beindítja a fantáziámat). Meg aztán én szívesen megpihenek hosszú árnyékodban :-)
Azonban szellemedet, és gondolataidat elég sokszor emlegettem valós környezetemben (és akkor "On"olok is), pl. azon demagógiákat oszlatgattam, hogy a vállalkozások mennyivel nagyobb előnyben vannak a munkavállalókkal szemben, és, hogy a munkavállalóként mennyi adót fizetnek be az alkalmazottak (nos nem voltam népszerű amikor azt mertem mondani, hogy a céged fizeti a te járulékodat is, mármint kollégámét).
Szóval a vállalkozó vs. munkavállaló vs. tőkepiaci jövedelem vs. "ingatlanozó" vita örök marad :-)