ez is kínos az öregnek
"kizárólag a termelő beruházások eredményeznek új érték előállítást, s ezen keresztül növekedést. Az új beruházások korszerű eljárásokat és eszközöket honosítanak meg, tehát hozzájárulnak a versenyképességünk erősítéséhez. Bővítik a foglalkoztatást, ezen keresztül csökkentik a munkanélküliséget, s természetesen erősítik a költségvetés bevételi oldalát."
Ez idáig rendben is van. De egy recesszió és felesleges kapacitásokkal terhelt világpiacon mégis mi az, amire érdemes lenne HITELBŐL beruházni? Túltermelésnél a racionalitás a leépítés, nem az, hogy csodát várjunk, hogy majd pont mi fogunk pont olyat gyártani TÖMEGESEN, ami eladható lesz a világban.
Ellenőrzés: Ha lenne ilyen, ma is meg lehetne valósítani, mert csak pénz kellene hozzá, azt meg adnának a bankok, csak hát, nincs kinek. EZT pedig éppen ők erősítették meg a minap.
okoska. a növekedést a belső fogyasztás és beruházások generálnák..az elöbbi lazítás lenne..nem kerülnénk ki a túlzott d. eljárás alól..a bankok nem hiteleznek mert elvannak az mnb 2hetessel.. mielött a rövideszűek a bankadóra fognák..jelzem már elötte a válság miatt is teljesen visszavették a hitelezést..A bankadót bőven fedezte volna a bankok prémium helyzete.. 4-5% betéti kamat mellett 24-36% hitelezés.. a céges hitelezés is 12-16% volt..hol van/volt ilyen európában..
Èn egy francia tipusú, Demjáni vagyont érintő 96% os vagyon adóval kezdeném.... fizesse ki az alvállalkozóit előbb.
Megmutatnád, hol volt abban BÁRMI személyes abban, amit írtam? Hol írtam, hogy tetszik-e neked, vagy sem?
Arra pedig, hogy miből telik rá Szaud Arábiában arra éppen azért válaszoltam, mert irreleváns arra a témára nézve, amiről Spade-del beszélgettünk, ugyanis én arra kérdeztem rá, hogy szerinte tovább szűkül a termelésben részt vevők létszáma, és a gépesítés folytán, valamint a távolkeleti verseny miatt a kevesebb embernek is kevesebb lesz a jövedelme, akkor SZERINTE miből fogja eltartani az állam a többi lakost, HA NINCSENEK olajmilliárdjaik?
EZT pedig leginkább azért kérdeztem Spade-től, merthogy ő még lakosságszám NÖVEKEDÉST is kívánatosnak tart, miközben amellett érvel, hogy egyre KEVESEBB munkerőre lesz szükség.
Noch dazu azért kérdeztem Spade-től ezt, mert arra voltam kíváncsi, hogy ha feltételezzük, hogy mégis lesz akkora jövedelme ezen keveseknek, amely a szolgáltatásokban tud lecsapódni és ezáltal ellátni a társadalmat, akkor miért a felsőoktatást kívánja erőltetni a szakképzés helyett, ugyanis nyilvánvaló lehet bárki számára, hogy a fordrász, manikűrös, eladó, recepciós és egyéb állások esetében pont semmi szükség nincs a főiskolai végzettségre.
Azaz, arra vártam volna Spade-től választ, hogy fel tudja-e oldani a megszólalásaival kapcsolatos ellentmondásokat, én ugyanis úgy érzem, hogy alapvetően önmagának mond ellent.
SZERK: Kissherceg hozzászólását későn láttam, addigra már elment a válasz.
elég az OFFból, semmi köze Demjánhoz és unalmas az állandó cigányozás is...
Csak annyit írtam, hogy vannak országok, ahol van apanázs. Nem írtam, hogy nekem tetszik-e, vagy nem. Azt sem, hogy miből telik rá. Azt sem, hogy apanázst szeretnék fizetni.
Teljesen személytelenül fogalmaztam. Tedd te is ugyanezt a jövőben!
"..sok olyan roma van aki dolgozna és beilleszkedne ha engedné a társadalom ! " engedné a társadalom ha nem negatív lenne a tapasztalat...az előitéletek tapasztalaton alapulnak..a tapasztalat az életbenmaradás alapja a természetben..
- félsz a tigristől mert ragadozó és néha embert eszik..függetlenül attól thaiföldön élnek tigrisek a boncok között akik vega kaján élnek és nagyon barátságosak..
- a zsidó vallású agresszív rasszista és szemtelen..miközben sok kiváló és humanista orvos tanár van közöttük.
- a cigányok keményen tudnak dolgozni de ott a billog 100Ft-ért megölnek megerőszakolnak időseket.. és 3perc alatt megszúrkálnak...
- A finnek alkoholisták, a svédek halvérűek, a magyarok dekadensek...soroljam..
És pont azért nem veszik észre, mert tulajdonképpen "kivásárolták" az USD kibocsájtás jogát, így a világ úgy látja, MINTHA ugyanarról a pénzről beszélnénk.
Holott ez egyáltalán nem igaz, az USA-nak nincs jelenleg nincs hivatalos pénzneme, csak "bérelt" pénze van, ugyanis az USD nem az USA-nak, hanem a FED-nek a pénzneme. És pusztán azért nem csődöl be az USA, mert a FED-nek nem érdeke a "jó adósának" a bedöntése.
már megint egyetértünk :o) de facto csődben van.
és egy magáncég és a fed hitelezi.
hogy továbbra is exportálni tudja fő export"termékét" az USD-t.
El is van nyakig adósodva Amerika, és tulajdonképpen 193x-től de facto csődben van és csak egy magáncég finanszírozza, azért nem látja meg ezt a világ. Namármost Szaud Arábia esetére hivatkozni szerintem nem érdemes, ott ugyanis ÉPPEN NEM a munkából származó jövedelmet osztanak szét, hanem az ország ásványkincseiből származó BEVÉTELT, azaz valójában "nem alanyi jogon járó apanázsról" beszélhetünk, hanem arról, hogy az "ország részvényesei között felosztják a nyereséget".
Namármost, ha ugye nagyon kevesen fognak dolgozni és az is a távolkeleti árszínvonal alatt lesz, akkor miből tudnál apanázst fizetni a többieknek?
Ha mégis muszáj lenne dolgozniuk akkor meg állandóan elakarnak menni valamilyen ürüggyel... mert akármi más sokkal vonzóbb számukra.... És erre a felzárkóztatásra tök felesleges pénzt költeni... nem fog sikerülni soha... egyébként mind liberális szöveg... h a cigókat integrálni kell...
a kádári rendszer túlmunkásait pótolja most a közmunka.
mert ugye a kádári rendzserben mindenkinek adtak munkát kreáltak ha kellett.
most nincs annyi segédmunka mert megszún tek a priviben azok a helyek lehetőségek gyárak, ezért van a közmunka.
h aki akar lekezdhessen dolgozni és tanulhat is és ha szerez közben szakmát mert akar akkor tovább tud majd lépni
de sajna ez kb 1%
Igazad van, egyet értek veled.... akik nem akarnak beilleszkedni, azokkal abszolút nem lehet mit csinálni... De azért még sem kellene Őket egy kalap alá venni, mert pl nagyon sok olyan roma van aki dolgozna és beilleszkedne ha engedné a társadalom ! És ahogy mondod, h aki nem akar, az nem is tud felzárkózni. és pont ezek vannak többségben !
És Kádár-rendszerben nem volt ennyi bűnöző, meg ingyen élő.... mivel volt munka, és most ez nem mondható el ! Nyilván lehet féltek a Kádár - rendszerben a rendőröktől és magától a rendszertől is.... és hát sztem nem kellene olyanokat megtűrni, akik csak akkor tudnak normálisan viselkedni, ha már félniük kell valamitől....
majd nyomtat a fed virtuális dodót mindenkinek :o) és reszelgetjük egymás körmét, aztán unalmunkban felfaljuk egymást ... klassz jövőkép ... spade doki nem ismeri az emberi természetet ???
a négerek többsége amcisban is csak a dajdaj és a lopózás megy.
majd robotokat fognak progizni a lopásra :o))) ez a jövő; ez fix h érdekelné őket, ezt kitanulnák :o) míg a putriban mereszti a seggét és szól a dajdaj, addig a robot megy lopni helyette ...
az etióp és a cipó más.
az etiópnak van erkölcse és családi neveltetése.
a cipóknál mindez nincs.