Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hybridbox

Re: nincs cím

#602079 Sly-- Előzmény: #601876

A t-commerce lehetőségei Magyarországon

Villáminterjú Lázár Csabával, a hazai fejlesztésű fuso.tv-t működtető fuso Ecosystem Nyrt. elnökével

Mekkora az okostévék (valamint a hálózatra kötött eszközök révén „felokosított” televíziók) piaca Magyarországon?

Óvatos becslések szerint körülbelül 500 ezer az eladott és már az otthonokban található okostelevíziók száma. A megfelelő, magyar nyelvű tartalom hiánya miatt azonban nem nagyon kötik rá ezeket az internetre. Azon dolgozunk több tévégyártóval, hogy ezen készülékeket összekapcsolják a fogyasztók a világhálóval. Arra vonatkozóan nem bocsátkoznék becslésekbe, mennyit csatlakoztatnak ma ezek közül az internetre.

Mely területek válhatnak üzleti szempontból értelmezhetővé? Melyek lehetnek az elsők: digitálistartalom-értékesítés, célzott ajánlatok, video-on-demand vagy egyéb?

Ezek kombinációja lesz a nyerő megoldás. Egy olyan rendszert fejlesztettünk, amely nemcsak preferenciáknak megfelelő digitális tartalmat ajánl és értékesít, hanem a médiafogyasztási szokások alapján termékeket és szolgáltatásokat is. Technikailag nincs különbség ezek között.

Mely tényezők hátráltatják vagy segítik a t-commerce elterjedését?

Egyértelműen segíti az úgynevezett internetre köthető okostévék térnyerése, a félmilliós becsült készülékszám már nem elhanyagolható. Hátráltatja ugyanakkor maga a magyar piac: nehézkesek a fizetési megoldások, még bizalmatlanok a felhasználók. Ez utóbbi kelet-európai jelenség, itt a kártyás fizetés még mindig kuriózum, Nyugat-Európában viszont már nem akadály.

Tudna-e megvalósult magyar és külföldi t-commerce-példát említeni?

A magyar piacról nem tudok még gyakorlati példát mutatni, de külföldről is csak olyat tudnék, ahol a t-commerce-nek csak bizonyos részét valósították meg. Tudtommal annyira összetett és komplex megoldás, mint a fuso, még sehol nem született.

Milyen lesz a telefon és a tévé kapcsolata a jövőben?

A telefon – mivel személyes tárgy – lesz az a platform, amely képes lesz a televízióval kommunikálni, és a célzott hirdetések, ajánlatok akár azon is megjelenhetnek, miközben az egész család a nappaliban tévézik. A telefon veszi majd át a fizetési feladatokat is (például MasterCard Mobile, PayPal, NFC-s fizetési megoldások segítségével).

http://www.mediapiac.com/digitalis-lap/2013-1-2-szam/A-t-commerce-lehetosegei-Magyarorszagon/1046/

#601876 Zotya32 Előzmény: #601863

itt az a baj, hogy túl sok minden történt, történik, aztán mégsem mozdul vele együtt az árfolyam... ha meg igen, akkor inkább le...

a keg-nél meg azért bizakodok, mert ha történik vmi, akkor arra jelentősen reagál az árfolyam majd...

#601863 Sly-- Előzmény: #601860

Na-na, csak pozitívan!

Érdekes, ahol nem történik semmi, ott mennyivel optimistább vagy, itt ahol csinálnak is valamit, itt nem...:-))

#598984 Zotya32 Előzmény: #598965

hát ez sajna megy le, még Maci is kapni fog....

ez a nyomorult tőkeemelés a szokásos tolvajmódszeren alapul...

amíg itt nem lesz észrevehető, valódi bevétel, meg nyereség, addig sajna ez nem nagyon fog felfelé menni... örüljünk , ha lesz benne egy véletlen meghúzás talán 50-ig.

Reggel gyorsan eladtam 4…

#598965 Kiss Zoltán

Reggel gyorsan eladtam 40-en,hogy eszart vegyek,de aztán visszavontam,és beraktam 37-es vételre.És lás csodát kaptam!

#598876 Sly-- Előzmény: #598873

Akkor bújjunk.:-))

Bár nem kéne annyinak lennie, nagyon nem figyelnek most erre a csorgásra.

De végülis lecsaphatják oda, hátha.

#598260 macika Előzmény: #598258

kegben nem lesz q4 kgy előtt (eddig sose volt) - eredménye negatív lesz 200-300mill kb

nutex - passz -

essmédia ramaty lesz megint, de már 2012-ben leírtak annyi veszteséges hogy 10 másnak is elég volna - sztem durva negatív lesz, idén már nem, de eredmény nem lesz jajde az ingyé vacakokból - esetleg szgt oszt

#598258 Zotya32 Előzmény: #598252

Lehet, hogy tévedek, de régóta görcsölnek ezek, főleg nutex, keg, médiás. Ez utóbbinál a pénteki csík jelzés lehet. Tegnap meg ma pihent, de nem lennék meglepve, ha még ráncigálnának rajta... Hamarosan jön a Q4.