Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fidesz miatt került tragikus helyzetbe a gazdaság.

Re: nincs cím

#599184 banyaiz Előzmény: #599135

Azt is el tudom képzelni, hogy ha nem kerülünk ki a túlzott alól mert pekidzsekben valami összekuszálódik mint az alkotójuk szeme akkor is lazulás lesz és közben állítjuk majd mi igenis tartjuk a hiánycélt aztán vhogy mégsem sikerül majd.

De én is egyébként azt tartom vszínűnek, hogy mindenképp megpróbálunk kikerülni eljárás alól aztán , hogy ez melyik szektoron fog megint csattani egy pekidzs formájában az kérdés.

#599135 Turkoglu Előzmény: #599116

Küzdeni fognak, hogy kikerüljünk az tuti, az ilyesmi jól hangzik a kampányban , hogy X év után ők megoldották.

Megszorítást viszont már nem csinálhatnak így választások elött mint ahogy eddig se csináltak ugye...

Szóval valamilyen ágazat kap egy új adót a nyakába az biztos.

A bankok mindig esélyesek azt tudjuk... meg az energia szektor.

Meg a szemét gépjármű tulajdonosokról esetleg le lehetne nyúzni még egy bőrt...

#599116 banyaiz Előzmény: #599111

Elég összetett téma ez a túlzott ügy.

Először is amit összeraktak költségvetést az alapján vsz csoda lenne ha kiengednének. Több sebből vérzik.

Viszont van még idő a döntésig lehet pekidzselni újra tavasszal, ha úgy látszanak a számok EU-t igazolják. Addig azért már lesz egy negyedév tényszám.

Ha abból a szemszögből közelítem jó e nekünk , hogy kikerülünk vegyes a kép.

Olyan szempontból jó, hogy lehetne a gazdaságot ösztönözni jobban esetleg egy kis lazítással, plusz ország megítélésén javíthatna maga a kikerülés.

Olyan szempontból rossz, hogy 2014-ben választás, na most nem kell hozzá nagy Sherlocknak lenni, hogy túlzott alól ki, 2014 jön ez milyen érzelmeket vált ki a politikusainkból.

Kb mint egy alkoholistából, ha meglát egy borospincét. :) Nyilván azonnal osztogatni és fosztogatni kezdenek. :)

Szóval nehéz megmondani, hogy mi is a jó az országnak ebben az ügyben.

#599111 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #599089

Te sötétben bújkáló ellenforradalmár Te!!! Hogy merészeled a vereségnek még csak a lehetőségét is megemlíteni...? Siker van! Ha nincs, akkor is!

A viiiziiióba nem fér bele vesztes csata (a NER, NÜK esetén az amúgy is értelmezhetetlen ugye)

Szóval szívd vissza de azonnal!!

A túldeficit izé esetén, ha úgy akarják akkor megszivatnak , ha meg másként akkor meg nem... Mondjuk ez az a terület ahol számos egyéb országot is lehetne cseszegetni... (tudom, a többi cseszegetésre érett ország még nem évek sokasága óta renitens, mint mi (vagy csak nem vették észre időben...mert olyan kis kreatívak voltak), de azért lehetne máshol is keresgélni, továbbá a túldeficit izé esetében nem lehet azt mondani(sajnos :-) , hogy csak a Vitya lenne sáros az ügyben, azért persze van neki is egy apró kis szerepecskéje a történetben, de ennek a kifejtése, nagyon de nagyon hosszú lenne.

#599089 banyaiz Előzmény: #599015

Jóindulatú kedvemben vagyok így azt mondom, hogy megpróbálok a megnyilvánulásaira mentő körülményeket találni. Olyasmi lehet a probléma, ha tényleg maximálisan jóindulatú vagyok, hogy az ember teljesen elvont elméleti síkon mozog, és a valóság , és a számok, a bejelentések stb nem a barátai. :) Ez a legenyhébb ahogy meg tudom közelíteni.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/csunya_magyar_deficitszamokat_lat_brusszel.180154.html

Túlzott d ügyben nem állunk győzelemre jelenleg ahogy elnézem.

#599015 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598982

Matolcsy egy barom, és erről még vitatkozni sem nagyon érdemes.... Egyébként betámadtak a klónok!! Na mit szólsz hozzá?

Viiiziiió, viiiziió .... na az van neki.

#598987 walex Előzmény: #598899

Kicsit ki kellene tekinteni a nagyvilágra. Ilyen belső és külső gazdasági tényezők mellett még egy varázsló se tudna kiszámítható adórendszert csinálni.

#598982 banyaiz Előzmény: #598909

http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_nekiment_a_holnapi_mnb-jelentesnek_megjott_a_valasz_2.180122.html.

Nem **** ez az ember, inkább az lehet a szitu, hogy a titkos munkaköri leírásában benne lehet, hogy átlag hetente kétszer minimum szénné égesse magát szakmai hallgatóság előtt. Ezt igyekszik túlteljesíteni, igen kiváló eredménnyel eddig. :)

Vagy lehet, hogy megalkotja a bulvárközgazdaságtant. :)

#598752 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598741

Ja, még legalább 4 ciklusra lenne szüksége, elvégre 2025-2030-ra dupla lesz a GDP....

Egyébként meg fogják rá a nyuszira...... attól még sokan tisztábban vannak avval, hogy semmit sem érnek!

#598741 Turkoglu Előzmény: #598714

"Matolcsy szerint 2010-ben az állam újjáépítésének kezdett neki a kormány, de arra jut, hogy két kormányzati ciklus hibáit nem lehet egy ciklus alatt kijavítani, ehhez szüksége lenne egy újabb kormányzati ciklusra." Eddig nem ezt ígérte, de hát a külső környezet még a tökéletes belső munkát is tönkre teheti... Ja meg az időjárás is rossz volt...

Szóval úgy látom, hogy nem elrugaszkodtunk, hanem a talaj tűnt el a lábunk alól...

#598714 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598702

De nincs gááááz, mert ma reggel mondta a televizióban a Pleschinger, hogy idén nőnek majd a reálbérek, meg EU támogatások lehívása(jól bekerül majd a gazdaságba), és majd emelkedik a belső fogyasztás, , ami miatt majd a GDP is emelkedik...(repülni fog az a darázs). Arra a kérdésre, hogy jó MNB elnök lenne-e a jelenlegi főnöke, 3-4 másodperc kínos csend után azt mondta, hogy most inkább erről ne... :-) (vagy valami hasonlót)

#598535 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598516

Jó dolgod van vazzeg, mint Aldis Gizinek (vagy hogy is híjják) a reklámban , tudod, amelyiknek szétválogatják a húst, a zöldséget, meg a gyümölcsöt ....Bár hozzátenném, hogy én az átkosban sem vettem ám répás-almás-disznócombot , a sarki ABC-ben. Ezek szerint nekem is jó dolgom volt! (mondjuk akkor még gyerek voltam ezért teljesen biztos nem vagyok a dologban, de nagy az esély rá)