Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#598448 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598421

Gondold el, az milyen érzelmeket váltana ki ha lemenne 320-ig ... :-) Egyébként az is számít, hogy jövőre milyen osztalékot tud fizetni a cég. (számításaimban, amivel nem akartalak ugye untatni :-), ez a tétel nagyon bizonytalan.

A telkó adó ügye is még kérdés, mennyi is az 70Ft részvényenként? (én a túldeficit izé döntés előtt vágnám az ítéletet a K. vezető elé..... fizetne mint a katonatiszt, persze a bosszú sem maradna el ugye, ami után megint fizetni kellene, csak azt már lehet, hogy nem fogja érinteni a K. vezetőt)

#598428 Hibaz Előzmény: #598423

Ez mind igaz,de ezt már rég tudjuk....

Nézzük a chartot,nem lenne most rossz egy hosszú alsó kanóc,és 392 fölé kerülni a napokban.....

ha bruttó osztaléknyit v…

#598426 Ibiza

ha bruttó osztaléknyit vagy többel megy le másnap és egy 7 alatt sem megy vissza akkor nem nagy üzlet..

#598423 banyaiz Előzmény: #598289

Bejött a képbe néhány Eu-s dolog tcom szektort nem annyira szeretik most.

Ami miatt ez zavaró jó külföld mellett verték le ide. Rossz külföld esetén tovább eshet innen, vagy betámasztják a szektort ez is kérdés.

Azt nehezen akarom elhinni, hogy pl szelvényvágás előtt 10%-os vagy az feletti osztalékhozammal forogjon, és a kutya ne vegye.

#598421 banyaiz Előzmény: #598287

Ez világos, csak 50 Ft körülinél lenne igazán értelme spekulálni egyet vele.

Mert ha bejön a 44 Ft-od ami nem kevés ilyen áron, de mégsem 50, szóval kisebb érzelmeket váltana ki vsz.

#598285 banyaiz Előzmény: #598284

Bruttó 44-et keveslem egy kicsit. 50 Ft tetszene. De ha így morzsolódik lehet megvárom inkább a gyorsjelentést és a javaslatot, max pár%-al feljebb tudom csak megvenni, ha úgy alakul.

#598282 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598277

Lesznek még olyan napok, mikor minden piros lesz, csak ez fog kizöldülni! Elvégre jön a tavasz! Macika a pf-en kesereg, hogy tévedett (egyébként szokott, mint mindenki más). Na jó, lehetséges, hogy ő az átlagnál kicsit többször :-), de jelen esetben, csak el akarják hitetni vele (bár azt nem tudom neki milyen átlaga van)

#598279 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598277

Ne számolgass, csak higgy nekem! Az államkötvény nem hitel! :-)

Úgy kalkuláltam az osztalék 43-45 Ft között lesz(tehát 44), a részletes számításokat most mellőzném.

#598277 banyaiz Előzmény: #598270

380 körül gondoltam csipegetni, de hát majdnem ott van, úgy, hogy külföld nem esett.

Nem így képzeltem az eseményeket. 5% korrekció külföldön Usában ami lehozta volna ide.

Korrekció érdeklődés hiányában elmaradt külföldön, ami olyan szempontból aggaszt, hogy ne akkor legyen amikor belevettem. :)

Azért az túl szép lenne külföldön májusig így araszolnának fel, bár nem lehetetlen.

50 Ft körüli osztalékkal 10%-nál nagyobb osztalékhozam 435 . Szerintem annál jóval több is benne lehet, de nem tudom hová tenni ezt a gyengélkedését. Telekom szektort nem annyira szeretik most Eu-ban mindenféle nyavajgás van, hát várok még.

#598270 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #598248

Nincs gááááz!

Jelentésig leviszik 373-375 környékére (elvan a gyerek, ha játszik ugye, közben szépen csipegetek belőle, mert az én eszemen nem járnak ám túl, de nem ám :-) , onnan van benne 20-25% a csúcsig (megfelelő oszti esetén természetesen), vágás 435-nél. No és ez tuti! :-)

Egyéb kecsegtetéseket még nem is számoltam bele...

#598248 banyaiz Előzmény: #598245

Van bő egy hét jelentésig , és osztalékjavaslatig.

Ott kb el is dől sok minden.

Külföld nem akar esni, de a papír mégis esegetett. Hmm fene se érti miért. Gondolom megint a szokásos félelmek nem lesz tartható az osztalékszint stb.

Hű de jó lenne most tudni mi is van abban a jelentésben és mit javasolnak kifizetni. :)

#598242 Racional Előzmény: #598239

Getronics nettó 34 milliárdos ajánlattal elnyerte a magyar állam által kiírt útdíjtendert.

A Getronics mellett egyedül a T-Systems ajánlata volt érvényes, a céget azonban, mint írtuk, nem nevezték meg a pályázat második helyezettjének. Az NFM szerint ennek az volt az oka, hogy a T-Systems magasabb árajánlatot tett a kormány által a projektre félretett 42 milliárd forintnál (a cég valamivel több mint ötvenmilliárdért vállalta volna a munkát). Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója az Indexnek azt mondta: általában minden tender esetében – de az újdítender esetén, különösen annak volumene, illetve komoly műszaki tartalma miatt –, cége olyan jogi dokumentumokat várt el az alvállalkozóktól, amely kötelezte a feleket az esetleges tendergyőzelem után.

#598239 Racional Előzmény: #598166

Csupán ezért kérdem!

http://www.t-systems.hu/static/sw/download/TSM_allasfoglalas_eutdij_20130103.pdf

A T-Systems Magyarország Zrt. állásfoglalása

2013. 01. 03.

Az Elektronikus útdíj rendszer (UD) teljes körű implementációját célzó közbeszerzési kiírásának

bírálata során az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) a Getronics Magyarország Kft. nyertes ajánlata mellett egyedül a T-Systems Magyarország Zrt. ajánlatát tartotta érvényesnek.........

Több, mint 1800 magyar munkavállalót foglalkoztató cégünk rendelkezik az e-útdíj kiépítéséhez

szükséges kompetenciákkal, az alkalmazható technológiával és az ajánlatkérő által megkövetelt

referenciákkal is, így az általa ajánlott technológiai megoldás szállítását továbbra is vállalni tudja,

amennyiben a körülmények szükségessé tennék azt. Mint ismeretes, a T-Systems International

szállította és alkalmazta Németországban azt a GNSS technológián alapuló útdíjfizetési rendszert, a

Toll Collect-et, amelynek eredményessége az eddigi tapasztalatok alapján is meghaladja a

megrendelő által elvárt 99%-os szintet.