Regisztráció Elfelejtett jelszó

Demján Sándor nyilatkozatok

Re: munkaorientált gazdaságot

#597586 Dr. ursi Előzmény: #597520

igen.

ezt sokan nem fogják.

akik még nem láttak közelről igazi cipót (a 90%-uk az), hanem csak pesti cipót, esetleg elit cipót.

a helyzet az, hogy tényleg NEM AKARNAK FELZÁRKÓZNI, NEKIK ÍGY IS JÓ, ÉS NEM ÉRTIK MIÉRT KÉNE DOLGOZNIUK MIKOR ÍGY IS LEHET ÉLNI, AHOGY ŐK, ECCERŰEN NEM AKARNAK "KITÖRNI" MERT NEKIK ÍGY IS JÓ. - s ezt nem veszik azok akik nem láttak még közelről cipót.

hát a 8 éves kislány is megmondta,minek járjak iskolába amikor semmi hasznom belőle, pénzt kapunk, elköltjük, hó végén gyűjtünk egy kis vasat; igen szeretek a testvéreimmel foglalkozni hurcolni tácsílni őket és mondták már mások is h jó dadus v óvónéni lenne belőlem, de ahhoz iskolába kéne járni, minek, majd lesznek nekem is gyerekeim és majd élünk úgy ahogy most is.

- és ez a gyereklány legalább ki tudta fejezni magát meg tudta fogalmazni a mondandóját, mert a falvakban kb ennyi dikmánhe ?!

#597560 Margaretta Előzmény: #597558

Pedig vannak olyan országok, ahol alanyi jogon jár havi apanázs.

Amerikában pedig, ahol az egyszerűbb bevételű családokhoz is takarító, kertész, manikűrös, meg mindenféle jár, az emberek nagy része szerencsejátékozik, partizik, sportol, utazgat. Ezzel töltik az idejüket.

Hülyét kaptam, mikor a barátném közölte - mivel cikizem, hogy agyba-főbe parti van és mire fel - legutóbb BABAVÁRÓ partit tartottak. Ezt havonta megtartják, míg nem jön a baba a lányánál az összes többi, havonta úgy még 8-10 parti mellett:)

#597558 Előzmény: #597556

"Másrészt a fejlett államokban minden állampolgár alanyi jogú jutattatást kap majd h fenntartsák a fogyasztást"

Ezt te sem gondolhatod komolyan egy profitorientált világban, amiben ezt a pénzt az 1%-nak az 1 ezreléke fogja zsebretenni. Ugyanis az 1% természetesen nem fog többet keresni, mint most, ez a lényeg, amit nem akarsz meglátni - vagyis az automatizálással nem jön létre annyival több hozzáadott értékű munkából származó adó, hogy azt szét is lehessen osztani.

Egy profitorienált pár cégből álló multioligarchia meg egy frászt fog pénzt osztani az államoknak, hogy eltartsa a lakóit.

#597556 Spade Előzmény: #597552

erre már kész is a megoldás. Egyrészt a szolgáltatás szívja fel az embereket. mert ugye egy köröm reszelést senki nem fog CNC esztergára bízni akár,milyen gyorsan is dolgozik és operálni is ember fog hosszó ideig. Márpedig ha az emberi átlagéletkor eléri a potenciális 120 évet és el fogja. az Eű szolgáltatások adják majd a GDP több mint 50%-t állandó plasztikai műtétek máj vese szív kitenyésztés transzplantáció, rák kezelések stb.

Másrészt a fejlett államokban minden állampolgár alanyi jogú jutattatást kap majd h fenntartsák a fogyasztást, harmadrészt megindul a kirajzás a holdra és a marsra, vagy ami szintén nem kizárható opció jön egy aszteroida és meghal az emberiség 80%-a ez is egy fajta megoldás a problémákra

#597553 Spade Előzmény: #597545

Jah, hát nem egy amcsi csatahajót kell megpróbálni ellopni, de azért a többiből elég sokat lenyúltak és lenyúlnak :)

#597552 Előzmény: #597496

"Olyan fokú automatizálás zajlik majd később robotizálás a világban ami megsemmisit szinte minden fizikai munkát."

Egyébként engedj meg egy kérdést és próbálj meg rá választ adni nekem.

Tegyük fel az a folyamat a végére ér, amit említesz és létrejön az, hogy a társadalom 1% fogja előállítani az összes szüskégletet, azaz nem lesz szükség több dolgozóra. Mit fog csinálni a többi ember, illetve minek alapján fognak pénzhez jutni?

A kérdés tetszőleges arányú eltolódás mellett is igaz, különösen annak fényében, hogy Európa esetében már a 10% körüli munkanélküliség is igen komoly problémákat okoz, Görögország pedig a polgárháború szélén áll a 30%-os munkanélküliség mellett.

Szerinted ezekre mi a megoldás? Már csak azért kérdem, mert feltételezem, hogy abban azért nem kell vitát nyitni, hogy elvileg ezen problémakörök megoldása egyszerűbb lenne, mint a cigányság felzárkóztatása.

#597548 Spade Előzmény: #597543

De b+, elmeradtak 150 évet mert mindenki leszarta őket na meg ők is a könyebb végét fogták meg de lehet őket képezni mert van alapjuk. Olyan gyorsan törik fel a kocsidat amire te soha nem lennél képes. Ez komoly ügyesség, h rosszra fordítják nem csak az ő bajuk. Ha ovodában elkezdenéd képezni 14 év se kell és kinőnénk ezt a kérdést és ráadásul nincs más út. A négerek is 68-tól máig elnökségre jutottak amcsiban pedig nem olyan tehetségesek mint a cigók ők aztán soha nem voltak iparosok

#597545 joepappa Előzmény: #597541

le is géppuskázzák őket ha véletlenül rosz hajót próbálnak vinni. jelzem teljes joggal.

#597544 Margaretta Előzmény: #597534

A valóság úgy működik, hogy a tanítók a hátrányos helyzetűek felzárkóztató különóráira többszörös pénzt kaptak, mint a havi fizetésük.

Eleve kudarcraítélt volt, mert nagylétszámú osztályokban semmit nem tudtak elérni. Kezdetben törekedtek, aztán lepunnyadtak, leszarták és azzal nyugtatták magukat, hogy jó pénzt kapnak érte.

Ja és ugyanazok próbálták különórán a felzárkóztatást, akik egyébként is a rendes órákon sem értek el semmilyen eredményt.

#597543 Előzmény: #597537

Csak a könnyed kötekedés kedvéért beleolvastam, szerinted ezek közül az "iparos szakmák" közül melyiknek van jövőképe az általad vízionált jövőképben:

"A csoportok különféle mesterségekre szakosodtak, foglalkozásuk kiterjedt a zenélésre, kovácsmesterségre, kézművességre (rézöntés, fafaragás, vesszőfonás), vályogvetésre, kereskedelemre, mutatványosságra, de a lopásra, jóslásra, kártyavetésre is."

Tőled idéztem, én ennél többet néztem ki belőlük.

#597541 Spade Előzmény: #597531

"etiópoknál kevés a szinesfám átvevő hely. "

.

Hát valóban ők nem a rézkábelt lopják el hanem a tankereket a cigók csak álmodozhatnak ilyen kaliberről...

#597540 joepappa Előzmény: #597533

a termállal kapcsolatban igazad van. de hogy cigányt nem láttál még közelről az is fix.

#597539 Előzmény: #597537

Te mennyit éltél közöttük, hogy ennyire jól ismered őket?

Már persze úgy értem, hogy nem egy városban, hanem egy szobában?

#597538 Előzmény: #597535

Már elnézésedet kérem, de pont a fától nem látod az erdőt: ENGEM NEM ÉRDEKEL, hogy ki csinál működésképtelen ideológiát, engem az ideolgóia érdekel. Ebben az országban nincs szükség ennyi termálfürdőre egyszerűen azért, mert nincs rá igény, és mert önköltségre sem lehet a többségét kihozni. Egyszerűen olyan kapacitások épültek ki, amelyek jó esetben vegetálni tudnak, és ennek semmi értelme nincs.

Egyebekben szerintem lehet éltetni a vas és acél országát is, csak szerintem nem igazán szalonképes manapság, úgy vélem, csak évtizedek kérdése az is, hogy ne legyen szalonképes annak a gazdasági modellnek az éltetése, amely fenntarthatatlan rendszereket akart az országra ráerőltetni ideológiai alapokon.

#597535 Margaretta Előzmény: #597524

A termálfürdőprodzsekt felfejlesztése az első FIDESZ-kormány idején volt.

Ezt nem írtam volna ide, ha nem kezdesz el kommunistázni. (Akiket ugyan én sem bírok, de kutyát nem érdekel.)

Muszáj mindig belevenni az írásodba a gyalázkodást? Anélkül is meg lehetne beszélni a dolgokat.

#597534 Előzmény: #597526

Gondolom az Utópiai oktatási rendszerről beszélünk, mert a valóság nem így működik.

#597533 Spade Előzmény: #597517

Azért nem múködik ez a modell mert nem jól határozták meg a célokat. A termál fürdők csak kisegítők lehetnek, kell valami vivó szolgáltatás,., mert amúgy a fiatalok jellemzően nem a termál vizekben punnyadnak. Arra minimum kell építeni egy wellness szolgáltatást, ezt meg is tették, vagy kaszinókat vagy egészségügyi szolgáltatást, vagy pl. amikor a szigetet rendezik Bp-en dugiog vannak a termálfúrdők a fiatalokkal. Szal az volt a baj h nem volt meg az alapszolgáltatás amire rásegített volna a termál fürdőzés, lassan most megteremtődnek, ebben az egészségügyi korházi szolgáltatások lehetnének a húzóágazat ahogy a fogorvosokat is ellepték a britrek hirtelen...