Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Felhasználók hírei

Re: hoppácska ! bandika.

#596860 banyaiz Előzmény: #596712

Erről beszéltem övön alul ütnek. A sztori lényege annyi, hogy elnökváltás előtt vmit találni Simor ellen a közvélemény számára . Tök mindegy mit, és igaz e, nem volt hiteles az iratkezelési szoftver, vagy kiadott üzleti titkokat a bankokról az Imf-nek 2009-ben . Lehet róla nagy szalagcímeket gyártani törvénytelen dolgok szörnyűség van.

Ha ilyen nincs akkor megdugta a titkárnőjét aki nagyon szűzies természet volt és tulajdonképpen nem ellenkezett, sőt ő kezdeményezte látszólag, de valójában erőszak történt. :)

Re: nincs cím

#596857 banyaiz Előzmény: #596684

Két dolgot tudok a mentségükre felhozni, nehéz helyzetet örököltek, és nehéz külső körülményeket.

De vannak olyan elemek, tényleg pozitív dolgok mellett, amire én nem találok mentséget, ez Putyin szerű magatartás, és ez az egész vörös komisszár stílus, a minden ellenvélemény eltiprása, gazdasági vonalon is bőven van vsz bolondság, sokat beszéltünk már erről.

Ami most 2013 -ra várható , az vsz jó esetben egy emberformájúra átalakulás mind stílusban mind tettekben kevesebb felesleges konfliktus, és ami erősen benne van a kalapban egy választás előtti osztogatás, főleg ha kiengednek a túlzott alól, ami leginkább 2014-re erősödhet fel. Kb ezek a tippjeim.

törölve

#596851 Ibiza Előzmény: #596652

Honi soit qui mal y pense

rossz helyre írtam..nem tudom hogy kerültem ide..törölheted

#596847 banyaiz Előzmény: #596684

Ez egy nagyon szép történet amit elmondtál. Érdekes volt, nyomokban találtam benne olyat ami hasonlít az általalam látott valósághoz.

Vsz ne misztifikáljuk ennyire a derék emberek munkáját.

2010-ben befostak a helyzet és anak láttán Eu nem enged nagyobb hiányt. Bekattant a , hogy lesz ebből újraválasztás téma megválasztás után, aztán ámokfutottak sok téren hasznos dolgokkal is, akadt bőven elmebetegség is, nyakonöntve egy nagy adag populizmussal és gyogyóba való kommunikációval ami mégis működni látszik még egy tőzsdei fórumon is ami engem meglep megmondom őszintén. Aztán ebben a kalandos "siker"történetben eljutottunk 2013 februárjáig. :)

#596826 Előzmény: #596816

Ajánlom figyelmetekbe azt a hírt, mely szerint a Bubor sem úgy működött, ahogy kellett volna. Leléphetett volna a gazember, most már nem engedik el.

#596684 Előzmény: #596660

"Hát igen az egy fogós kérdés, hogy a mai világban mit tekintsünk normálisnak."

Tényleg próbáljad meg elképzelni, hogy nem azt, amit te annak hittél.

"De pl azt ahogy levezényelték ezt a banki témát , azt semmiképp nem tartom annak, ez komoly meglepetés volt nekem."

Elég sok hírt idéztem ezzel kapcsolatban, de a lényegük ugyanaz: Lényegében véve fejlődik a bankrendszer(!) Magyarországon, jóval alacsonyabb az összehúzódásának az aránya, mint máshol, és mellesleg jól érzik itt magukat. Mondhatni, ahogy levezényelték az egészet, annak az eredménye lett egy normálishoz közelítő bankrendszer. Ebből tehát szintén az következik, hogy előtte nem volt normális és elmebeteg a rendszer!

"beindulhat a kiegyezés konszolidáció, problémás ügyek lassú leépülése , hitelprogok növekedés beindítására stb."

Na az nem indulhat be soha többé. Hitelprogramoból növekedés NINCS, nem lehet és nem is lesz. A hitelezés szépen beáll oda, hogy az előrehozott vásárlásokra képes emberek korábban vesznek meg valamit drágábban, mert ez fenntartható hitelezés, szükséges és jó is. Minden ami efelett van, az pedig rossz.

Egyébként, a normál hitelezés is valószínűleg be fog indulni önmagától, ha tényleg sikerül lehívni idén az 1500 milliárdot, mert az is generál vagy több száz milliárdnyi új hitelt. És ezzel EGYETÉRTEK, támogatom.

Mert ez már egy normális rendszer. Node mennyit kellett ütni ehhez a bankokat is? :)

"Kb olyan benyomásom volt sokszor mintha Lenin elvtárs tért volna vissza, arra hajazott a szöveg."

Lenin Hitlerhez hasonlóan karizmatikus szónok volt, vele ellenetétben azonban ő nem ismerte fel sztálin képességeit és elképzeléseit, így mindenképpen háttérbe került volna, még akkor is, ha normális életet tud élni. Ugyanakkor Lenin szövegei és beszédei konzisztensek voltak, ha pedig az előző időszakot megnézed, akkor sok minden mondható, de az nem, hogy konzisztens lett volna.

Ezzel azt szeretném mondani, hogy sokkal inkább áll közel az előző időszak a "jó rendőr - rossz rendőr" megoldáshoz, de szvsz ez sem fedné a valóságot. Lehetne idézni a Ferengi vagyongyűjtési szabályok közül a "időnként hasznos a hülyét játszani"-t, de szerintem ennél is sokkal prózaibb a történet:

Egyszerűen akkora volt a káosz és a kupleráj, hogy azt sem tudták hová kapjanak és majdnem maguk alá is temette őket az összeomló ország. Megpróbáltak körülnézni, hogy honnan kaphatunk segítséget, ki állna mellettünk, ki finanszírozna minket, de SEMMIFÉLE támogatás nem volt azon kívül, hogy: folytathatják az ország kifosztását, vagy elpusztulnak.

Szerintem ezt először nem hitték el, azért próbáltak "megfelelni", Brüsszelbe járni, KÉRNI, de amikor kiderült, hogy ez nem fog menni, akkor VETTEK EGY ISZONYATOSAN NAGY LEVEGŐT, és akkor megszületett az az döntés, hogy EGÉSZEN MÁSKÉPPEN fognak működni és megcsinálják a rendszerváltást, azt, ami 1990-ben elmaradt.

Ehhez azonban MINDENT le kellett cserélni, szinte a teljes közigazgatást, az Alkotmányt, a média szabályozást, a társadalmi szerződéseket, ellátási rendszereket, nyögdíjrendszert (vö: fegyveres testületek korai nyugdíjazásának megszűntetése!), és természetesen az adósságszolgálatot is át kellett értékelni, mert a régi fenntarthatatlan volt. Ez azonban iszonyatosan nagy munka volt, ami KIZÁRÓLAG a háttérben zajolhatott, így az előtér és a háttér MÁST KELLETT, hogy kommunikáljon, és az előtér "szavahihetősége" volt beáldozva azért, hogy megvalósulhasson, ami a háttérben készül. Erre másképpen nem lett volna lehetőség.

Vagyis egyszerűen azért kommunikáltak így, mert nem volt rá más esély. Azért beszéltek így, mert nem lehetett másképpen beszélni, hiszen aki beszélt, az még nem tudta, nem tudhatta, hogy mi lesz abból, ami közben készül. EZÉRT is volt sokszor szükség az utólagos korrekcióra, avagy "kettős beszélre", mert amit félre akart érteni a liberálkommunista pöcemédia, azt ki is csavarták. Ehhez jött az uszítás az ország ellenében, magukat magyarnak nevező, de valójában magyargyűlölő idegenszívű szemétládáktól, amik viszont kompletten FELKEMÉNYÍTETTÉK a kormánypártokat, mondhatni, megedzették magukat rajta, felszívták és csakazértis végigcsinálták a:

RENDSZERVÁLTÁST.

És mivel most már ennek vége van, ezért most már csak konszolidálni kell a rendszert, és mivel sikeres volt a rendszerváltás, ezért ez sikerülni is fog, hiszen eleddig példátlan módon és arányban bírja a koalíció az emberek bizalmát. Ebből tehát éppen az következik, amit láthatsz, hogy szép folyamatosan eltűntek a "kettősbeszél"-ek a rendszerből, szép lassan egyre konzisztensebb minden megszólalás, és szépen lassan láthatóvá válik, hogy most már nem is kell a "kettősbeszél", mert világosak a célok és elmúlt a nemzetközi ellenállás ennek az elfogadhatóságával kapcsolatban.

Vagyis pontosan azt láthatod, hogy a folyamat végére értünk, alig három(!) év alatt többet fordítottunk az ország szekerén, mint az elmult 24 év alatt összesen. Most csak gondolj bele abba: Mikor fordult elő utoljára az, hogy február közepén(!) totálisan biztonságba került az ország éves, sőt több éves finanszírozhatósága? Soha nem volt ilyen. Mikor fordult elő, hogy a worst case scenarió költségvetési forgatókönyvek is csak marginális elcsúszást vízionáltak ÚGY, hogy mindeközben az adósságszint CSÖKKENÉSE várható?

Ezt az eredményt most már csak meg kell tartani és nem szabad engedni, hogy visszafordítsák. Ezért volt egyébként SZERINTEM fontos ennek az erőltetett menete, mert rendkívül fontos az a választások előtt, hogy az utolsó évben már ne legyenek nagy változások, illetve amik látszódnak, azok kedvezőek legyenek a választópolgárok számára. És nagyon fontos az, hogy EZ NE OSZKOGATÁS LEGYEN! És most nem is erről van szó! Arról van szó, hogy ÉREZNI fogják az emberek, hogy már nem rosszabb és nem lesz rosszabb - és ha van valami, amire a magyarok vágytak már vagy száz éve, akkor az EZ az érzés.

Ennyi. Az, hogy nem lesz rosszabb. És megkapják. Remélem, értékelni is fogják...

#596660 banyaiz Előzmény: #596658

Hát igen az egy fogós kérdés, hogy a mai világban mit tekintsünk normálisnak. De pl azt ahogy levezényelték ezt a banki témát , azt semmiképp nem tartom annak, ez komoly meglepetés volt nekem.

Hogy is fogalmazzam, beavatkozásra számítottam de több értelmet, precízséget, szakmaiságot stb feltételeztem, és kevesebb lózungot, ez hiba volt részemről.

Persze ettől még ez az egész ámokfutás leülepedhet abban, hogy szép lassan aki akar belép árfolyamgátba, vége a mentőakció sorozatnak , beindulhat a kiegyezés konszolidáció, problémás ügyek lassú leépülése , hitelprogok növekedés beindítására stb. Lehet ez a végkifejlet, de amit műveltek azt nehéz feledni.

Kb olyan benyomásom volt sokszor mintha Lenin elvtárs tért volna vissza, arra hajazott a szöveg.

#596658 Előzmény: #596653

Az ellentétet felismered, az előjelét nem. Az tényleg fel sem merül benned, hogy éppen az volt az elmebaj, aminek a normalitása mellett szoktál agitálni? Mert ha erre rájössz, akkor rögtön láthatod, hogy nem most van elmebaj, vagy politikai haszonszerzés, hanem most van annak az ellentéte. Vagyis az a rendszer volt az elmebaj és politikai haszonszerzés, amit te éltetsz, és ami most van, az a normális, amikor nincs elmebaj a rendszerben és mellesleg politikai haszonszerzés sem.

#596653 banyaiz Előzmény: #596651

Az volt a baj alulbecsültem a politikai szempontokat, és azt ha sarokba szorulnak mire képesek. Hát köszönöm a leckét ezt is megtanultam, hogy bármilyen elmebajra. :) Jövőben majd hasznosítjuk . :)

#596652 Előzmény: #596646

A zsizsiket ezúttal magtárra és kártevőre értettem szigorúan, de ez volt az utolsó eset, amikor le lehetett írni ezt ebben a topicban. Köszönöm a megértésed!

#596651 Előzmény: #596650

Ezt fogalmazhattad volna úgy is, hogy ha rám figyelsz és annak alapján kereskeded le az OTP-t, akkor sokat kereshettél volna ;)

#596650 banyaiz Előzmény: #596643

Láttam még régen, de sok minden nem maradt meg belőle annyira nem fogott meg. Nekem Douglastől 2 film tetszik igazán a Tőzsdecápák első része kivéve a befejezése , a 2 . rész **** gyenge szerintem, és az Öszzeomlás . Ez a 2 filmje amit többször is meg tudtam nézni, illetve még az elemi ösztön is tetszett .

Visszanézve én egy dolog miatt vagyok bosszus magamra mint hiba, hogy nem gondoltam, hogy ezek az emberek ilyen messzire hajítják a kalapácsot bizonyos ügyekben, ennyire elgurul a gyógyszer pl banki témákban saját rövid pol érdekük miatt ezt nem hittem volna. Azt sem, hogy ilyen mini Putyiimitátor módon használják a 2/3-ot, ezt előre látom kb mikor aranyeső esik akkor kapnak tőlem szavazatot.

Más egyébben nem látom azt amit mondasz. :) Persze ez a hiba bőven elég nekem, kicsit máshogy kereskedtem volna pl Otp-t ha ezt időben belátom.

Sokan elfelejtik Orbánék…

#596646 Ibiza

Sokan elfelejtik Orbánék levitték az adókat tsg-i 10% az szja egykulcsos...az eus libsikomcsi bagázs betörési kisérletének költségeit kivételes módon nem a lakosságra hanem a nagycégekre nyomták..tudták majd ezek lobbiznak a további megszigorítások ellen..mert ezek a cégek látták ez a robinhoodos kormány rájuk nyomja a többletterheket...(ez így is történt..az itteni multik lobbiztak euban értünk) Kormányban tudták a költségek egy része visszacsorog a lakosságra..DE látszik egy elv..- mint az autópályadíjnál- mindenki ott fizessen adót ahol költ vagy fogyaszt.. ha többet költesz több áfát fizetsz..ha többet bankolsz több tranz. díjat fizetsz..stb stb..ez igazságos eloszlása az adóknak..

Az egykulcsos szja lehetővé tette a megtakarításokat (állampapírokat is felszívta) a rejtett pénzekkel kombinálva a végtörlesztésekkel csökkent az adósság..valamennyi visszacsorgott a belső fogyasztásra..

A munkaerő külföldre áramlása csökkenti a hazai átalakulások veszteseinek a számát.. a kinti keresetek jelentős része visszaáramlik.. a 280-290es eur szint segíti az általam passzív exportnak nevezett belső fogyasztást..rengeteg külföldi hemzseg nálunk a plázákban..leárazáskor lépni nem lehet..

A lényeg..az átalakításokra szükség van/volt..a durva vágások megvannak..az ingyenélő zsizsikeket sikerült kiűzni a magtárakból..(nemzetközi kártvonyítást láthattunk..gondolták ha itt bejön a zsizsikmentesítés máshol is rákapnak) a magtárak 10% alatti veszteségének csökkentése már túl sok energiába telne.. és le lehetett cserélni saját kártevőkre...

A durva vágások megvannak..jöhetnek a finomítások..Obama most épp 25% minimálbér emelést akar.. nálunk is az alacsonybérűeket kell megemelni..akkor helyreáll a társadalmi béke.. bejön a belső fogyasztás.. az emberek sokat tanultak a válságból..ezt a kifeszítettséget kell csökkenteni..most nullára kis minuszra vannak a családok..kb 15-20% nettó béremelkedés már csodákat tenne..de ezt a jelenlegi bérteher szintentartása mellett szabad csak megcsinálni.. ha mondjuk most a netto 100e ft fizetés 200ezer bérköltségbe kerül..akkor a 120ezrer is 200ezerbe kerüljön.. a többletet csak szja terhelje..

#596643 Előzmény: #596637

Nem tudom, hogy láttad-e a "Disclosure"-t, de ha nem, akkor nézzed meg ;)

Ebből idéznék egy mondatot: "Arra nem is gondolsz, hogy én vertelek át?"

Aktualizálva, az tényleg fel sem merül benned, hogy egyáltalán nem volt igazad semmiben sem, és pusztán ezért nem értetted, hogy mi történik körülötted? :) Hiszen ha mást sem teszel, csak visszanézed mindazt, amit írtál az elmúlt évben és ellentétére fordítod, akkor nagyjából az fog történni, ami tényleg történt :)

#596639 Előzmény: #596634

Bűnvádi eljárást neki.

SZERK: Mindig az óbégat, akinek a legnagyobb vaj van a fején. Most már érthető, hogy miért óbégat egyre hangosabban a gazember.

#596637 banyaiz Előzmény: #596631

Nekem kb annyi az ítéletem az ügyben, hogy saját politikai túlélésük mint alapkoncepcióból adódott egy némileg ámokfutásra hasonlító eseménysorozat (ebben nyilván szerepet játszott a külső rossz környezet, és a rossz örökség is), amiben voltak igen pozitív szükséges elemek is szép számmal , és saját magunk tökönlövése is napirenden volt rendszeresen. Na ebből az egész kulimászból talán ki tudunk pozitívan jönni, ha a külső környezet is velünk van.

Szóval "köszönjük a 6 gólt és a pompás győzelmet" ha már futball. :)

#596636 Előzmény: #596630

Ennél sokkal egyszerűbb megfogalmazás az, hogy azok, akik szerint ez az út nem volt járható, azok alapvetően tévedtek már az út kezdetén, és esetleg ideje lenne revidiálnuk a nézeteiket arra nézve, hogy nem csak az az út létezik, amit korábban a liberálkommunisták rákényszerítettek erre az országra.

Magyarán szólva, lehetne egy kicsit igazítani azon a gondolkodásmódon, hogy az Imperial Monetary Forces, az uzsoramaffia és a hitelminősítgetők körül forog - és leginkább csak körülöttök forogHAT - a világ.

Mert ha ezt a premisszádat kihúzod a képletből, akkor rájöhetsz arra, hogy ebben, amit tettünk, ebben semmiféle szerencsejáték nem volt. Most hogy mást ne mondjak, olvassad vissza az e témában született bejegyzéseimet, amelyek sorban kezdenek testet ölteni, különösen abban a kontextusban, hogy a hitelleminősítgetők véleménye már senkit sem fog érdekelni, hogy a stabil jelzés a legjobb dícséret, amit ma ország kaphat és hogy jönni fognak azok a számok, hogy stabilizálódott az ország és elindulunk előre.

Ez utóbbi ügyben pedig különösképpen ajánlom figyelmedbe azon két megkerülhetetlen tényt, hogy a létező legrosszabb worst-case scenarió is mindössze 3,5%-os GDP arányos hiányt tart ELMÉLETBEN elképzelhetőnek MINDENFÉLE intézkedés hiányában (vagyis a költségvetés rendben van), és már az Imperial Monetary Forces is fogösszeszorítva kénytelen dícsérni a kormányt és a legrosszabb indulattal is stagnálást tud csak benyögni.

Vagyis még az ellenségeink sem várnak rosszat az idei évtől ebben a kis országban.

Na nehogy már erre belföldön ne tapossuk ki a belét azoknak a médiumoknak és szócsöveknek, anarchista lázítóknak, akik belülről akarják tönkretenni az eredményeket, ha már kívülről nem sikerül. Mert most ezt játsszák, ezért uszítanak, mert pontosan tudják, hogy ha ebben az évben nem sikerül lerombolni a rendszert, akkor jövőre esélyük sem lesz, és onnantól esélyük sem lesz a hatalom kézbekaparintására. Ezt érzik, ezért is szalámizzák fel magukat, ezért is akarnak káoszt okozni és mártírt gyártani az egyetemeken, és ezért sem szabad felülni ezeknek a liberálkommunista provokációknak.

hoppácska ! bandika.

#596634 Dr. ursi

ehhez mit szólsz ???

"A nemzetközi szervezetektől a Magyar Állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban az MNB a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, az hitelintézeti törvény előírásait megsértve üzleti titkok körébe tartozó adatot adott át az IMF-nek - mondta Domokos László az ÁSZ elnöke a sajtótájékoztatóján.

Az adatszolgáltatás egészen 2010 augusztusáig 23-ig törvénysértő módon folyt, ameddig is az MNB adatokat adott át a hitelintézetekről az MNB az IMF-nek - mondta Makkai Mária az ÁSZ felügyeleti vezetője. A hét legnagyobb magyar bank esetében jelentette az MNB, a bankok finanszírozási helyzetét, a nettó devizapozícióját és hetente swap-pozíciókat. A devizapozicióról szóló adatokat az EU is megkapta heti bontásban. Makkai Mária felhívta a figyelmet, hogy a bankokról szóló egyedi adatokat az MNB csak a nemzetgazdasági miniszternek adhat át. Az MNB elismerte a törvénysértést és felelősségre vonásokat kezdeményezett - tette hozzá az ÁSZ szakembere.

Makkai Mária szerint az IMF alapokmánya szerint sem várhat el a szervezet olyan adatokat, amelyből magán vagy jogi személyek egyéni adatai beazonosíthatóak.

A jelentésből kiderül, hogy az MNB elnöke szerint a bankok számára kiküldendő felhatalmazás tervezete elkészült, ám ennek kiküldést "elmulasztották". Az ÁSZ jelzése után megtörtént az érintett bankok tájékoztatása, illetve az utólagos felhatalmazás bekérése, valamint a felelősségre vonás - írta az ÁSZ-nak Simor András MNB elnök."

-

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/asz_torvenytelenul_adott_adatokat_az_mnb_az_imf-nek.545094.html

-

most már le sem tagadhatja h kiszolgálója az imf-nek.

olyan adatokat adott át, amivel könnyen lehetett deviza cds és egyéb spkiket indítani ...