Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Mato

#601123 Spade

Én személy szerint sajnálom h Mato nem vitte végig a 4 évet gazdasági miniszterként, mert ezzel torzót hagyott. Az ugyanis alap h az elmúlt 20 év kiemelkedően legjobban teljesítő pénzügyminisztere volt akinek 2x is ténylegesen és az összerakott 2013-as költségvetés révén valszeg 3x is sikerült 3% alá vinnie a költségvetési hiányt. Ezt eddig soha senkinek nem sikerült elérnie főleg nem egy nagy EU szétszakadással is fenyegető világgazdasági válság közepén. Ez pénzügyminiszerként aki ugye a legfőképp a költségvetésért felel történelmi léptékű eredmény (Mo-n sajnos nem is létezett ilyen) . Ugyanakkor gazdasági miniszterként félbehagyta a munkát. Mert Igazából a költségvetés konszolidálása , a manyup lenyúlása, a hiány mértéke, az adók fogyasztáshoz kapcsolódó átcsoportosítása az extraadók kivetése a végtörlesztés a rezsicsökkentés az önkorik adóssága egy részének az átvállalása az mind mind csak papírmunka. Egy nagy cerkával meg több papírlap birtokában mindez elintézhető még akkor is ha ezt meg is kell a mindenkori parlamentben szavaztatni. Ami nem látható és ami hiányzott a tényleges realgazdasági fordulat elérése. Az ezen igyekvésekbe illeszthető lépések is mind papírmunkák voltak, rezsi csökkentés, több cég államosítása illetve annak előkészítése is az.

Viszont adós maradt a gazdaságfejlesztési gazdaságélénkítési koncepciókkal, mert az h jöjjön ide minél több termelés az nem tekinthető annak mert azt a hülye is tudja. Igazán most jöhettek volna az érdemi lépések, Sok ilyen lehetséges lépésről szó volt itt már, Például adóparadicsomok létesyítésével felfejleszteni a a reménytelenül elmaradott régiókat, (borsodi lichtenstein) a teljes egészségügyi rendszert a külföldiek tömeges , EU-ban olcsó, gyógykezelésének szolgálatába állítani, a paksi atomerőmü bővítés építését elkezdeni (még tender sincs), a most kibontakozó magyar űripar kezdeményt (masat, mars járók stb. ) nagy fejlesztésekkel nemzetközileg jelentős és pénztermelő szintre hozni, a génsebészetben a terápiák gyógyszerek fejlesztéséhez nagy befektetéseket eszközölni, a törvényi szabályozásban az EU-ban a legmegengedőbb szabályozást létrehozni a human genetikában, az oktatásban ovodától elkezdeni a tabletek alkalmazását már a tananyag szintjén (ez most a 6. általánosban kezdődik ami ma nevetséges állapot és viccnek is nagyon rossz), de a nagy mágus lelépett.

Pedig ezek és az ilyen fejlesztések formálhatták volna meg a jövőt, ,mert a papírmunkában elért eredményeket bármilyen jelentősek és szükségesek voltak is, agyrészt nem biztos h fenntarthatóak reálgazdasági fordulat nélkül, sőt biztos nem, másrészt egy majdani osztogató/lenyúló szoci kormány ami ha nem is jövőre de biztosan el fog jönni, 1 hét alatt újraírja és reszeltek a zeredményeknek. Ezért sajnálom Mato távozását, mert vargától max azt várhatjuk h konszolidálja a mai helyzetet de semmiképpen se azt h új eredeti ötleteket valósítson meg és vigyen végig különesen nem a real szféréban, amihez nem is ért.

Yo reggelt! Budapest ve…

#595596 Hathor

Yo reggelt!

Budapest verőfényes napsütés!!!!

Végre elmentek a felhők! Éljen!! Utcánk leszáradt a -3.6% -reggeli hidegnek köszönhetően, fű havas. Ma azt hiszem több időt töltök a szabadban, kihasználom a napsütés számomra értékes hatását. Kiégeti belőlem a pesszimisták sarát, amit rámtapasztottak a fórumokon.

Forintunk is erősödik, euro gyengül.

Jó ez nekünk? Nekem igen! :D

A pesszimistáknak nem, Ők 350es eurot szeretnének.

Tegnap EKB kamatdöntőn maradt a kamat, de Draghi nem volt megelégedve a gazdaság fellendülésével. Lassan haladunk, de megyünk ki a gödörből, és készek gazdaságélénkítő programon gondolkodni. Helyes. Sokat még nem tettek ezirányban a FEDen kívül.

Hazánkban is csökkentik lassan egy éve folyamatosan a kamatot, előrelépő gazdaságélénkítés képen. Lassan történelmi minimumon a kamatunk.

Nemsoká elül a bizonytalanság is a jegybankelnök váltással kapcsolatban is.

Lassan áttörhetné bux 20Kt.

Lassan megtalálhatnák bóvli piacunkat a befektetők, és a részvényalapok vásárlásával belekezdhetnének a feltörekvő piacunk vásárlásába.

Brüsszelben még megy a tanácskozás ma is az EU csúcson.

Re: nincs cím

#595587 Camilla2 Előzmény: #595584

Igen ez igy van sajnos,az emberek vidéken is begubóztak,nincs munka ,minimálbéren vannak,vegetálnak.Régen beszélgettek ,összejöttek,volt közös program,ma nincs,minden pénzbe kerül,mindenki irigy a másikra .Régen egy összetartó erő volt a Tsz ,ma mindenkinek csak a tv van :-)),igy van,megosztották az embereket rendesen....és ez nagyon nem jó.

#595586 Camilla2 Előzmény: #595581

Én is szeretem ezt a nyüsgést,de csak 2 napig,egy jó szinház,egy szép kiállitás és a nyüves libamáj,hiányzik :-) , (bár szinházba itt is jarunk) meg a dunapart,hiszen ott nőttem fel,ott tanultam meg úszni.Hollandiát sem szeretm igazán ,annyira zsúfolt,itt nem tudsz elmenni úgy pecálni,hogy 1o m belül ne lenne valaki melletted.Itt nem is járok,csak otthon ,le a horvát határ mellé,motocsónakkal,millió szúnyog ,ember egy sem,vagy ha igen ,a rég nem látott haverok.Mindenki ismeri egymást,ezért van,ha egy idegent látnak,bizony megnézik és szeretnék tudni,mit a f. ct keres ott,vigyáznak egymásra és egymás értékeire.A panel mindenhol panel és szar,nem emberléptékű,aki kitalálta felakasztanám.Pontosan ,az emberek mások,pesten minden pillanatban figyelnem kell,mert a szar rendszer összehozta ott az ország szemetét,nem tudom kiben bizhatok és kiben nem és ez nem jó,figyelnem kell,mert meglopnak,mert összekarcolják az autót,mert a boltokban és az éttermekben a parkolásnál és mindenhol átvernek,nekem élhetetlen..

#595584 matgab Előzmény: #595424

Ez az, amikor az offoló topikját offolják szét...

Ja Erdély az szép, tetszett a románoknak is.

Azért Bp központú az ország, mert azokat a természetes geopolitikai súlypontokat, amik az országban adottak voltak (Pozsony, Kassa, Kolozsvár, Újvidék (Nándorfehérvár)) azokat elcsatolták Trianonban. Csoda, hogy még létezik az ország egyáltalán.

Vidéken esténként átutazva nekem mindig az jut eszembe: Mi a francot csinálnak itt az emberek, hogy nem őrülnek meg?? Nincs egy színház, nincs egy mozi, nincs egy kiállítás, egy rendezvény, nincs egy étterem, nincs egy sportpálya, nincs egy hely, ahol érdemes lenne sétálni... Csak a TV villog minden lakásban és nézik a Való Világot, esetleg a kocsmában és környékén lehet látni valakit max 11-ig...

Én ettől megőrülnék.

A pestieket én sem szeretem. Még jó, hogy Budán minden együtt van, csend , nyugi és az élet kartávolságra van...:-)

#595582 Ibiza Előzmény: #595580

Főnix? valami elpusztult és valami új született.. egy dumcsi..egy jó dumcsizás egy halotti toron..

#595581 Ibiza Előzmény: #595414

Én szeretem a várost.. élet van..pezsgés.. kényelmes.. Besétálok gyalog a dunapartra..ezer étterem kocsma.. ha csendre vágyom elmegyek horgászni vagy pár napra hétre elutazom..

Nem annyira kedvelem a vidéki városokat sem.. Békéscsaba Zalaegerszeg Szombathely...Kecskemét Veszprém Sopron van egy 1km2 es belvárosi rész oszt utána semmi.. 10 után minden zárva..ha kisebb településen megyek akkor mindenki les..figyel..ki ez..mit akar.. és utálom ha megyek utcán kutyák ugatnak mint az állat..ezt a pesti kertvárosokban is utálom.. nem is engem ugatnak hanem egymást.. kiütést kapok...

Sok városban szeretem az embereket.. a vasiakat..békésmegyeieket.. hatalmas szivük van..

Nem tudom egyelőre eldönteni házat akarok vagy egy lakást nagy terasszal..vagy egy nagy házat nagy terasszal :)... A megoldás egy nagy ház nagy teraszos panorámás ház lenne de mindenképpen Budapesten.. de nem kint a fenében..én városi patkány vagyok..

#595554 feketemelos Előzmény: #595456

Hmmm...Győrött születtem 18 éves koromig ott éltem, aztán Budán. Ideköt az asszony melója a gyerek isije, de nem szeretek itt élni. Azért nem biztos, hogy utálni kéne..SZVSZ....

#595459 Hathor Előzmény: #595455

Ja tényleg.

Már úgy eltünt, hogy el is felejtettem.

Mindegy, Ő is Zuglói, az is pest. ,-)

Ő is ráunt hatira, mint sokunk.

Majd ha kitör az oldalazásból..

#595456 Camilla2 Előzmény: #595409

Jajjj, nem akartam én háborút :-)) Mindenhol vannak rossz és jó emberek,de ez az ország borzasztóan centralizált.Persze a legjobb szakemberek pesten vannak,hiszen mindenki menekül vidékről,az ipar gyakorlatilag megszünt,a mezőgazdaságot a TSz-ek széthordásával tönkretették.Végig kell menni a kisfalvakban,meg kell nézni mi történt az állattartó épületekkel,a melléképületekkel,rogyadoznak,kivétel nélkül,agyonvágták az állattartást,egyedül a földnek van értéke.A közös szövetkezet pedig egy halott gondolat Magyarországon,amig "dögöljön meg a szomszéd tehene is" szemlélet van,márpadig a magyar ilyen !,sajnos.Kihalnak a magyar falvak és 2o-3o év múlva elnéptelenednek,ezt újra felépiteni ... hát nem tudom sikerül-e valaha ! Minden budapesten van,normális ország az amely lakosságának majd a fele egy helyen koncentrálodik ? ? Persze hogy mindenki pestre akar menni,hiszen a fizetések is (a GDP közel a 3x-a a vidékinek) duplája,mint vidéken,normális ország ez ? Van barátom pesten,de max 2 napot töltök nála,utána menekülök,nem csak pest miatt,hanem az ottani mentalitás miatt is,mindent jobban tud (a barátom is) affektál ,miközben lyukas a gatyája.25 évvel ezelőtt minden épületben voltak állatok,napi 16-18 órát dolgoztak a "parasztok",ma már nincs aki dolgozzon,anyósom falujában 115-en laknak (25 éve 28o volt) 99%-a nyugdijas és 7o éven felüli,minden 3. ház üres,a melléképületek összeroskadtak, aházak eladhatatlanok.Kocsmában ülnek ?,már kocsma sincs,valamikor helyet nem kaptál a vasárnap délelőtti ultipartiban,ma kocsma sincs ! Normális ország ez ? s ne felejtsétek ,soha nem az emberek a hibásak !!

#595454 Hathor Előzmény: #595452

Én meg Salgó környékét szeretem a Medves Fennsíkkal idehaza. ,-)

Nógrád, Zemplént. Az nem sikk, oda csak páran megyünk, és nyugalom van a hegyekben, palóc kaják isteniek.

Salgó várából kinézni, és csodálni a környéket, átnézni Somoskői vár fele..

jobbra a Medvessel.

Hát igen...

#595452 banyaiz Előzmény: #595436

Szúnyog az akad, de Duna ártérhez képest kispályás a helyzet. :)

Prospero: Szarvas környékén voltam többször szép helyek vannak arra is.

Dehát ha már horgászparadicsomok és szép helyek akkor Duna delta. Azt élőben még nem láttam, de filmen is átjött, hogy igencsak jó hely. :)

#595449 banyaiz Előzmény: #595428

Esetleg rákászkodnék, vagy gombát szednék . :) Mondjuk ha már gombaszedés szarvasgombával egyesek elég sok pénzt szednek össze állítólag.

Persze vannak hátulütői is az ilyen helyeknek.