tessék itt a ta-m
elég régi amint az látszik
csak a kamublogos kedvéért
)))))
tessék itt a ta-m
elég régi amint az látszik
csak a kamublogos kedvéért
)))))
nyomjál vmi TA-t az eurhuf-ra:)
régen jártál??,én még 2honap alatt nem is láttalak itt:)
Rég jártam ebben a topikomban!
Aki a forint ellen spekulál, kimoderálom! :DD
Nem érdekli őket az azért költői túlzás. :) Persze jó ha ő lesz attól még felkel nap másnap stb, helyén kell kezelni a téma súlyát, de azért vsz nem mindegy, nem egy semleges esemény egy ilyen Tolcsy féle jegybankelnök aki hát , hogy is fogalmazzak finoman nem egy átlagos konzervatív figura benyomását kelti . :)
erre már kénytelen vagyok a legenyhébb megfogalmazásban: nem látsz az orrodnál tovább.
se a forint-befektetőket, se semmilyen magyar eszközbe ténylegesen befektetőket nem érdekli tolcsy neve.
az meg végképp nem hogy a hvg miket fingogat erről.
mivel ők tényleges befektetők ezért csak egy érdekli őket.
de ezt már neked kéne végre kigondolnod ...
Mindenki találgat. De az egész onnan indul, hogy nem hozzák nyilvánosságra a nevet. :)
De egyébként én legszomorúbbnak azt találom az egészben, hogy ilyen imidzse alakult ki Mato-nak, hogy a nevével a Ft befektetőket lehet ijesztgetni. Ennek nem kellett volna így lennie. A jó eset vsz az lenne, ha a nevére kitörne az öröm, 3 éves ngm munka után. De pont az ellenkezője van. Nem lenne baj Ft gyengülés, ha nem lenne ennyi devizahitel és egyéb hungarikumok. Nézd meg japcsikat gyengítik yent száguld a tőzsdéjük. Nálunk más a helyzet.
Elemzők azok összehordanak mindent próbálják kitalálni mi lesz , újságírók is.
és azt minek neveznéd hogy egy nemzetközi elemző cég kész tényként kezeli egy HVG újság cikkben leírtakat ??
mert én nem szakmainak és nem korrektnek.
de,nudli az egész,sőt emlitésre sem méltó:)
csak a devizakötvény-kibocsátás két mondat miatt álltam meg nála 1 pillanatra..
Hivatalos érv ami elhangzott, hogy a spekuláció miatt nem hozzák nyilvánosságra előbb. Hát éppen ez fokozza spekulációt ez a találgatás, ez a bizonytalanság.
Semmilyen józan érvet nem látok arra , ha van egy piacnak tetsző jelölt azt miért nem hónapokkal előbb jelentik be. Minden szempontból előnyös lenne.
Illetve még két ötletem van:
1. Üzletelnek a Ft piacon kell még 1 hónap rá. :) Na jó ez csak nem így van de mint elméleti lehetőség .
2. Viktor szeret játszadozni a "pöcsével" ráirányul a figyelem aztán élvezi, hogy micsoda hatalom van a kezében, van több jelöltje és ugráltatja őket az utolsó percig. :)
Más tényleg nem tudok elképzelni, biztos szegényes a fantáziám. :)
csak oylat tudnék erre válaszolni amivel megbántanálak :o) így nem teszem.
nem a Nomura és ez az elemző volt az, aki 76-os usdjpy-nál közölte, hogy nem érdemes shortolni a jent, mert további erősödésre van ítélve ? :o) kb. ennyit a hasraütésszerű találgatásaik bejöveteléről ...
Esetleg még azt tudom elképzelni az a taktika annyiszor mondani Tolcsy nevét hónapokon keresztül, hogy a piac a végén belefárad aztán már kisebb negatív reakciót okozhat a kinevezése. De hát ez elég erőltetett.
devizakötvény-kibocsátás
akkor elméletileg ez február 8 és február 13 között kb. megtörténik.?
ez forint erősödést hozhat.
tegnap vége volt road show-nak Londonban.
Ez jó gondolatmenet, csak ott akadok el, hogy jön egy devizakötvény kibocsátásunk februárban aminél azért egy piac által örömmel fogadott jelölt javíthat a pozíción. Szóval ha van ilyen raktáron nem érdemes az utolsó pillanatig kivárni vele.
A másik ami a számomra döbbenetes a sztoriban, hogy az országnak egy olyan ngm minisztere van akinek a nevével ilyesztgetni lehet. Ehhez is azért kell egyfajta tehetség .
Vsz két eset lehet:
1. Nincs végleges döntés ezért nem hozzák nyilvánosságra
2. Ilyen Tolcsyforma jelöltjük van akinél negatív piaci reakcióra kell számítani és ezért várnak utolsó pillanatig, kötvénykibocsátás utánig vele.
Más logikus érvet nem látok a dolgokra, persze ha logikát kell benne egyáltalán keresni, ez nem biztos, vagy esetleg vmi unortodox logika van benne az nem az én terepem.
"A kedd esti hírekre természetesen Londonban is felfigyeltek. Peter Attard Montalto, a Nomura londoni közgazdásza kommentárjában úgy fogalmazott, hogy a hír is megerősíti azon feltételezésüket, miszerint Matolcsy György a legnagyobb esélyes az MNB elnöki posztjára, de tényleges kinevezése erőteljesen függ a forint reakciójától. Az elemző kiemeli, hogy az információ tegnap este a Fidesz felsővezetésétől szivároghatott ki, de szerinte Matolcsy jelölése még távolról sem biztos. Korábban az elemző azzal számolt, hogy nem Matolcsy lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke, mert a miniszter amúgy is irányíthatja a minisztériumból a jegybanki vezetést. Peter Attard Montalto arra is felhívja a figyelmet, hogy a jelölt személye a közelgő magyar devizakötvény-kibocsátás miatt sem mellékes.
A magyar állam nemzetközi road show-ja épp kedden fejeződött be Londonban. A Nomura londoni közgazdásza ezért úgy véli, hogy a kormány elsődleges célja a kötvénykibocsátás lebonyolítása még a hét végén, jövő hét elején. Az elemző Balog Ádám nevével (mint Matolcsy jövőbeli helyettese) sem elégedett."
http://www.portfolio.hu/gazdasag/teszteli_a_piacot_a_kormany.179355.html
És mi van akkor, ha a narancs birodalom sem tudja, ki lesz az MNB Minisztérium elnöke? Mi van akkor, ha akinek szánták eddig, mondjuk nemet mondott, mert nem adja a szakmai hitelét politikai erőszakért cserébe? Direkt dobták be nem először ezt a módszert, és nem a szocik szórakoznak. Minden esetre fidesz szóvivőnek lenni is kell egy fajta gyomorral rendelkezni...
na most,ha az árfolyam egy ilyen illikvid este 9-és 11 között tegnap nem tudott produkálni egy erőteljesebb felfelé mozgást,csak egy vonal visszatesztre futotta.(mivel 2 órahosszig mindenki bizonyos lehetett kb.100% Matolcsyban)
akkor azt kell mondjam,hogy ez egy normál nyitvatartás alatt,nem generált volna 296-ot sem.
ráadásul egy ilyen vonal visszateszt és lefordulás igen erőteljes mozgást is hozhat erősödés irányba technikailag.
jelenleg úgy érzem..., vsz.ebből soha nem lesz többek által emlegetett 350,de még 320 sem.