Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Re: nincs cím

#595316 macika Előzmény: #594874

A vesztesekkel tárgyal a kormány az e-útdíjról

A megbukott útdíjtender több résztvevőjével tárgyalni kezdett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), hogy július elejére legalább részben kiépülhessen a 3,5 tonna feletti súlyú teherautósokat érintő, megtett kilométerekkel arányos útdíjat beszedő rendszer - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra a Népszava csütörtökön.

A lap információi szerint az NFM részfeladatokat adna a mintegy 40 milliárdosra tervezett állami beruházásból a januárban eredménytelenül lezárt közbeszerzési eljáráson részt vevő cégeknek. A tárgyaló partnerek közé tartozik a versenyeztetés során korábban esélyesnek tartott T-System és a Kapsch társág is.

#594872 Hibaz Előzmény: #594802

Hát,igen,kb ilyen veszélyforrások vannak....

Továbbra is gondolnám 4-5 éves távon valamikor 600 körüli árfolyamot....ezért vettem Nyeszre,mert lemehet ez még 350 alá........

Hozam-Kockázat aránynak itt már jónak kell lennie...

#594837 banyaiz Előzmény: #594833

Nekem ez az egyik kedvenc részvényem, ilyen nyugdíjas stílusú nyugis papír. Csak egy dolog hiányzik belőle a hosszú távú nagy növekedési sztori. Vagy legalábbis nem látom milyen területen lehetne a cégnél, de ettől persze még lehet, és ez meglátszik az árfolyamon is vsz.

#594833 JP Előzmény: #594832

Tény , hogy más világ, mint a többi blue: kicsiket lehet rajta nyerni, de bukni már többet. Ez legalább tíz éves tapasztalatom vele.

#594832 banyaiz Előzmény: #594826

Ez volt a legelső részvény amit vásároltam mikor kezdtem tőzsdézni, még arra emlékszem , hogy 945 vagy 941 Ft-on vettem meg és 11xx már nem tudom pontosan mennyin adtam el. :)

Amúgy én Otp hívő vagyok , abban több perspektíva van vsz messze nézve, de azért ez is 400 Ft-on hosszú távra lehet, hogy egy baromi jó történet lehet, nagyon nagy a verseny, és kérdés , hogy hosszú távon mennyire tartható az osztalékszint, mindig ezen megy a problémázás.

Idén vsz 50 Ft osztalék meglesz, és szelvényvágás előtt 500. Messzebb nem nézek most, nagy homályt látok ott. :)

Viszont ha csak 40 körül lesz osztalék az csalódás.

#594826 JP Előzmény: #594815

Jaaajj, rövidebbet is kérdezhettél volna :-)

Az éves eredményen múlhat talán valami: ha lesz olyan mint a tavalyelőtti, akkor nem várok kisebb osztalékot, mint volt, 50 ft/rv.

Jó papír ez, csak érdemesebb minden évben az aljakörül venni, annak aki jó osztalékhozamra, és nem árfolyamveszteségre spekulál :-)

#594815 banyaiz Előzmény: #594813

Ez így van. :)

Te is ilyesmikre spekulálsz mint amit írtam, vagy mi a véleményed a kérdéskörről?

#594813 JP Előzmény: #594812

Lehet, hogy az történt. Inkább téged értselek félre, mint az árfolyamot! :-)

#594812 banyaiz Előzmény: #594810

Félreértesz. :) Pont arra céloztam, hogy vsz most mtel longban inkább kevésbé kell félni szerintem. Persze azért egy lombardos történetet így 410-en nem vállalnék be májusig. De ha jön egy para februárban visszaadják 380 környékére akkor még az is előfordulhat. Rég volt már Matáv lombardos osztalék spekim, nem is emlékszem már az idejére, tán sohanapján volt. :)

#594811 banyaiz Előzmény: #594805

Elhiszem. Én vennék belőle 380 köré visszaadnák februárban. De hát ehhez kell egy esés külföldön, vagy még Mato alkothat vmit. :)

Esetleg kiszab egy új különadót a szektorra az még betehet ennek a spekulációnak. De ennek az esélye normál ésszel elég kicsi mert idén vszínű a korábbit is fizetheti vissza az állam a cégnek, Eu el fogja meszelni a történetet. Még jó ha a percdíjakra kivetett adót nem meszeli el, de a korábbit azt 100% vsz, csak az időpont a kérdés.

Úgyhogy még azon is gondolkodom, hogy megtartani osztalékra , és év végére lehet, hogy visszamegy 500 fölé + osztalék. Mondjuk ez már neccesebb sztori mint szelvényvágás előttig tartani, de ezzel lehetne igazán jót fogni ha bejön.

#594810 JP Előzmény: #594802

Hogy te mennyit félsz mostanába. Még az ilyen semleges ügyekhez is pesszimistán állsz hozzá, mint a M.Telekom osztalékjavaslat, árfolyam :-)

Egyre kézenfekvőbb előttem, hogy akkor lesz gond, mikor majd hírtelen fordítasz a hozzáállásodon :-)

#594805 Fornit Előzmény: #594802

Én komolyan majd megőrültem bele, hogy nem kaptam 355-ön, pedig ott álltam bent.

#594802 banyaiz Előzmény: #594419

Hmm, szerintem longra két veszély lehet:

1. Februárban a várt 50 Ft-nál jóval kisebb osztalékot javasolnak. Pl 35 Ft-ot.

2. A világban jön egy nagyon komoly esés, nem ilyen 1-2 napos történet , hanem mondjuk 1 hónapig lefelé 10-15% esés legalább. Vagy pl egy Matolcsy jegybankelnök para nálunk , de ezt jól ki lehetne használni vételre.

Ha 50 Ft osztalékot javasolnak vsz ugrik egyet felfelé . Májusra pedig szelvényvágás előtt akármi van legalább 450, de akkor nagyon pesszimista árat mondtam. Inkább 500 vsz.

Adhatnának egy jó beszállót február márciusban. De vsz 380 alatt nagyon komoly történések kellenének , hogy alámenjen.

#594419 Hibaz Előzmény: #594412

egy minicsomag elment 418-on ,de nem veszem vissza....ez akkor is rázós zóna 410-412,alatta félek,hogy befektető leszek..:)

#594410 Hibaz Előzmény: #594408

Visszaeshetünk 412 alá,ami fals kitörés....legjobb esetben egy sáv lesz csak.....

napos bolingert sem toljuk....

#594409 Ibiza Előzmény: #594408

ez egy szakkifejezés..amikor nem néz ki túl jól..azt nevezzük szarul nézkinek :)