Majd kiderül, hogy rövidtávon jól tetted-e?! Hosszútávon nem féltelek:-)
Majd kiderül, hogy rövidtávon jól tetted-e?! Hosszútávon nem féltelek:-)
Persze, hogy elfelejtik majd. Te is elfelejtetted már rég, gyurcsánynak a sok barom-ökör minisztereit. Nah, politizáljunk még egy jót itt?
jah...mert azok teljesen amnéziásak....elfelejtik, hogy mekkora berom volt az elmúlt években, és most teljesen beleszeretnek...röhej
a lényeg inkább ez:
http://index.hu/belfold/2013/02/04/a_magyarok_elbirkasitasa/
BULVÁR
"A miniszterelnök azért nevezi meg a lehető legkésőbbi időpontban jegybankelnök-jelöltjét, hogy ezzel időt adjon Matolcsy György jelenlegi nemzetgazdasági miniszternek arra, hogy megkedveltesse magát a befektetőkkel - idézi a portfolio.hu a Bloomberg hírügynökséget, ami a Royal Bank of Scotland londoni elemzőinek véleményét közölte. Szerintük a múlt heti fejlemények tükrében nagyon valószínű, hogy Matolcsy követi Simor Andrást az MNB elnöki székében."
index
perverz, de tetszik, mert kiszálltam euroimból
minden lehet...:)
de 3 éves távlat?????először azt sem tudni mi lesz pl. novemberben:)
:)
Érdekes, hogy eljutottak oda Zsidayék is, amit én már mióta ecsetelek. Most csak a könnyed kötözködés kedvéért: Innentől elfogadott lesz az, hogy HUF úgy mozog, mint a többiek és immár semmi köze a magyar aktuálpolitikához, mert már egy NAGY EMBER is ezt mondta, vagy megy tovább a "mitművelnekezek,bezzegmylovejaimidejébenezmásképpenvolt"...
Habár itthonról néha úgy tűnik, mintha a forint árfolyamát pusztán a leendő jegybankelnök körüli találgatások és a várható unortodox monetáris politikai eszközök mozgatnák, a valóság az, hogy általános KEU jelenségről beszélünk. Ha megnézzük, hogy mi történik Lengyelországban vagy Csehországban, a hazaihoz sok tekintetben hasonló jelenségeket látunk. A lassuló vagy recessziós gazdasági környezet egyre inkább előtérbe hozza azt az igényt, hogy erre valamilyen módon válaszoljanak a jegybankok.
Mivel idén várhatóan Európa zéró körüli növekedést fog mutatni, ezért kamatvágások, szándékos devizagyengítések, unortodox eszközök bevetése egyre valószínűbb mindhárom országban. A lényeg az, hogy a monetáris politika - a gyenge gazdaságra válaszul - várhatóan egyre megengedőbb lesz, ami pedig továbbra is asszimetrikusan tartja a devizapiaci kockázatokat mindegyik országban. Nem véletlen, hogy mindhárom deviza gyengülő trendben van az euróhoz képest, a zloty ma reggel féléves mélypontra hanyatlott, a cseh korona pár napja esett ugyanilyen gyenge szintre, és mint tudjuk a forint sem vitézkedik.
Habár a forint gyengülésében benne van valamennyire a "Matolcsy-para", ám valószínű, hogy ha nem őt nevezik ki, a hazai fizetőeszköz akkor sem lesz tartósan erős, mert közép-európai trendként továbbra is kedvezőbb monetáris kondíciókat fog teremteni a jegybank. Láthatóan a 300-as szinttől sem ijedt meg a héten a monetáris tanács, és tovább csökkentették az alapkamatot 5,5%-ra, és ha gyenge marad a gazdaság, akkor tovább fogják vágni a kamatokat idehaza is. Akár jön tehát Matolcsy, akár nem, a forint véleményem szerint továbbra is hasonló helyzetben van, mint korábban: nagyon megerősödni nem tud, mert akkor "kivágják alóla a kamatot", viszont a gyengülés irányába nyitott a pálya, egyrészt bármilyen hirtelen nemzetközi hangulatromlás, másrészt kellően meg nem gondolt intézkedések esetleges bevezetése esetén. Összességében tehát úgy vélem, hogy a jegybankelnök személyétől függetlenül inkább egy gyengeség felé tendáló, hullámzó, fölfelé csúszó sávmozgás várhat az EURHUF keresztre.
A gondolat szabadsága: 3 éves távon 265-ös nyakvonallal egy fej-váll ???..:))))
...csak egy követ akarok dobni a tóba.....:)
árfolyam eddig helyzet változatlan
most egy pici mozgás
De nemcsak ezt titkolja ügyesen , hogy mennyit gondolkodik egy óra alatt, hanem azt is, hogy egyáltalán gondolkodni szokott. :)
Persze lehet, hogy ez egy titkos koncepció amiben egy futóbolondnak akar látszani, és ezzel elfedni a valódi képességeit. Ha ez így van a futóbolond része 100% siker vsz. Mondjuk szerény véleményem szerint nem szerencsés egy Ngm miniszteri poszton ennyire lazára venni a figurát (fogalmazzuk így finoman) mint ez az ember. Túl konzervatív az ízlésem (legalábbis ebben a témában , hogy értékeljem ezt) de mint mondtam ez részben ízlés kérdése.
Van akinek zseni , van akinek kecskepásztor, ilyen bonyolult az élet, mit tegyünk. :)
Valahogy fel tudom dolgozni a negatív kritkád, nehezen, komoly lelki törésekkel de sikerülni fog szerintem, szóval ne kímélj. :)
Lehet, hogy több gondolat fut át az agyán a jóembernek 1 óra alatt mint nekem egész életemben, de meg kell mondanom akkor ezt nagyon ügyesen titkolja.
Persze politika részben, de vannak menthetetlen dolgai szerintem.
írtam párszor..mato sztem zseni..kb mint bokros..fejben megvan nekik az összes sarokszám és adat..fidesznek a kommunikáció soha nem ment.. igen látom különböző politikusok kihasználják a nyilatkozataik piaci hatását.. sztem egyrészt ezzel fizetnek a spanoknak..másrészt sztem ha kapnak egy jelzést valamilyen külföldi lépésre..akkor a nyilatkozatokat kihasználják ellenhullám vagy erősítő hullámkeltésre..esetleg egy-egy piaci teszt..egy jelentősebb és sarkított politikusi nyilatkozat nem csak ellenségeket hanem szövetségeseket is generál..titkosat és nyiltat is..soxor szinvallásra kényszerít...ez jó.Az sem rossz ha van egy állóvíz..benne brekegnek a békák..leosztott zsugákkal..ilyenkor nincs más lehetőség be kell baszni egy kézigránátot..felkeveredjen az állóvíz..
én élvezem a gondolat szabadságát..függetlenül az irányától..a lényeg a saját gondolatmenetét igazolni tudja..logikus (a maga szemszögéből) és érvekkel alátámasztható legyen...
nehezem viselem az eszetlen, saját gondolat nélküli embereket.
Tapasztalatom szerint az emberek nem annyira hülyék, mint amilyennek látszanak, illetve tartják őket, és ez igaz a politikusokra is. Hiba lebecsülni őket. Szerintem a kommunikáció jelentős része vezérelt, mérik a reakciókat. Most azt kellene kitalálnunk igy mit céloznak, aztán megvárni, míg bekövetkezik az ellenkezője és végül beállni remélhetőleg nem sokkal lemaradva tőlük az irányukba. Addig is, míg ez kiderül, vettem egy minilongot.
nem unod magad?..
" Részben ízlés kérdése is, de speciel én inkább el tudnám képzelni kecskepásztornak ezekkel a kvalitásokkal. :)"
jól megmondtad neki....de neki egy óra alatt több gondolat suhan át az agyán mint neked egész életedben..mondom ezt úgy, hogy nem kedvelem a pasit.. nálad fárasztóbb (hogy finom legyek) ürgét én még nem láttam..
bocs csak jelzem.. hátha elgondolkodsz kicsit a világ dolgain.
Részben ízlés kérdése is, de speciel én inkább el tudnám képzelni kecskepásztornak ezekkel a kvalitásokkal. :)
Szépet erősödött a Ft, a fene sem tudja mi lesz vele. Azt gondoltam, hogy Ft erősödésre elég kis tér van amíg a jegybankelnök személye ki nem derül. De azzal, hogy eltolták a bejelentést márciusra, és mellette jöttek ezek a piacnyugtató nyilatkozatok monetáris tanácstól, de még a nem ortodox gurutól is, és a világban nagy öröm boldogság van, hát így már bármit el tudok képzelni.