nehéz kérdés.
mert a gazdaságnak a 300/310-es átlag tenne jót.
lásd export.
de ugyanaakor rombolja az adóssáot mind állami mind magán és még a banki rosszul telj hitelek arányát is.
egy erős gazd jellemzője viszont az erős deviza lenne.
ugyanakkor nem egy azért erős deviza mint anno 2007-es éveknben.
a lényeg h valós termelés valós erős gazd legyen mögötte.
ettől még távol vagyunk mert pl teljes iparágakat kell majdhogynem újjáépíteni. lásd élelmiszerfeldolg. vagy az állattenyésztés lásd sertések.
igen ez ellentmondás.
mertegyik ezért lenne jó másik meg azért.
ma lesz egy aukció ez fontos lesz sztem surván fognak esni a hozamok, és jövő héten a devizakötvény, ami nagyon durva lesz pozitív irányba, és meglepő lehet a devizája is, én jenre szavazok :o)
technikailag ahogy korábban - amikor arról volt szó h paradigma miatt eurusdvel együtt mozogna majd eurhuf mármint egyirányba - írtam h lehet csak technikai voolt aznap az egész gyengülés lásd hetes csárt.
ha szimplán technikailag nézzük akkor a mérvadó a hónapos csárt az megy ugye bazi nagy duplacsúcs.
szóval erősödésre van ítélve technikailag is és fundásan is mert a külföldike már az erősödő gazdasáunkat árazzák (és adósság csök és hiány stab és fizmérl többl stb).
ez arra lenne jó hogy de ez itt most feltételezés hogy kihozni a hiteleseket forintba megszüntetni vagy durván marginálisra minimalizálni mindenféle deviza eldósodottságot minden szinten és akkor lehetne a forintot gyengíteni a gazdaság felpörgetésére is.
addig nem lehet.
de addig is a kamatszint le fog menni 3,5%-ra.
lehet h nem idén, hanem csak 2014 tavaszára :o)
ha most scak ta-san nézem új aljra kell menni az meg 274 alatt lenne valahol, mondjuk 272-268.