de legalább nem marketinges, nem bróker, hanem energetikás figura... ez egy jó pont.
de legalább nem marketinges, nem bróker, hanem energetikás figura... ez egy jó pont.
az lehet, h. ez jó hír, de ahogy írtad is, 3 igazgató már vízfej egy ekkora cégben...
Bármi lehetséges. Én most pihenőre számítok, szűkülésre ezen a szinten.
végre már nyerőben vagyok, csak nem tudom, most eladjam, vagy hagyjam , és majd 11-én nézzek rá? vajon csak jó beszállót csináltak vkinek, netán az új izgató baráti körének, és megy vissza a "megszokott" 540-580 közé?
Egyébként én részvényesi szempontból inkább pozitívnak érzem ezt a kinevezést, persze az kicsit fura ha egy 30 fős cégbe 3 igazgató van, de legalább most már van egy aki nem bróker...
lehet, én inkább kimenekültem 450-en, lehet, meg is bánom. De tegnapi fundamentális felismerésem nekem túl sok volt...
Szerintem egy dolog biztos... Bokorék nem önszántukból választottak magukhoz még egy igazgatót...
Hm... Én is éppen most olvastam, lehet ő lesz kormány embere?
:))
Mondjuk 33 éves, és már volt gazdaság igazgató, meg vez.izgató helytettes... biztos vannak azért kapcsolatai is... szép karrier pár év alatt
jaj, egy Tóth Péter itt is :))
http://bet.hu/newkibdata/113011038/T_thP_terCV_2013.01.29._pdf.pdf
Én úgy tudom saccperkábé, hogy a megkapott támogatásokkal pont befejezik miskolcot és nem lesz hitelük, úgyhogy a cég értéke nagyon egyszerűen becsülhető, mivel nettó adósság kábé nulla - egyébként ezért is nem tudo az estar sorsára jutni, mert nincs széthitelezve. Maradnak az eszközök, amelyeknek az értéke meg ugye korábban le lett írva. Plusz a "lopófaktor". Ami persze mínusz, nagysága ízlés kérdése
délután, munka közben beszálltam, all in... pontosabban foso eladva pannyra cserélve, átlagár lehozva 441-re.... remélem kicsit pofoznak rajta, úgy 500-ig... nehogy már ez is t-kategóriás legyen.
vmi eszembe jutott: mikor hívták le az elnyert pályázati pénzt? Azzal itt senki nem számolt, pedig jelentős kp érték rv-enként. + lóg a levegőben még egy pályázati EU-s pénz.
Egyébként az árfolyam független a valós értéktől, ezt már rég tudjuk, tehát ha ki is jön egy 500 ft-os fair érték, a rv. nyugodtan eshet 200-ra vagy emelkedhet 1000-re még idén. Hírek spekákkal spékelve, és máris kész az extrém árfolyam.
a jegyzett tőke is 20 ft rv-enként. Azt nem értem, hogy tárgyi eszközökként mérlegben van 7,2 mrd, ami 360 ft rv-enként. Most ez annyira túlbecsült érték lenne?
Kötelezettségeket fedezik a forgóeszközök.
Mondjuk aztán kifújt, mert nyereség nincs.
Akkor 500 ft felett drága, 300 ft alatt olcsó...
én a synergon és ingatlanértéket jóval nagyobbra becsülöm. Az egy dolog, hogy most 400 ft synergon, de több éves távlaton inkább 600 ft-os árral érdemes számolni. De ha pillanatnyi értéket is veszek figyelembe, mondjuk 400 ft-tal rv-enként, akkor is 3,5 mrd körül van syni értéke. Annak 11,5%-a (v. 15?) pannié, legyen lefelé számolva ez is, mondjuk 350 misi. Az csak 16 ft rv-enként...jujj, ezt sose számoltam ki :O Akkor viszont igazad van, sőt...Ha a jövőt nem árazzuk, amit mondjuk rv. esetén azért szoktak..., akkor 300 ft-nál többet nem ér :OO
Tehát 300 ft alatt olcsó....teljesen el voltam tévedve eddig... :O
De eddig volt pplast, pannunion stb...ezekből a pénz hova lett? Semmi más tevékenység nem maradt?
Miskolc a cég legnagyobb értéke. Mivel adósságunk nagyjából nincs ezért számolhatsz úgy hogy:
- Miskolc
- Szentlőrinc, berekfürdő, stb
- ingatlanok, synergon
a harmadik kb 50 és 150 Ft között lehet részvényenként. A máűsodik kb nulla, mert ami abból bejön az kell a cég fenntartásához. Miskolc állítólag fog termelni éves 1 mrd-ot, de ennk 10%-a az önkorié, tehát marad 900 M, és ennek csak 85%-a jut a pannergy-re, a többi albrechté. tehát cca 750M éves cashflow mennyit ér vajon? Erre nincs pontos válasz, de én olyan 4-6 milliárdra becsülném, ez részvényenként durván 250-350 Ft.
Tehát az egész cég érhet valahol 300-500 Ft között részvényenként, feltéve hogy ennyi, nincs több növekedés. Miskolc elkészül, és befejezik. Egyébként hitel nélkül nem is nagyon reális a folytatás.
Nem véletlen van itt az árfolyam