Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1312

Re: nincs cím

#592265 Margaretta Előzmény: #592261

Mi itt vagyunk. Ennyiért megéri dolgozni a németnek, mert, ha nem jönne ide, ennél sokkal kevesebb bérért, vagy nem dolgoznának azok, akik a németek által idehozott gyárakban dolgoznak.

Német szemszögből nézve, ez xar-hugy. Itteni szemszögből meg az amit írtam.

A magyar tulajdonosok ilyformátumú gyáraikban lévő béreket kritizáld.

Vannak ilyenek is. Keresgéljed össze, hogy a német, vagy a magyar tulajdonos fizet többet!

#592261 Euroman Előzmény: #592116

xarért, hugyért dolgozik a magyar munkás, annyiért, mint a kínai, de hozza német melós minőségét...hülye lenne a német nem idehozni...a csóróbb autógyárak Romániűt, Bulgáriát választják.. a Great Wall kínai márka az autói Bulgáriában gyártatja...ezen héten volt a zdf-en egy jó összefoglaló az európai autóipar gondjairól...Volvo gyárt még Svédországban és Kínában is...kínai munkás bére: 300 eur/hó, svéd munkás: 3.800 eur/hó....Audiban 3 műszakos összeszerelő átlag 150 eFt netto= kb. 510 eur...Ingolstadtban ennyiért le se hajolnak...csak meg kell nézni a riportokat Dr. D. Zetsche CEO mennyire veszi komolyan az alcsuti törpét....eleve 1-1,5 fejjel mindenki nagyobb nála, ráadásul a Daimler vezér állandóan zsebretett kézzel beszél vele...és nem azért, mert nem ismeri mi a szokás....csak picit, finoman, elegánsan lenézi...na majd jövőhéten Putyin is úgy szlávosan kinyalatja a popsiját vele....

#592241 gilgalad Előzmény: #592116

Audit és Mercit nem ez a brigád hozta ide. Munkahely teremtést nem látok, csak közmunka programot, azért az más... Valami zajlik itthon , de mégis micsoda?

#592116 Hathor Előzmény: #592091

valami zajlik itthon. Nem emberek? Neketek fityesz csak leperkalta a szockok kolcsonet, csak abban az idoben lett majdnem allamcsod. Kellett nekik a kulfold penze. Nektek fityesz meg csak kigazdalkodta, ma ido elott torlestettek. Nektek idiota kuszaszem, az allitolagos udvaribolond, mert csak ilyeneket lehet olvasni minden topikban, csak jol kevegeti a lapokat. Uj mercit lattatok ami ma gordult le a gyarto soron itthon? Audi gyarat? Munkahely teremtest?

#592091 Hathor Előzmény: #592046

vilagkep nem erdekes. Chartot latsz. 1929es nagy gazd.valsag ota emelkedik usa. 100eve. Minek realgazdasagon gondolkodni? Itt sokat nem kell gondolkodni. Tozsdepszciho, chart, logika, atlagemberek gondolatfigyelese, sajat elkepzeles kell. Melle sok zse var befektetesre. Itthon senki nem hisz semmiben, sok a pesszimista ember. Felszinre kell hozni a tudatalattit. Amit mar mindenki sejt, az mar a mult, nekunk a jovobe kell nezni.

fd

#592058 Waszeitung

Napközben shortot zrtam,majd látva mi megy nyitottam egy longot...látva az egész napi töketlenkedést zártam,majd újra short...most nézem a zárót,remek! :DD

Kellemes 7végét!

#592054 big-ebuy Előzmény: #592046

itt még 2 évig nyugodtan jöhet long közepes korrikkal....fed kb ott kezd emelni,és a gazdaság magához térni,új ath se kizártak

#592046 Borska Előzmény: #592041

:) a rövidtávú világképem változott :) :) :) hosszúba szinte tuti biztos vagyok egy a jelenleginél 40-50% al alacsonyabb rv és index árfolyamban, rengeteg beragadt és keserű tréderben, illetve a gazdasági fordulatban

az hogy mi a rövid nehéz megmondani 1hónap ? 3hónap? félév? 1év? ki tudja meddig tarthat ez a menet

de a törvényszerűségek dolgoznak, amikor ismét lepucol 3év emelkedést 5hónap alatt akkor lesz igazán keserű a pirula

ez most LONG, vita nincs,szép egyenletes menet

eurusd fellélegzése az én olvasatomban a bődület menetelő eur-nak köszönhető ,aminek ereje az amúgy mostanság nem gyenge dollárral szemben is előjön,valahogy az az érzésem hogy megelőlegezték a zónának a kilábalást ,erre ez a menet,illetve a ECB kamattartás végett, ha nem produkál EU javuló mutatókat és esetleg összerúg az angolokkal is, akkor előtérbe kerül a gazdasági teljesítményen történő árazás és ismét dél lesz a kereszt iránya

Mo érdekes dolog ,mert ha marad a narancsvidék a kövi ciklusra is ,akkor beza még sokáig allulteljesíthetünk,ha változik a morál rakéta,ha hatalomváltás lesz akkor rakéta, ha kamatvágás folyt köv akkor bét mehet a nemzetközi hangulattal csak kisebb áttétellel,huf viszont hozzászokik a magaslati levegőhöz

#592042 Borska Előzmény: #592038

én pedig a 20250es lokális csúcs fölé tippelem a hatit jövő hét első két napjában

.......oszt meg lehet hogy itt fog tökölődni hetekig :)

#592041 Hathor Előzmény: #592026

Bud pajti.

http://postimage.org/image/mnfg48kb7/full/

1.2óta csak long az EUR/USD.

itt fordult BUX is 16Knál.

Borska emlékszik.

Ő mindig adta Eur/usdot, én meg mindig vettem, ha Ő adta.

Így kijöttek a longok, fordított fej-vállakkal jön föl sorba.

Borska mester!

Kellemesen változott a véleményed a világképpel kapcsolatosan, ennek örülök, de ilyenkor már késő feleszmélni! Tudod.. ,-)

EUR/USD longot itt már nem nyitnék, látni dolgokat benne, szűk stop innen a long!

#592038 big-ebuy Előzmény: #592033

sztem jövőhéten jön a eső,én már shortba kicsivel tegnaptól,usa,dax még mehet csak azért is

#592033 BudFox Előzmény: #592027

:-)) csak még nem jött el az ideje ?

pedig mindenki tudja és erre készül nagyban..ezért a piac szerintem egyre idegesebb lesz mostantól.

#592026 BudFox Előzmény: #591976

ÉN az EUR/ USD -t próbálgatom éppen...de ott is ez megy...először 1.32000, most már 1.34700 on vagyunk.

és egyszerűen nem akar esni ez sem...nagyon együtt mozog az S&P 500 -al..

...aztán lehet hogy bazi…

#591978 Borska

...aztán lehet hogy bazi nagyot tévedek és ez a mostani 20k körüli hati szint ideális beszálló lehet shortba,akkor biza én kimaradok belőlle,ami pozim van az kimerül most a huf párok gyengülésére fogadásánál

...meglátjuk

#591976 Borska Előzmény: #591911

12dik emelkedő nap :) lehet az még 22 vagy 32 akár 42 :) ki tudja

mindenesetre szerintem ez még nem a teteje. Kétségem nincs affelől hogy csúnya beleadások is jönni fognak de nem valószínű hogy a napokban.Fene tudja meddig mehet,hol a teteje. Valahogy pont az a pikantériája hogy még mindig nem túl szép minden a világban :) és ez mindig a short pozit táplálja,de a short durva és gyors és MINDIG funda támogatottságú,most pedig nincs funda alapja az esésnek,lehet hogy megint pöcsölnek az usában,akkor lehet némi fejvakarás,de ha azt is megoldják mehet minden tovább.

De minden strat kérdése,simán lehet bika piacon is keresni shorttal,ha az ember elcsipi a hullámot,csak szerintem rizikósabb.Ha a gépies stratot követjük akkor beza jelre adni kell,az ellenkezőre meg venni,hosszabb időtávot figyelve ez szokott működni,de korántsem olyan hatékonysággal mint azt egy igazi speki elvárná,hisz ha ez menne nem lenne gond, auto expert futtatása macd strattal oszt jóóónapot :) de sajna nem így mükszik