Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

Re: nincs cím

#592345 Roberrtto Előzmény: #592318

Másold csak be, hisz erről szól a topik, információ és vélemény emgosztás.

Én 460on vettem, tisztán spekára, hátha felmegy 10-20$-t, 450-en dobtam.

Nem is szándékozok belevenni egyenlőre.

Azt én se tartom valószínűnek, hogy nagyon sokáig itt legyen az árfolyam ,ha be is néz 400 alá nem hiszem, hogy sokáig ott lenne.

Véleményem szerint ki fognak hozzni valami új dolgot, iphone szinten is és én számítok valami új termékre is idén.

Ha mindakattő megfelelő fogadtatásra talál akkor bizony bejöhetnek a tavaly őszi célárfolyamok.

Az alulértékeltség meg egy dolog, sajnos nem erről szól a tőzsde, hogy mi mennyit ér.

Meg lehet nézni például zyngát, az ingatlanjai és a készpénze többet ér mint a jelenlegi árfolyamon a cég.

Nyilván nem akarok párhuzamot húzzni apple és zynga között, csak érdekességképpen írom.

#592318 Janicroft Előzmény: #592048

Mindig abból van a sz*pás kisbefektetőknek mikor valamilyen trendnek a felerősödése után hoznak döntést. 700-ról esett 450-re az árfolyam, mindenki azt ordítja hogy add el, add el, mert innen már csak lefelé mutat az irány. Szvsz ez is annak a jele hogy lassan innen fordulat lesz. Ugyanez volt 700 dollárnál, akkor mindenki vételre buzdított, jöttek ki az egyre magasabb célárakkal, aki akkor vett most szívja a fogát. Szerintem aki most ad el az a felfele körről marad le alapvetően. A cég a jelenlegi szinten már nagyon alulértékelt, de fundamentálisan nagyon erős és nagyon szép negyedévet zárt. Olvastam egy jó cikket ma reggel, megkeresem és bemásolom ide ha érdekel.

#591735 Roberrtto Előzmény: #591733

Na igen, de nem mi fogunk pletykákat kapni elsőkézből.

Inkább a saját józan ezsünkre kell hagyatkozni, pletyka annyi van mint a fene, nézd csak meg az apple híreket.

Nokiánál is lehetett tudni, hogy jön egy emelkedés, midnenféle alagzat ide vagy oda, költségcsökkentés + egy jó operációs rendszer, ebből csak emelkdés lehetett.

Applenél meg kell nézni a számokat, 50 millió iphone 3 hónap alatt, úgy, hogy semmi újdonság nincs benne. A legnagyobb fegyvere a applenek a hype ami a termékeit övezi.

Én öszintén szólva sokkal rosszabb gyorsjelentésre számítottam, de ilyen beverést akkor se gondoltam volna.

#591733 Dr. ursi Előzmény: #591732

ez is írtam.

a jövőt.

árazza.

azon belül van a hírre adni, pletyire venni.

ezt meg te tudod biztosan ugyebár ? :o)

#591732 macika Előzmény: #591695

a tőzsde nem erről szól.

mindig a jövőt árazza.

és te azt biztos jól tudod ezek szerint )))

#591731 Roberrtto Előzmény: #591723

Lehet.

Lehet innen esik még 100$-t, na de a 10-20$-os célárad egy kicsit túlzás:)

Szerintem 400-500$ közötti kereskedés lesz egy ideig.

Szeritnem holnap vagy jővő héten valamennyit visszaszed ebből az esésből.

#591723 Dr. ursi Előzmény: #591701

korábban linkeltem.

brutális fej-váll jobb válla akkor még csak lelki szemeink előtt látszott :o) de most már mindenki láthatja ha rátekint a csártra.

már csak technikailag is short mostantól.

#591701 Roberrtto Előzmény: #591695

Ezeket nem hiszem ,hogy lesöprik, apple, microsoft, google, facebook, ezek annyira bebetonozzák magukat, hogy 10-20 év múlva is ott lesznek.

Maximum oylan cég válhatna innen az appleből mint microsoft, akik monopol helyzetben vannak és ezt tudják is, nem is ugrálnak nagyon, kivéve most a telefon és tablet felé, mert már elkerülhetetlen.

Én max idáig tudom elképzelni, hogy "süllyed" az apple.

Estar chartjához meg ne hasonlítsuk, meg, hogy ez is csődbe megy...

#591695 Dr. ursi Előzmény: #591682

a tőzsde nem erről szól.

mindig a jövőt árazza.

ami nem valós koncepciókra épül jellemzően :o)

igaz h túl sokat foglalkoznak vele, pedig semmi sem történt.

de ahhoz h többet tudjon eladni lejjebb kell vinnie az árat és aztán eljön egy pont amit a cég érettségi szakaszban úgy hívnak h túlérett. és erre vagy felkézsült időben és akkor fejleszt vagy nem és akkor összeomlik, csőd, mert eccerűen lekattannak róla az emberek.

ez az egész ifón meg droid egy trendiség semmi több.

jön más és lesöpri.

az alma a hibát ott követte el, hogy ül a kp-n !!! túl régóta.

ezt árazza a piac.

hiába van kp ha semmire sem tudja elkölteni a cég.

és eccerű profitrealizálás volt a hírre.

ha az jön ki h hiperszuper akkor is ez lett volna ha az jön ki h hűdeszar akkor is beadják, mert ez a tőzsde, hírre profitrealizálás van, pletykára vétel.

ugyanezt láthattad ma a nokiánál.

pár napja két hete ? ahogy megvették piszkosul a pletykát amikor kijött h szar lesz a gyj-e de nem annyira. majd ma amikor kijött a gyj ami megfelelt a várakozásoknak szar lett (de lehetett volna bármilyen más) beadták mert ez volt a hír.

ez a tőzsde.

pletykára venni, hírre adni.

persze ez csak egy szabály a sok közül :o)

lefutott az alma.

semmi igazán újat egyedit kiugró technológiát nem tud hozni.

nálam az h magam gyártom le a mobilt brámilyenre az egy ilyen innovatív dolog ez ügyes ebben van fantázia h tőzsdeileg is árf fel és a cég is feláll.

de még kéne valami azé.

almában semmi ilyen.

az izgi lenne az igazi újítás pl ha a képernyőből hologramban vagy mifene kijön mondjuk az akivel beszélsz.

na az nagy dobás lenne :o)

#591694 Roberrtto Előzmény: #591682

Kicsit én is csippentettem, majd meglátjuk mi lesz, nem hosszú távra vettem, csak kis speka, 500 felett adom is el.

#591682 Janicroft Előzmény: #591633

"úgy van ez hogy amíg nincs senkinek addig mindenkinek kell amikor pedig már mindenkinek az van senkinek sem kell." Általánosságban véve igazad van, de az Apple-re ezt nehezen lehetne rásütni mert ha jól veszem ki a jelentésből akkor igen sokat eladtak most is iPhoneból, nem csökkent a kereslet erre a telefonra. A jelentés szerintem jó, hozta a cég amit kell. 700 dollárról 450-ig esett úgy hogy igazából semmi negatív nem történt vele és a gyj alapján rendben van a cég. Tegnap olvastam hogy egyszerűen túl sokat foglalkoznak vele és túlságosan rá van akadva mindenki, jó lenne ha ismét unalmas lenne a papír. Nem lenne így túlreagálva semmi. Most alapjában véve vélt problémák miatt esett a rv, majd miután kijött a gyj és kiderült hgoy nagyon is rendben volt a negyedév, beütörrék még 10%-kal... Nem normális szitu szerintem. Én ma is vettem és ha itt marad az árfolyam akkor még fogok is.

Re: LG eladások USA piacon

#591678 banyaiz Előzmény: #591370

Nem tudom én annyira nem vagyok benne ezekben a kütyükben, hogy melyik mit tud és a versenytársaké mit tud , ezekről a tudásom közelít a 0-hoz . :)

Azt gondolom, hogy nagyon komoly amit véghezvittek ezen a piacon, ilyen verseny mellett, akármi is volt az alapja. Hosszú távon ezt a piaci pozíciót megtartani az talán még nehezebb mint amit eddig csináltak.

Viszont annyi kp-n ülnek, hogy az durva.

Csak olyan szempontból néztem, hogy ez a gyorsjelentési reakció lehet megállítja Usa indexeket, de nem úgy néz ki egyelőre.

#591662 Roberrtto Előzmény: #591659

Meg tudom erősíteni sajnos, pedig referenciakészülékem van.

Azért az elég idegesítő ha folyamatosan kidobál a böngészőből, van, úgy lefagy, hogy csak az aksikivétel segít.

És mondom ez nem 30 ezer Ft-os kategória, igaz másfél éves.

Ezért is lesz jó a wp, az nem fagy "csak" működk szélsebessen, ahogy iphone is.

Prémium szegmensben a wp csak kis szeletet fog kihasítani apple és várhatóan RIM mellett, de az olcsóbb kategóriában bizony android napjai meg lesznek számlálva.

#591637 Roberrtto Előzmény: #591633

Érdekes amit írsz.

Nokia azért nem tud olyan "prémiumos" lenni mint apple, mert a rendszere nem egyedi, lesz wp8 samsung, htc meg ki tudja még milyen telefon.

Mikor tavaly bejött az iphone 5 kishazánkba, volt egy videó a hisztiről ami a mammutban volt.

Na az az apple hatás ami miatt akkor is fent fog maradni a cég ha csak 1 év késéssel is, de ugyanazt adják ki mint a többi gyártó.

Semmi mást nem kell csinálniuk "csak" követni a divatot, esetleg kis átalakitásokkal kiadni.

Kérdés erre hajlandóak-e. Ha nem és azt csinálják mint a nokia a symbian esetében akkor mennek a levesbe.

Az iphone fő fegyvere az egyediség és a hype. Ezeket kell megtartani és nem lesz náluk gond.

Egyébként a nokiának is például nehéz elsz az alsóbb szegmensben, a HTC 8S már megjelent és elég jó kis készülék, aránylag jó áron. Nokia 620nak fel lesz adva a lecke.

Amúgy érdekes megfigyelni ezt a hisztit ami nokia és apple gyorsjelentést követett. Szeritnem teljesen korrekt számokat közöltek. Ekkora esés csak a hisztinek köszönhető.

#591633 Dr. ursi Előzmény: #591629

hát látod én azt se tudom mi az az android.

de nem is érdekel.

eccerűen az az alapkoncepció, hogy snassz lett az alma.

mindenkinek az van.

tudod ez olyan amikor bejött hozzánk a banán senkinek sem kellett az alma.

kb.

na szóval sztem a nokia újításáé a jövő.

csak kell hozzá még egy két marketing ötlet :o) és kenterbe veri a világot.

mert ez így még nem túl izgi hogy magam gyártom le a készüléket a tervek alapján 3d-s nyomival.

de lehetne megbolondítani a dolgot.

de ez már magyar kreativitás :o)

úgy van ez hogy amíg nincs senkinek addig mindenkinek kell amikor pedig már mindenkinek az van senkinek sem kell.

eccerűen túlérett az alma és le fog hullani a fáról.

véleményem szerint.