Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nokia

Re: nincs cím

#592705 Janicroft Előzmény: #592601

Ez ifgaz. De hogy ettől fognak-e új BB-t venni az kérdéses. Vagy hazai vizeken jól teljesít a RIMM? National pride bejátszik arrafelé?

#592601 Előzmény: #592366

Figyelemreméltó:

"egy tavalyi felmérés szerint Kanadában többen nézték a Super Bowl alatti reklámokat, mint a meccseket."

#592594 Janicroft Előzmény: #592366

Ez az utolsó esélye a RIMM-nek. Ha a 10-es BB nem hoz (átütő?) sikert, meszeltek ennek a cégnek sztem.

#592436 Roberrtto Előzmény: #592420

Legútóbbi felértékelésnél már 27(!)$-ra tették az árfolyamot Rim-nél.

Akár téphetik is 20 dodo fölé, de lesz is visszaesés szeritnem.

Nagy lufifújás van ott...

#592420 rbbj11 Előzmény: #592366

na most RIM iszonyú túlértékelt lett, felvásárlással se ér ennyit. Ez a pénzköltés pedig koporsószeg, kinyírja magát ezzel az utolsó akcióval. Amilyen optimista voltam, mikor 16 usd-től lefelé elkezdtem venni, most olyan pesszimista vagyok vele szemben

#592257 rbbj11 Előzmény: #591648

nokia 2,2 euroért ok, írtam korábban.

App-nek esze ágában sem volt visszajönni 500-ra, vicces volt az ötlet :) Minden lehetséges, de maradjunk a 400-as célárnál ;)

#592255 macika Előzmény: #591648

A Nokia publikálta negyedéves gyorsjelentését. Ennek alapján 86,3 millió darab mobil eszközt értékesítettek az utolsó negyedévben, ami 4%-kal meghaladta a harmadik negyedévi számokat, ugyanakkor a karácsony miatt a negyedik negyedév jellemzően erős szokott lenni a mobiltelefon gyártóknál, ráadásul ebben az időszakban kezdték el értékesíteni a Lumia 820 és 920-as készülékeket, melyekhez jelentős reményeket fűzött a társaság. Az előző év azonos időszakához képest 24%-os a visszaesés. Az elmúlt negyedévben 4,4 millió Lumia készüléket tudtak értékesíteni, az Apple ennek a mennyiségnek a felét értékesítette az iPhone megjelenése utáni első hétvégén. A Lumia készülékek átlagára 192 euró volt, ami szintén nem nevezhető soknak. A Nokia minden főbb piacán csökkenést szenvedett el év/év alapon, egyedül Észak-Amerikában tudott növekedni, igaz itt rendkívül alacsony volt a bázis. Az árbevételnek még így is csak az 5%-a származott az USA-ból. Az előző negyedévhez viszonyítva növekedett az Európából származó bevétel nagysága. Ami mégis pozitív, hogy az eredmény nyereségbe fordult, azonban a részvényenkénti eredmény (EPS) kissé elmaradt a várakozásoktól. A vállalat növelni tudta készpénzállományát, de ennek ellenére sem fizet osztalékot, ami arra enged következtetni, hogy a vállalat tart attól, hogy a közeljövőben ismét veszteséges lehet. A Nokia nettó készpénzpozíciója 800 millióval javult az előző negyedévhez képest, melyből 650 millió a Nokia Siemens Networks-nek köszönhető. A jövőre vonatkozó kilátások sem túl rózsásak. A menedzsment szerint is erős az iparágban a verseny, ráadásul az első negyedév szezonálisan mindig gyenge. A várakozások szerint az eredményhányad -2% lesz 4%-os ingadózási sávval. A Nokia tovább folytatja a már korábban megkezdett költségcsökkentést célzó intézkedéseit. A vegyes, inkább negatív tartalmú eredménykimutatás közzététele után jelentős csapkodást és 5%-os esést láthattunk az árfolyamban.

#591648 Roberrtto Előzmény: #591643

Szerintem ne várd annyira le, most még semmiképpen se.

Nem lepődnék meg ha holnap 500 felett nyitna...

Asszem volt már ilyen tavalyelőtt.

Ami most nekem fekete ló (árfolyamügyileg) az nokia.

Nem tudom hova tenni.

Az biztos, ha 3$ alá menne beülnék hosszútávra. De félek az már nem lesz ilyen áron.

#591643 rbbj11 Előzmény: #591631

appl már jó áron van, de sztem nem elég olcsó. 400 usd-n v. alatta fontolóra veszem majd

#591631 Roberrtto Előzmény: #591622

Elég végletekben gondolkodsz:)

És hosszútávon. Ami nem baj, de nagy jósnak kell meglenni, hogy pontosan mi fog történni akár apple-el akár nokiával.

Szvsz midnegyik virágozni fog újból, nokia jobban ,de apple is fentmarad, főleg ha fejleszteni is méltóztatnak végre.

Akinek csökkenést jósolok az a google, de azért nem olyan drasztikus módon mint te az applenél:))

#591628 rbbj11 Előzmény: #591622

én se címeztem senkinek, nincs miért bocsánatot kérni :O

"Az eredményességben még nem igazán mutatkoztak meg a fordulat jeleni annak ellenére, hogy lassan lejár az a két év, ami annak idején átmeneti időszaknak kiáltott ki a menedzsment a Windows-ra váltás kapcsán. "

Kb. egyezik a belépési célunk - ráadásul

#591622 Dr. ursi Előzmény: #591613

ez persze csak magánvélemény.

nem mérvadó :o) nem kötelez és nem kíván rávenni semmire.

csak mivel ez egy fórum, leírtam mit gondolok.

ezt inkább robertónak akartam címezni.

bocs

#591607 rbbj11 Előzmény: #591604

számold ki P/E-t: "A profit tekintetében hozta a várakozásokat a Nokia a negyedik negyedévben, egy részvényre jutó eredménye 0,06 eurót tett ki az egyszeri tételek nélkül, ami centre pontosan megfelelt az elemzői konszenzusnak."

#591605 rbbj11 Előzmény: #591599

befektetés nem 1 év...Yahoo is emelkedett a bubiban 100-as P/E-ről másfél éven át állandóan, 1000-es P/E-ig. Most közösségi hype van