Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: törölve

#590659 Camilla2 Előzmény: #590655

5o karakterről volt szó,csak ennyit lehet ide beirni,ne kezdd el Te is már,az utolsó mondat elég lett volna :-))

#590655 Előzmény: #590615

No offense, nem konkrét személynek szól.

Ugyanakkor most már tényleg megjegyezném, hogy ebből is látszik, hogy mennyire elvtelenek általában a magukat erkölcsi magasságokba pozícionálók: Amikor például nekem szólt valaki, hogy ne látogassam a topicát, mert nem tetszik neki a pofám, akkor én ennek a világ legtermészetesebb módján eleget tettem, mert ez az alapvető norma. Ezzel szemben ez egyesek számára csak úgy értendő, hogy ők bárkit eltilthatnak, de őket nem lehet, mert ők erkölcsi felsőbbrendűségben szenvednek.

Egyebekben csak egy apró megjegyzés: Amikor egy izraeli válogatottal kapcsolatos intézkedés bűntetés kapcsán valaki izralbérencezik, abban pont pont azért nincs semmiféle rasszizmus, mert csak néven nevezi azt, aki miatt a döntést hozták. Zsidózás akkor történt volna, akkor lehetne egyáltalán hasonlóról is beszélni, ha a mondat mondjuk a román, orosz, vagy tetszőleges MÁSIK válogatottal kapcsolatban ejtette volna meg.

De az izraeli válogatottnak a zsidó szóval illetése, illetve az izraeli válogatott lobbierejének a nevén nevezése egyszerűen nem lehet a szó pejoratív értelmében zsidózás, hiszen ezen az alapon azt sem lehetne mondani, hogy a zsidók a zsinagógába járnak, vagy azt, hogy a zsidók többségben vannak Izraelben.

A zsidó szó nem szitokszó, hanem adott esetben egy ország(!), adott esetben egy vallás, adott esetben származásra vonatkozik és amikor ebben a kontextusban használják, akkor élből nem lehet pejoratív a jelentése. Márpedig a zsidó szó használata Izraelre aztán sokminden, csak nem pejoratív. Persze lehetne annak tekinteni azt is, hogy valaki mondjuk lezsidózza az izraeli válogatottat, de ez már a hülyeségnek olyan magas szintje, hogy ezek után már le se lehetne írni azt, hogy Izraelben zsidó hadsereg van, illetve, hogy Izrael a zsidó állam. Márpedig ezen két utóbbi esetet nemhogy leírják, hanem a világ legtermészetesebb szóhasználatai, tessék csak olvasgatni az inforadio-t (amit azért erős lenne rasszistának beállítani), ami következetesen Izraelről a "zsidó állam"-ról beszél. És mitől is lenne ez pejoratív? Mintha Izraelt pont az ENSZ azon határozata alapján hozták volna létre, amely létrehozott egy Palesztin államot (ami még mindig nincs meg) és egy ZSIDÓ ÁLLAMOT. De facto, így szerepel az ENSZ határozatok között.

Lassan már ott tartunk, hogy a zsidókat nem lehet zsidónak hívni, mert csak ők hívhatják így magukat, de más nem. Normális?

#590636 nemértem Előzmény: #590633

Most szólnak független tanácsadóim , Eplény , nem Edelény. Sebaj, azt is el kell intézni.

#590633 nemértem Előzmény: #590623

Nem válaszolhatok, felsőbb hatalmi szervek megtiltották. Neked / és sokaknak/ nem, nekem igen. Szakmai totyik, tartsuk a nívót. Soóst kivégezni, , Edelényt felszántani, Soóssal behinteni.

Remélem, újszerű és szakmai voltam.

törölve

#590632 Bendeguz Előzmény: #590630

Ha nem hagyjuk abba, mindjárt jön Matgab (este) és "sunyin" kimoderál! Nem jelenti be előre köztársasági elnöki pecséttel ellátott doksin :)

törölve

#590623 macika Előzmény: #590620

voltak azért

+ kisz gyűlés, kötelező tiltakozás, elhatárolódás ))

free palesztin !!

free arafat ))

törölve

#590618 Arsene Lupin Előzmény: #590611

"A magánvéleményt nem elég 1 x leirni ? "

A magánvéleményemet állandóan kitörli a topikgazda. Azt hiszi, azzal lemossa magáról mocskot.

törölve

#590617 macika Előzmény: #590612

így van!

én például, mint sokan mások. fiatalkorunkban tüntetni jártunk az izraeli agresszorok ellen

igaz az szinte kötelező volt )))

és nem volt zsidózás! csak mocskos izrael volt!

azt lehet! ))

#590616 Zotya32 Előzmény: #590615

jól van, csak egy ötlet volt, hogy pihenjen mindenki... :)

kell az erőtök február 4-től, ha felpörögnek az események. addig meg kár ilyennel kitölteni a topikot.

törölve

#590613 Arsene Lupin Előzmény: #590608

Engem meg a rasszista szövegek irritálnak. Azért ide írom, mert itt moderált ki Matgab egy E-Starból eredő vitát sunyi módon.

Önnek joga van úgy véli, hogy teljesen normálisan magánvéleményt mondott, nekem meg jogom van mocskos rasszista szövegként értelmezni.

#590612 Zotya32 Előzmény: #590610

már túl lett reagálva. De ha nem, akkor tiltakozz, pl. elhatárolódásod jeléül pár hétig mellőzd a fórumot. :)

mondjuk február 4-ig. Addig úgysem lesz semmi az ekaki körül.

#590611 Camilla2 Előzmény: #590594

Erkölcsi norma ? hol van ebben a világban ez ? zsidóknak van ? vagy netán a cigóknak van ? Araboknak van ? és még sorolhatnám ! Miről beszél ? A magánvéleményt nem elég 1 x leirni ? Én azt gondoltam maga ennél sokkal okosabb és bölcsebb ! ?

#590608 prfecó Előzmény: #590594

lupin - csupa kisbetűvel - szerintem roppantul unjuk a szövegedet itt a E-STAR topicban.

Nyíss egyet ujat pl. matgab zsidozik? vagy hasonlóval

szvsz. teljesen normálisan magánvéleményt mondott.