Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arsene Lupin

Re: Matolcsy-Patai páros jöhet a jegybank élére

#590565 banyaiz Előzmény: #590560

Kuszához képest ki lehetne rossz választás? :) Bárki jobb vsz aki 3 mondatot el tud mondani anélkül, hogy logikai ellentmondást tartalmazzon.

#590564 banyaiz Előzmény: #590558

Igen ez kétségtelenül igaz. A nagy kérdés inkább az, hogy egy esetleges ilyen váltás NGM-ben összekapcsolódik e a háborúskodás befejezésével a király fejében. Illetve, hogy a jegybankban milyen extrém dolgokra kell számítani.

Nem mellesleg a világ közben , hogy alakul. Mert ha az irány felfelé alapvetően akkor itt bűvészkedésre, kicsit nagyobb a tér.

#590560 nemértem Előzmény: #590552

Varga polgári szakmai gyakorlata vízügyi munkatárs volt Szolnokon, /vagy tán Kecskeméten./ Sík hülye a pénzügyekhez, persze Kuszaszemhez képest egy zseni . Ahhoz képest a kutyáim is azok .

Másrészt bárki lesz, úgyis elkezdenek a valutatartalék seggére verni, azon egyszerű ok miatt, hogy súlyos deficitben vannak már most is, és még nem is osztogattak / választás/

Re: Hullámzó uptrend

#590559 Arsene Lupin Előzmény: #590318

A várt korrekció ma megkezdődik a piacokon. Pár napig is eltarthat. A tegnapi beiktatás után a jenkiknél is előkerülhetnek a sz*ros palacsinták.

#590558 Arsene Lupin Előzmény: #590552

Varga Miska is bábfigura lenne. Az IMF tárgyalások jól mutatták, hogy nem lehet önálló gondolata. Lényegében minden báb seggében a kerály vagy Gyurka keze van.

#590552 banyaiz Előzmény: #590550

Zavaros a helyzet. :) Több szálon futnak az események. Gyurka hurka véreshurka kinevezése az nemzeti tragédia vsz, de helyette ki vezetné az ngm-et , pl Varga az vmit javítana az első sokk után a helyzeten vsz. :)

Patai passz, meglepne de nagyon emlegetik ami gyanús, mert tényleg itt minden kiszivárog.

Aztán ezek a banki ügyekben a végtörlesztéses téma kapcsán felmerülő dolgok 7 évre meghosszabbítani a belépés lehetőségét és lezárni a háborút ezzel együtt. Ez is egy furfangos téma mert mellette az mnb-ben lehet szivatni a bankokat, persze segíteni is.

Hmm bonyolult a helyzet. Akkor külföldről nem is szólva, mert Daxnak is adtak most egy pofont. Ha külföldön beindul egy komoly esés akkor egyszerűsödik a téma.

#590550 Arsene Lupin Előzmény: #590546

Patai szakember, bármikor kap jó állást a szakmában. Nem hiszem, hogy le akarná rombolni egy élet munkáját.

Töröcskei is bábfigura lenne, Gyurka húzná a kezére. A hogyant képzelje el mindenki maga.

A BUX és a HUF mutatja a piac reakcióit, és ez még durvulni fog. Csodálkoznék, ha a kerályi udvarban senki sem vett volna fel pozit a kiszivárogtatás előtt. A tegnapi BUX felkötés is érdekes ebből a szemszögből.

#590546 banyaiz Előzmény: #590543

http://www.portfolio.hu/gazdasag/megvan_orban_csapata_az_mnb_elere.178583.html

Nagyon érdekes fejlemények vannak, csak ámulok és bámulok, mi lesz ebből.

Egyrészt vmilyen szinten meglep Mato favorizálása, de hát mit lehet várni? :) De az, hogy Patai alelnök? Első blikkre hihetetlennek hangzik, hogy elvállalja. De egyrészt ebben az országban minden kiszivárog. Másrészt ki tudja mennyire stabil Patai helye az Unicreditnél. Lehet inog a széke akkor az mnb-ben egy biztos hely 5 évig vagy meddig alelnökként, hát lehet, hogy elég motiváció.

#590543 xmann Előzmény: #590535

Most ez a portfolios cikk eléggé meglepett engem is. Mondjuk szerintem ha a nagy álmodót berakják a jegybankba, abból komoly reccs lesz

#590535 Arsene Lupin Előzmény: #590533

Úgy néz ki, hogy a Gyurka személye már biztos. Kérdés, hogy ki vállalja a csicskás szerepét. Komoly embert nem tudok elképzelni.

#590533 xmann Előzmény: #590529

Nem hinném hogy vállalja. eléggé dúrva dolog lenne

#590318 Arsene Lupin Előzmény: #590316

Én is úgy vélem, hogy túl optimistán szaladtak előre a piacok. Kell hogy jöjjön egy több százalékos korrekció.

Nálunk a Gyurka és az MNB továbbra is bizonytalansági tényező.

#590316 Boby. Előzmény: #589598

Megint homok került a japó fogaskerekek közé, és engem csak nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ha a japik nem tudnak tovább menni, akkor a világban máshol is megindul majd a realizálás.Nem gondolok én összeomlásra, de egy combos korrekciót örömmel vennék tudomásul.

Re: Robbanhat a bomba: a Kúria az Európai Bírósághoz fordult

#589627 xmann Előzmény: #589083

Így van, előremutatóan van ilyen jogszabály, de aprobléma pont a múltban felhalmozott devizahitelekkel van, és ott tényleg csúnya ami történt: a sok rossz nem fizető miatti veszteséget a még fizetni tudóra nyomták a megemelt kamatokkal, ami tényleg erőfölénnyel visszaélés, mégha jogilag nem is feltétlenül áll meg, azonban de facto az.

Re: Robbanhat a bomba: a Kúria az Európai Bírósághoz fordult

#589626 xmann Előzmény: #589162

Így van. Az EuB-ra nem lehet majd réáfogni hogy pártos ítéletet hozott volna, amit mond meg kell csinálni. Én csak attól tartok hogy valami kétértelmű dolgot hoznak ki, amin megint lehet érrtelmetlenül csámcsogni

#589571 Arsene Lupin Előzmény: #588993

A várttól eltérően a morzsolódó szakasz nem tartott sokáig. Az OTP rallyról le is maradtam.