http://www.autogumibolt.hu/autogumi/pirelli
Az első mondat: 4 év garancia.
http://www.autogumibolt.hu/autogumi/pirelli
Az első mondat: 4 év garancia.
Úgy...
pirelli skorpions, vagy milyen, ne legyen már annyira xar....jól néznénk ki, ha 5 évente cserélni kéne....
Hogy gondolod??????????????
Ja, a gumisok mondják. Független vizsgálatok 10 évet mondanak.
Hogy gondolod azt, hogy ebben a világban, ahol mindent meghatározott időre gyártanak a profitmaximalizálás érdekében, praktikákkal túljárhatsz az eszükön?
Az életedet teszed fel ebben a játékban.
Kívánom, hogy kihozd az időn túli maximomot az abroncsból. Én ebben nem bíznék annyira.
Kétségtelen, hogy mi ezt szem előtt tartva, megengedhetjük magunknak, hogy még időben megvegyük az újat.
Ilymódon, nem amiatt aggódok az úton, hogy én hibázok, hanem a közlekedő partnerek.
Igen, igen. Ebben is maximálisan egyetértek veled.
Legyen el mindenki szépen a hétvégén:)
asr, esp?
de mindegy is, nem vitatkozom veled.
én a tapasztalataimat írom le, te guglizol...
vásároztam télen, nyári gumival, ( akkor még nem volt téli gumi), némi tapasztalatom összegyűlt...
5 év ide, vagy oda, azok a gunik, amiket használunk télen, több mint 5 éve, tapadnak, nem csúsznak, stb...
nem fogok újat venni..
én nem veszélyeztetem senki életét, nem volt még komolyabb karambolom, és nemmis lesz....
Ja igen, és ezzel én zárom is soraimat, remélem, hogy nem egymás hülyeségéből, vagy drámájából tanuljátok meg, hogy néha jobb az okosabbakra (ADAC) hallgatni mint a régi, lejárt ideológiákban hinni. A világ megváltozott, ma már nem arra gyártanak gumit, hogy amig ki nem látszik a bele, addig jó lesz az. Arra gyártanak, hogy öt évente cseréljed le, mert nem fog utána működni és kész. Ha ezt sem érted, úgyis hiába magyarázom :)
Szóval, maradjatok egyben, vigyázzatok egymásra és kellemes hétvégét, már amennyire ez azoknak kellemes lehet, akiknek gondot okoz a havazás.
Gondolom úgy véled, egy öt éves gumival is lehet szexelni, mert mi baja lehetne annak. Tessék végre megérteni, hogy ezek a gumik már úgy vannak adalékolva, keverve, elkészítve, hogy bizonyos idő után akkor is tönkremennek, HA SOHA nem használják őket. Látszólag tök jók, csak mérj vele egy fékutat és megérted.
De persze úgyis hiába mondom ezt, hiszen körberöhögitek a safety driving-ot is, ahol ezt bárki megláthatja a saját autojával. Egyszerűen az öt éves profi gumikon a legjobb autok is simán keresztbeálltak egy hirtelen kormány mozdulatra, ugyanis azok egyszerűen nem tapadtak rendesen.
És tudod, elég egyszer egy olyan helyzetbe kerülnöd, hogy nem tapad és akkor térdre, imához lesz és a legtöbb amiben reménykedhetsz, hogy nem ölsz meg senkit sem.
Lottózni fogok..))
semmi baja z ötéves gumiknak..........
"nyárigumis potenciális gyilkosoktól, vagy vezetni nem tudó idiótáktól "
Na, végre, ebben tökéletesen egyetértünk:)
Nálunk, bár reggel óta egyfolytában esik a kisszemű hó, nem lett több 15 centinél. Nem is értem, hogy miért nem magasabb.
Szél, hál isten, nem fúj. Azt még jobban útálom, mióta egy tornádót megéltem, mint a telet.
Öt év után sem tapad már rendesen, mert tönkremegy a gumi anyaga, hét évesen már erősen kérdéses, hogy ér-e még valamit mondjuk egy nyári gumihoz képest. Téliguminál nagy hiba a profilban gondolkodni, mert nem erről szól a minősége, hanem a gumi anyagáról:
http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/veszelyesek_lehetnek_a_tultarolt_teli_gumik-3636
Azt mondják, 5 évente kéne cserélni....
nekem is mind a 2 autón, több mint 5 évesek, és kutya baja....
Azért durva, h ilyen különbség van nyugat s kelet közt (amúgy nem bánom, ha a javunkra :-), itt semmi szél nincs, hó meg pont 3 cm esett eddig, meg is lepődtem, amikor kimentem kotorni, ennyit nem is kellett volna. De ha már felöltöztem.. :-)
Sztem 7 évesen még semmi baja, 10 év után kell kidobni.
http://kep.psharing.com/709592.jpg
hóhelyzet a pályán :)
igen, ha akarnám:)...de nem akarom...profilja nagyon jó, kevés futás alatt nem kopott...anyaga, a szilika miatt tudom kikeményedett valószínűleg, de hát ez van...az újjal se mennék többet..előző téli gumi is 2 kocsit szolglált ki, igaz azzal többet mentem, de 8 évesen már nagyon gyenge volt.