Nagyon bájos módon hallgat a 2011-es év magyarországi befektetési alapjainak ásza. Van még szűk 3 éve, hogy valami csoda folytán kihozza nullába a valószínűleg első és egyben utolsó "saját márkás" alapját.
Nagyon bájos módon hallgat a 2011-es év magyarországi befektetési alapjainak ásza. Van még szűk 3 éve, hogy valami csoda folytán kihozza nullába a valószínűleg első és egyben utolsó "saját márkás" alapját.
mondhatni, hogy gázul, de legalább nem izgul
Egy jegy értéke (HUF) : 77,080.414062
Még van 2 éve a szépítésre, de eddig nem áll túl fényesen.
az lenne szép, ha mire beindul a medve piac, az első méretes korrekcióban átfordítaná a shortjait longokba :D
És ha tovább nyomtatják a pénzt, akkor jövőre még jobb lesz, mert még olcsóbban vehetsz! :-)
Vettem még egyet 79490 ért, a meglévő 84490 es hez. Jobb, hogy most vettem, mint amikor 2,5 évvel ezelőtt 100 000 ért lehetett jegyezni.
Hát igen, nem annyira nyernének meg nálam népszerűségi versenyt, de lehetséges , hogy jó célokra lesz ez túlnyomórészt felhasználva. Maga az elképzelés vsz jó. Kivitelezés milyen lesz az kérdés.
:-)) Olyan izé vagy...:-)
Ha egy magántulajdonban lévő bank hitelez rosszul akkor veszít rajta. Ha az állami tulajdonú bank hitelez rosszul az is veszít rajta, csak az hamarabb eléri a polgárok zsebét is.
Magántulajdon esetén max akkor , ha borul az egész rendszer lásd pl usa hiteltémák.
Alapvetően maga az elképzelés nem ördögtől való vsz, sőt.
Csak mint mindent ezt is lehet jól és rosszul csinálni. Mint már néhányszor kifejtettem ezek alapján a referenciamunkák alapján amit ezek a jóemberek bemutattak eddig, max trágyahordást de azt is szigorú szakmai felügyelet alatt bíznék rájuk nyugodtan, nem hitelezést vagy ilyesmi.
De ez egyéni vélemény. :) Reméljük tévedek az ügyben, és rosszul mértem fel a bennük rejlő potenciált. :)
"Nem örülök annak ha egy állami bank hitelez, egyszerűen a kockázatkezelési szempontok miatt."
"Az állam kifejezetten távol tartotta a külföldi befektetőket. Ehelyett iparágakat nevezett meg, amelyekben saját ipari konglomerátumokat hozott létre (kóreai nyelven: csebolokat). Ezeket a magyar olvasó is jól ismeri: Hankook,Hyundai, Daewoo, Lucky Goldstar, és a leghíresebb, a Samsung (1938-ban alakult, kezdetben halat és zöldséget árult). Ezeket állami eszközökkel támogatta, K+F-et adott neki, lenyelte veszteségeiket. A konglomerátum gyártó egysége a cégcsoport alapanyag-gyártójától vásárolt, a cégcsoport bankjától vett fel hitelt. Nem pedig a piacról, és legkevésbbé külföldről."
Egyébként azon félelmek hogy " Haveri kutyák kapnak és a kockázatok mikor fejre állítják 2 év múlva a céget (amit kitömtek előtte jóféle eximbankos állami hitellel) majd lecsapódnak az adófizetők pénztárcáján." nem igazolódtak be a külföldi "hazai" magán bankoknál? :-)
A jóváhagyók szerinted ugyanolyan feltételekkel vettek fel hiteleket mint te vagy én?
Már csak azt kellene kideríteni tudományos módszerekkel, hogy a banki forráskivonás Mo-n mekkora mértékben származott az unortodoxiából, és mennyit tett ehhez hozzá egyéb külső belső gazdasági helyzet.
Azt hiszem nem nagy kockázat kijelenteni, hogy is-is. Csak az arányok összeg kérdéses.
Emlékszel biztos mikor Viktor régiós országokat akarta összefogni eu-s lobbira a banki forráskivonás megállítására térségben. Aztán a szomszédok szóltak neki Viktor nekünk ilyen gondunk nincs szóval kopjál le az egyéni szoc problémáiddal. Nem ezekkel a szavakkal de kb ez volt a lényeg.
Eximbankos téma kapcsán vegyes érzelmeim vannak. Nem örülök annak ha egy állami bank hitelez, egyszerűen a kockázatkezelési szempontok miatt. Haveri kutyák kapnak és a kockázatok mikor fejre állítják 2 év múlva a céget (amit kitömtek előtte jóféle eximbankos állami hitellel) majd lecsapódnak az adófizetők pénztárcáján.
Másrészt azt jó ötletnek tartom, hogy pénzt nyomjanak a gazdaságba, hátha a többi bankot is kicsit megmozgatja.
Annak nézett, és egyértelműsítette az akkori rezsim, hogy ennek megfelelően is kell bánni a néppel. Pusztán egy kérésük volt, hogy SM üzemmódban adják ezt elő és a magyar nép lesz az S a játékban. Egyebekben bármilyen perverziót kiélhetnek jeligére labancisztánba.
Már csak az a kérdés, hogy egyértelműsítettük e a Rafi számára anno, hogy mi kurv@ vagyunk, és ezért jött ide vagy partenerként jött ide de akkor erőszak történt :-)
"Csakhogy félreértés ne legyen MINKET NÉZETT k@rva-nak a Raiffaisen"
"Kiemelem a kulcsszavakat: MEGPRÓBÁLJUK, MEGTARTANI, tehát nem felfejleszteni ls nem önteni a pénzt ide."
Tudod, ha 10%-al csökkentenék a fizetésemet, akkor én is kifejteném, hogy ez veszélyezteti a megélhetésemet, ami más alternatív jövedelemszerzésre ösztönözne, és ez csökkentheti az itt nyújtott teljesítményemet, de természetesenmegpróbálom megtartani, és tekintettel vagyok a cég nehéz helyzetére. Magamban tudom, hogy ez nem igaz, és nem mennék sehova, sőt életvitelemre se lenne radikális hatással, de ne vitassa el senki tőlem a jogot, hogy kiálljak a bevételemért és harcoljak kommunikáció szinten (ez a kommunikációs lobbytevékenység, amely jogot senkitől sem szabad elvitatni. A bankoktól sem) a minél magasabb fizetésért.
És ha el is menne, mi lenne ennek negatív következménye? A többi itt maradó banknak nagyobb lenne az ügyfélköre? Magyarán az országot hátrány nem éri, hisz a torta ugyanakkora marad, csak kisebb lenne a (a valójában ugyanolyan) választék.
Magyarul inkább a bankoknak gond ez, hogy ki marad, maguk is alig várják hogy a konkurencia csökkenjen, de valahogy senki nem akar nagyon leépíteni, a bankadó ellenére sem. Illetve ami itthon van leépítés az semmi a nyugati lépésekhez képest.
És a nem akarnak a bankok hitelt kihelyezni is egy baromság, hisz a bank alapvető működése a hitelkihelyezés. Dacból (passzív ellenállásból) meg nem tartanának fent fiókmelegedőket.
Saját élmény: Nyitottam TBÉSZ számlát az OTP-nél 2 hete. Kérdeztem, hogy TBSZ-t nyitnak-e többen vagy hitelt vesznek fel. Azt mondta, hogy egyértelműen hitelt, TBSZ-t szinte senki.
Amíg ott voltam a nyitásnál, kb. 3-an vártak hitelügyben (amíg vártak oda szólt nekik az ügyintéző, ezért tudom, hogy várjanak legyenek szívesek, amíg ennek a rendszerellenes megtakarítónak megnyitom a számláját :-)). Ez egy szürke hétköznap délelőtt volt.
"""Az ottani turbulenciák ellenére minden áron megpróbáljuk Magyarországot megtartani" ""
.
Kiemelem a kulcsszavakat: MEGPRÓBÁLJUK, MEGTARTANI, tehát nem felfejleszteni ls nem önteni a pénzt ide.
A nyiregyházi központnak annyira ne örülj az azt jelenti h máshol ugyanannyit vagy többet bocsátanak majd el Mo-n...csak így költséget takarítanak meg.
Én azt mondtam HUF-ban hiteleznének a külf. bankok, de a tőkét az anyabanki hiteleiket kivonják és nem hoznak ide új pénzt
Hát erről beszélünk.
http://www.szon.hu/raiffeisen-atadjak-a-nyiregyhazi-kozpontot/2149717
"Tavasszal jelentette be a Raiffeisen Bank Zrt., hogy Nyíregyházán nyitja meg új bankműveleti központját, a beruházás a tervek szerint rövid távon 150, három–négy éven belül pedig akár 6–800 új munkahelyet teremthet a szabolcsi megyeszékhelyen."
http://index.hu/gazdasag/2012/12/20/a_raiffeisen_ragaszkodik_magyarorszaghoz/
""Az ottani turbulenciák ellenére minden áron megpróbáljuk Magyarországot megtartani" "
Minden áron!
Miről is beszélünk?