jó fej vagy :)
jó fej vagy :)
Én hétfőn csodálkoztam nagyon, amikor Pesten katasztrófahelyzetet hirdettek a hó miatt, nálunk pont 6 cm esett, megmértem (a keleti agglomerációban lakom). Azóta sem esett olyan hó, ami megmaradt volna.. csatlakozom Józsihoz, menjenek a hófelhők nyugat - Euroman felé. :-) Egy hóláncot azért beszereztem..
reggel 9kor elindultam Siófokra Pestről. pályán volt ahol 4 kerékkel 60km/h ,szakadt a hó. Siófoktól teljesen tiszta volt. visszafelé átmentem Veszprémtől felfelé, Aligától semmi nem volt eltakarítva , és tükör jég.Füred felé jöttem haza, az egész északi part katasztrófa...hazafelé az M7 tiszta volt végig:)
Nálunk itt az Alpokalján 40-45 cm hó van,a múltkorival együtt!Azt viszont megfigyeltem,hogy sokan
a felkupacolt havat nézegetik és mondják be"nálunk 80cm esett"!Erre szoktam mondani:egy férfi
három dolog cm hosszúságát szokta túlbecsülni,a hó vastagsága,a kihorgászott hal mérete és..............:)?
nem mesélném el, mennyi havat kell nekünk eltakarítani, ha esik......
kondi ide, vagy oda...
Mindent géppel csinálunk, hogy könnyebb legyen.
Aztán sok pénzt elköltünk a fittnessben, a sípályán, a konditeremben, gyógyszerekre...
Ennyi jutott eszembe, de biztosan ennél sokkal többet fel lehetne sorolni.
Megy a tököm a világ végére. Nem én szerettem a havat hanem a csíra csávók.
Sopron?
az egész ott esett le..))
A Mátrában persze 0 cm. Hétvégén viszem a gyermekeim "szánkózni" Menjek Eplénybe? Hogy nézve az ki? :-)
de jó is az a förtelmes hangú szerkezet...
kb negyed annyi ideig tart vele a havat eltakarítani....a fáradtságról nem is beszélve...
Ugye nem a fűnyíróhoz hasonló, ámde sokkal förtelmesebb hangú hóeltakarító gépről beszélsz? Ennél borzasztóbb találmányt még nem láttam. Még az elhízott, lusta amerikaiak kerekesszékben-lévősége sincs akkora hatással rám, mint mikor a téli csendben, valaki ezzel elkezd dolgozni. Egyfolytában azért szurkolok, bárcsak rohadna le.
Én nagyon útálom a telet és a havat, de a hólapátolás valamelyest enyhít ezen.
Van benne részem, mert 350 méteres magasságon lakunk, itt is van sok hó.
Hétfőn két órát lapátoltam.
Ma csak pár centi esett.
erre van esély, sajnos:) még jó, hogy amúgy is ráérek munkahely vesztés miatt, mert 80 éves apám nem bírna vele...aki napközben nem ment ki többször elpucolni, annak most szinte esélytelen, mert a súlya miatt a műanyaglapátot akár el is törheti...
Őszinte leszek...
Nem bánnám, ha a pestre szánt hómennyiség is nálatok esne le, az írásod alapján, nektek már úgy is mindegy..))
Sopronban tegnap este óta folyamatosan esett az aprószemű, vizes hó...tegnapig volt kb. 20 cm, erre esett 40-50 cm még rá...ma már 3x kellett takarítani...15 óra felé elállt, azóta csak szél van...géppel nem lehetett takarítani, mert beletapadt, muszáj volt lapátolni...az utcán már nem fér el sehová, minden tele van hókupacokkal..állítólag vasárnap estétől újabb adag jön ide..