hati, nem semmi instrumentum,az országgal szembeni érdektelenség totál agyament logikátlan mozgásokra kényszeríti. a mostani menet magyarázható 2 dologgal is,akár előre jól informáltak okos,nem észnélkül tépő bevásárlásai, illetve az első külföldi hajósok,akiket a hozaméhség ezekre a vizekre csábított.mert funda változás nincs,az ország csúnyán lemaradó,ok a longra ,a hosszútávú befektetésre abszolute semmi sincs,de ezt mint tudjuk látjuk a tőzsde magasról lesz@rja és az rv-k csak mennek.az IMF nem tárgyalni jött,kötelező körúton volt,eszük ágában nincs ,illetve eszünk ágában nincs megállapodni,minek is ,még nem szorít a cipő. a hati menetnek szerintem még koránt sincs vége,most jönnek a telefonok,a brókerek személyes megkeresései ,a hiradóban hangulatkeltés, az otp világmegváltásáról és egyre emelkedő célárakról ,első kör 5100,5500 majd 6000, a sok benntragadt ábrándvilágba ringatása,most fognak higítani a befektetők akik hisznek és tudni vélik a frankót. ez a konyhaasszonyok szakasza,tömés. de aki résen van az még simán kiszedhet ebből is abból is vagy 10-15% is akár (persze attól hogy én nem hiszek benne ez mehet akár 10k ig is , a hati meg 30k ig !!! ) de szerintem a józanodás ideje is eljön,mint minden,örökké nem lehet logikátlan a dolog, a devizapiac a sorvezető ,eddig legalábbis igy müködött, hufkeresztek az országok gazdasági viszonyjelzői,el jön a pillanat amikor az inga visszafordul,de hogy mikor lesz az,azt hm,hm nem hiszem hogy van ember aki megmondhatná,szerintem bátor dolog a tetejét keresni,aki megcsipi extrát kaszál,aki nem még sokat bukhat az igazi sc-n,mert az még nem volt,az kegyetlen lesz,mármint shortosnak átélni
....és nem is beszélve arról hogy ha elindul a sokak által várt esés,akkor valóban visszatolja a helyére ,vagy csak a több mint 1500pötty korrekciójaként szerepel,majd uzsgyi tovább... sok kérdés,komoly kockázatkezelést igényel,stoppokat és erős kezet.....
nálam kivárás, a longosoknak gratula az eddigiekhez a shortosoknak pedig óvatosság