mondtam h short ...
Újabb szög a koporsóba:
http://www.automotor.hu/hirek/eletveszelyes-az-apple-navigacioja-475047
:DD Remélem ez nem olyan lesz. Ha igen akkor abbahagyom a tőzsdézést.
e-star-osodik?? szeptemberben még 700 volt...
A kérdés az hogy a gyj előtt betölti-e, ha így megy tovább akkor még azt a 425-öst is be fogja amit nemrég belinkeltél...
Nagyon kíváncsi leszek a gyj-re (meg arra is meddig esik még), sok mindenre választ fog adni. Persze a piacnak mindig igaza van, de nincs az esés mögött valós fundamentális indok. Ahogy most leverik a béka s*gge alá az árfolyamot, azzal a lendülettel fogják visszavenni szerintem a gyj után.
Bár az amerikai tinédzserek körében végzett közvéleménykutatások szerint a többség még mindig iPhone-t venne, a Samsung Galaxy telefonok a 0-ról 22%-ra erősödtek. A tinik körében már nem „cool” az iPhone, mivel a szüleik is azt használják, ráadásul az 5-ös verziónak rossz volt a sajtója. Egy éve még szóba sem jöhetett volna más mobil a korosztályban.
Megint megy a bullshit az Apple-ről meg a komponensrendelések visszavágásáról. Nem gond hogy ezt már egy hónapja megírták különböző médiumok és utána az elemzők visszavettek a várakozásaikból, ma megírták ugyanazt az 1 hónapos hírt egy másik lapban és esik a részvény. Számomra egyértelmű hogy a negyedéves jelentés előtt akarják víz alá nyomni a részvényt.
Bezony, ez várható volt most már, ez a harmadik generáció ami szinte ugyanarra a kinézetre épül, ráadásul semmi komoly újítás sincs.
De igy van ez, egyszer fent egyszer lent.
Ráadásul 2-3 éve még igazi konkurenciája se volt applenek, most pedig már nemcsak az android nőtt fel hozzá, de itt van a wp is!
Én amondó vagyok, vagy adjanak ki egy olyan terméket ami akkorát robban mint annak idején az iphone, vagy pedig az iphone-t szedjék rendbe.
Bizonyos szemszögből nagyon kockázatos az apple, mert az egész cég tulajdonképpen az iphone-ra épül, a bevételük több mint fele, de talán 2/3 része is ebből van.
És a nokia, Rim példájából láthatjuk, hogy magasról lehet nagyot esni.
Szerintem egy 4.3-4.5" körüli alsó delső minimális túlnyúlásokkal rendelkező hajlékony (!!!) mobilt kellene következőre kiadni.
A samsung és talán a nokia is dolgozik ezen, az applenek meg kellene előznie őket, ha nem akarnak lemaradni.
Azt nem értem, hogy ott ülnek egy halom készpénzen, miért nem fejlesztették rendesen az iphone-t? Simán piacvezetők maradhattak volna, ehelyett a samsunggal pereskedtek..
Kiváncsi vagyok mivel rukkolnak ki idén, de valamit most már kell villantaniuk, különben egy ideig még eladja a cuccaikat a hype, de utána lassú hanyatlás fog következni.
2015ben már a tabletek és a notebookok egybe fognak forrni szvsz.
Főleg annak tudatában, hogy a mobilos oprendszerek és az asztali OS-ek is egybe fognak olvadni. Az apple és a microsoft is ezt tervezi, de lehet a googlenek is lesz egy asztali megfelelője.
A Gartner előrejelzései szerint 2013-ra a mobil telefonok világszerte megelőzik a számítógépeket, mint a leggyakoribb internetes hozzáférést biztosító eszközök. 2015-re a piacra kerülő tabletek száma eléri a laptopok számának felét.
http://www.vg.hu/vallalatok/infokommunikacio/ezt-vegye-ha-nem-akar-lemaradni-395442
http://www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/18-alap/2415-a-nap-abraja-130110
2012-ben mindössze 10 vállalat adta az S&P500 összesített profit növekedésének közel 90%-á
most volt a főnök Kínában
állítólag minden születendő gyerek kap egy gépet az lesz a neve iChina
re 1 mrd))