Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

törölve

#589146 Bendeguz Előzmény: #589140

Gusztustalan a cikk, gusztustalan a viselkedés. Tipikus sértett hülye gyerek magatartás. Ha érvekkel nem megy, megpróbáljuk zsigerből, hangulati alapon nevetségessé tenni. Köcsög bankok helyében nagyon mélyen kussolnék, örülni kéne hogy szabadlábon és életben vannak. Kijárt volna 2008-ban egy alapos fenyítés.

Re: Moody's: a magyarok idén kikeverednek a recesszióból

#589044 Előzmény: #588925

Jó hír, köszönöm - vicces, hogy előre mondtam, hogy a Moody's rá fog tenni a többiekre pozitív kritikában, mert "mutatnia kell a különbözőségét", és már meg is jött, hogy Magyarország jófiú lesz már az idén minden paraméterében.

Politizálásra ott a poli…

Politizálásra ott a politka, vagy a Magyarország.

Semmi aktualitása nincs annak, hogy mi történt huszonpár évvel ezelőtt, ráadásul teljességgel irreleváns is a beidézett hírre nézve.

Köszönöm.

törölve

#588876 nemértem Előzmény: #588868

Ez modortalan, és főként sumák válasz volt. Téged kérdeztelek , Te állítottál valamit, nem "google a barátom" állította. Egyben mutass rá, mikor állítottam be valamit aktuálisnak, ami nem az!? Leköteleznél, ha pár mondat erejéig civilizáltan leveleznél.

törölve

#588868 prospero Előzmény: #588862

Nézz utána, google a barátod, csak aztán nehogy valamit aktuálisnak állíts be, ami nem az.

törölve

#588865 Dr. ursi Előzmény: #588832

ez is nagyon igaz.

mert már 1987-ben de főleg 88-ban nagyban mentek a leányválalat alapítások, amivel feldarabolták a nayg állami válallatokat és érdekes módon 89--90-ben a cégvezetők lettek a tulajok úgy hogy semmitb se fizettek senkinek, hanem csak lepapírozták.

anno 88-ban ismertem egy ilyet a sok közül amikor a volt lkm-t darabolták így fel a szép falatokat kivéve és ott a budapest bank adott 0%-os hitelt a főnöknek aki megvette a céget majd 1 év alatt visszafizette a teljes hitelt ami amúgy is alacsony volt mert kb 100-ad annyi áron adták vették a cégrészt (egy leányvállt) mint a mi a tényleges értéke volt.

a tulaj korábban a gyárban pártbizalmi volt.

semmi több.

ő volt az akinek minden héten jelentést kellett leadni a művezetőknek hogy pl milyen a brigádhangulat ...

törölve

#588862 nemértem Előzmény: #588832

" 1998-ban került hatalomra és visszafogta a privatizációt - sőt, ugyanúgy visszavásárolt, mint most, 2010 után. A visszavásárolt üzleteket pedig, MSZP 2002 után újra eladta "

Lennél jó akár csak három ilyent konkrétan megnevezni?

törölve

#588832 prospero Előzmény: #588811

Az állami vagyon jó részét a spontán privatizáció időszakában - tehát már a rendszerváltás előtt - az MSZMP kiosztotta saját emberei között. Orbán csak 1998-ban került hatalomra és visszafogta a privatizációt - sőt, ugyanúgy visszavásárolt, mint most, 2010 után. A visszavásárolt üzleteket pedig, MSZP 2002 után újra eladta. Ami a hitelfelvétel mellett egy másik forrása volt a "jóléti rendszerváltásnak".

törölve

#588811 nemértem Előzmény: #588780

Az igazi bűnösök a rendszerváltók voltak, Orbán ugyanúgy mint szegény Antal, és a többiek, akik a hatalomért cserében alkut kötöttek a dörzsölt pártemberekkel . Tiétek a hatalom, a miénk a jó kis zsíros vagyon .- mondták nekik a minden hájalt megkent kipróbált gazemberek. A nép meg örvendezzen a nagy semminek. Ott elúszott a hajó , és mivel azóta ,és mai is ugyanezek vannak szerzés, és döntés helyzetben, remény egy szál sem.

Bajnai, vagy más modernebb neveltetésű figura pici reményt jelenthetne. Talán, de nagyon nem biztos.

törölve

#588780 Dr. ursi Előzmény: #588778

iagazad van.

azok az emberek nem voltak igazi kommunisták.

csak álkomcsik.

kapolyi és a többiek.

törölve

#588778 nemértem Előzmény: #588774

Nem kell kommunistázni. Annyira voltak azok, mint Te vagy én. Egyébként a politikai elit egy kosár rohadt alma, Szerinted a fleto a legbűzösebb, szerintem az orbán. Most még csak ízlés vita/ értelmetlen/ 2015-ben már tények is lesznek. Addig szócséplés.

törölve

#588774 Dr. ursi Előzmény: #588760

természetesen annak örülnék ha magyar cukorrépa termelőktől tisztességes áron (önköltség plusz fejleszthető haszon) átvett hazai cukorgyárban magyar betanított (akár cipó) munkaerő állítaná elő a magyar cukrot, ami jó, és mindezt idehaza vehetnénk meg, illetve akár exportra is juthatna, persze ahhoz sokkal több termelő és gyár kellene, mondjuk 7-11 gyár és ehhez mért termelő.

emlékszem anno Szerencsnél nem lehetett haladni a sok vontatós traktorostól, tele voltak cukorrépával ...

és micsoda cukorrépa földek voltak ...

-

az akkori politikai elit főleg a volt kommunistákból állt, akik azon a címen ragadták ill. tartották meg a hatalmukat hogy majd mi segítünk nektek (mdf) mi ehhez jobban értünk régóta csináljuk már az országirányítást ésa politikát stb.

a teljes mezőgazdasági feldolgozóipart amúgy ! 1994 és 1998 között "privatizálták" értsd adták el bagóért volt ahol még az állam fizetett csak vigyék lásd növényi olajipar és olasz maffia esete.

horn nyuszi és a fekete nagykarimájú kalapos édesember (míly találó név) tomi bácsi.

az ipart még a szadesz az mdf mulyasága mellett kótyavetyézte el az mszmp pártbizottsági tagoknak és csatlósaiknak (egy-két lemaradó volt pl motim ... szintén nyusziék alatt)

törölve

#588760 nemértem Előzmény: #588752

Amikor az EU. felosztotta Európát termelőkre és fogyasztókra, akkor a Teljes !!! Magyar politikai elit végig közreműködött, hogy a fogyasztói csoportba kerüljünk. Egyébként az azért kapott baksisból épült nálunk az összes iskola, fürdő, dísztér, stb.

A közértben csak Magyar / kabai/ cukrot nem szabad venni , mert bűn rossz.

A magyar cukor ott kezdődne, hogy magyar cukorrépából készül, és nem akármilyen nádból.

Ki a nyavalyát érdekel, hogy 2 magyar ember forgalmaz rossz cukrot import anyagból, vagy esetleg 3 eszkimó?!

törölve

#588716 nemértem Előzmény: #588703

Gondosan tartózkodsz attól, amiről vitázni kéne. Dög unalmas.

Egyébiránt, hogy ki mit miért nem csinált meg ?

Fletoék - főként az első pár évben, a Kádári szellemet követték, az emberek bizalmának elnyeréséért lehetőségeinken felüli létet biztosítottak, ami igen helytelen volt az ország jövője szempontjából, de viszonylag kellemes volt az egyén életében.

A mostaniak inkább Ceaușescu gazdaságpolitikáját követik, persze mini mértékben.

A baj az , hogy azt sem tudják jól csinálni, hiszen a nulla fejlesztés , és az életszínvonal csökkenése mellett ugyanolyan mértékben adósítják az országot mint eddig bármelyik, és semmi látszata nincs.

törölve

DO NOT FEED THE TROLLS.

(nemsokára moderálom ezt is)