Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

törölve

#588709 nemértem Előzmény: #588692

Magadnak tartozol annyival, hogy elmész egy könyvtárba, és utánaolvasol , mielőtt szamárságokat írsz . Szegény mai gyerekek amúgy is borzasztó unintelligensek, ráadásul nem érdekli őket apáik múltja, legalább ne ostobaságokba fussanak bele, ha mégis elolvasnak egy sort valahol.

törölve

#588703 Spade Előzmény: #588697

"Ezeknek az eszmecseréknek azért nincs értelme, mert szimpátiából nem lehet objektív vizsgálni valamit. "

.

ezeknek az eszmecseréknek azért nincs értelmük mert tény adatokat hasonlítasz álmaiddal. Miért nem csinálta meg Gyurci vagy bajnai ha ilyen egyszerű volt? Gyurci meg a szocik mindig megigérték h a következő évben 3% alá kerül a hiány Bajnai is megigérte, és nem lett. Amit csinálsz az a tipikus lekutyapicsázása más eredményének holott te semmire nem vagy képes belőle. Gondolom a tözsdén is több 100 %-t csinálsz évente, papiron :)

törölve

#588697 nemértem Előzmény: #588686

2012 vége felé még 170 milliárdot hitel törlesztettek a nyugdíj vagyonból. Előtte lévő időszakról nem is beszélek, oktalanság lenne feltételezni, hogy csak egyszer nyúltak hozzá. Azt megelőzően a valutatartalékot használták törlesztésre. Ezeknek az eszmecseréknek azért nincs értelme, mert szimpátiából nem lehet objektív vizsgálni valamit.

"Több mint 170 milliárd forintot fordított az egykori magánnyugdíj-pénztári megtakarításokból a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap az IMF-nél lévő tartozásunk törlesztésére tavaly novemberben - derül ki a Világgazdaság szerint az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapjára nemrég felkerült táblázatokból." 2012 Október környékén

Re: nincs cím

#588692 xmann Előzmény: #588663

Én komplett idiótának tartom Matolcsyt de a hiány lecsökkentése valóban nagyon fontos, mnéghozzá mindannyiunk számára. 1200-1300 milliárdot fizetünk kamatra ki évente, ha ez a kolonc nem lenne, egész más helyzet volna itt. És ezt a hiteltömeget a 70-es évek óta cipeljük magunkkal /"nem engedjük begyűrűzni az olajválságot"-jelszóval Kádár Fekete hathatós támogatásával eladósította az országot!/. A legvidámabb barak látszatának fenntartását ny9ögi Magyarország 30-40 éve kamatokban. ERz történelmi bűn volt, és az adósságszolgálat, adósságnak való kitettség bármiféle csökkentése csakis jó hír lehet

törölve

#588690 Spade Előzmény: #588677

"Halandzsa. Bajnai átadáskor hiány , mínusz áfa emelés ,mínusz nyugdíj pénztár, mínusz különadók "

.

Butaság, és butaság. alapvető dolgokat nem látsz és nem értesz. Mivel nem is értenéd hagyjuk a rizsát. Megcsinálta Bajnai ? Nem! legyőzted Usain Boltot ? nem

Majd akkor beszélj legközelebb ha Bajnai megcsinálta vagy te legyőzted Usain Boltot addig sztem jobb ha hallgatsz.

.

Egy papírra leírt számsor amit itt összetrákoltál, szart se ér egy tényszerűen elért ereménnyel szemben, gondolom ezt soha nem értenéd meg, gyere le a virtuális valóságról, vagy a szerről :)

törölve

#588677 nemértem Előzmény: #588662

Halandzsa. Bajnai átadáskor hiány , mínusz áfa emelés ,mínusz nyugdíj pénztár, mínusz különadók ,mínusz hiteltörlesztésre felhasznált deviza tartalék . Mindezt beleszámítva kutya rossz eredmény a 2. 4 % . Ennél többet nem érdemel a téma,l ne menjünk bele szerelmi vallomásokba, szerintem.

törölve

#588663 Spade Előzmény: #588606

"Mire ez az öröm? Van olyan vízfejű idióta, aki a + adóval, meg lenyúlt pénzel nem tudott volna ennyit elérni?! Nincs. Mondom újra, a különadókból egy fillért nem számoltam bele. Azok nélkül igen cudar szám jönne ki. Azért csak jó örvendezést, fő a víg kedély. "

.

Hát arra ez az öröm h a szociknak Megyo-Gyurci-Bajnai ez egyszer sem sikerült, még csak a közelébe se értek soha pedig csak úgy szórták ők is az adókat. A fidesznek meg 2014-re 3x is sikerül. És az a gyanúm ha visszajönnének most a szocik akkor se sikerülne, hogy hogy nem elkurnák, pedig akkora ingatlan adót fizetnél h beleszakadnál. Hát ilyen egyszerű ez. Fejben nagyon jól levezetted h milyen egyszerű a 3%-t megcsinálni, fejben Usain Boltot is könnyű 100-on legyőzni, gondolom ez neked fejben már többször megvolt csak valahogy a gyakorlatban ez soha nem sikerül

törölve

#588662 Spade Előzmény: #588606

"Mire ez az öröm? Van olyan vízfejű idióta, aki a + adóval, meg lenyúlt pénzel nem tudott volna ennyit elérni?! Nincs. Mondom újra, a különadókból egy fillért nem számoltam bele. Azok nélkül igen cudar szám jönne ki. Azért csak jó örvendezést, fő a víg kedély. "

.

Hát arra ez az öröm h a szociknak Megyo-Gyurci-Bajnai ez egyszer sem sikerült, még csak a közelébe se értek soha pedig csak úgy szórták ők is az adókat. A fidesznek meg 2014-re 3x is sikerül. És az a gyanúm ha visszajönnének most a szocik akkor se sikerülne, hogy hogy nem elkurnák, pedig akkora ingatlan adót fizetnél h beleszakadnál. Hát ilyen egyszerű ez. Fejben nagyon jól levezetted h milyen egyszerű a 3%-t megcsinálni, fejben Usain Boltot is könnyű 100-on legyőzni, gondolom ez neked fejben már többször megvolt csak valahogy a gyakorlatban ez soha nem sikerül

#588661 Spade Előzmény: #588606

.

törölve

#588606 nemértem Előzmény: #588596

Egyébiránt a tavalyihoz képest kb 06 % -al lett kevesebb a hiány, ami cca 300 milliárd forint. Csak a 0.2 pontos áfaemelés ennél többet tett be a költségvetésbe, és vett ki az emberek zsebéből . Aztán hitel törlesztésre pár százmilliárd a maradék nyugdíj pénzből, és még egy szót nem beszéltünk a hitelezést hazavágó bankadóról, a befektetőket elüldöző egyéb sarcokról.

Csak az áfaemelés és nyugdíj pénz nélkül cca 3.3 % lenne az eredményszemléletű hiány.

Mire ez az öröm? Van olyan vízfejű idióta, aki a + adóval, meg lenyúlt pénzel nem tudott volna ennyit elérni?! Nincs. Mondom újra, a különadókból egy fillért nem számoltam bele. Azok nélkül igen cudar szám jönne ki. Azért csak jó örvendezést, fő a víg kedély.

#588596 nemértem Előzmény: #588572

Nagyon szeretek idejönni. Nem, kell gondolkozni, gyakorlatilag ugyanazt írjátok mindig. Pihentető az agynak.

#588593 Dr. ursi Előzmény: #588572

, tekintettel ..................... magas külső adósságállományára.

Az S&P külön kiemelte elemzésében, hogy jóllehet a .......... hazai össztermék (GDP) éves növekedési üteme a lépést megelőző két évben meghaladta a . százalékot, ennek fő hajtóereje azonban a hazai hitelkiáramlás gyors bővülése volt, és ezt jórészt a bankrendszernek nyújtott rövid távú külső finanszírozások fedezték. A meredek GDP-bővülést ráadásul főleg az importigényes belső fogyasztás és a külkereskedelembe nem bekapcsolódó szektorokban végrehajtott beruházások táplálták.

Mindezek eredményeként a folyómérleg-hiány meghaladta a folyó bevételek .. százalékát - ez a GDP-érték 10 százaléka körüli deficitnek felelt meg -, és a pénzügyi szektor nettó küladóssága is a folyó bevételek .. százalékára emelkedett a 2009-ben mért . százalékról - állt a Standard & Poor's akkori londoni elemzésében.

imitt-amott kivettem hogy melyik országról is van szó :o) ismerős uyge ? de ha nem veszem ki akkor is érdekes, hogy ami nálunk anno szép volt, az a törököknél most csúnya és ugyanaz a száj mondja mindezt.

csak míg ezt a törököknél s&p elítéli addig anno nálunk a fletó-bajnai alatt jónak és kívánatosnak minősítette ... hogy is van ez akkor ?!

http://www.portfolio.hu/gazdasag/torokorszag_nem_igenyli_az_s_p_minositeset.178235.html

És imhol a számok az adó…

És imhol a számok az adóssággal kapcsolatban is:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/a_forint_miatt_emelkedett_ev_vegen_az_adossag.178229.html

"Még így is csökkent az adósság

A kedvezőtlen decemberi adat azonban nem tudta elrontani a teljes 2012-es képet. Az év végi 20 720 milliárd forintos adósság ugyanis 235 milliárd forinttal alacsonyabb a 2011 decemberi adatnál. A csökkenés úgy jött össze, hogy 2012-ben jelentős átrendeződés történt az államadósságon belül (ami a kormány szándékait tükrözi): a forintadósság ugyanis egy év alatt 1680 milliárddal nőtt, a devizaadósság viszont 1843 milliárddal csökkent."

Azért 235 milliárd nem semmi, főleg a 3% körüli infláció és a bőségesen 3% alatti hiány mellett. Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy több mint 6(!) milliárd EUR-ral csökkent a devizaadósság a devizatartalék közel állandó szintje mellett, akkor méginkább látszik a rendszerben a világos logika:

A devizaadósság nagy része idén ki lesz vezetve, hiszen ha visszafizetjük az IMF+EU+WB uzsora nagy részét simor andrás csinovnyik elzavarása után, akkor hihetetlen alacsonyra kerül (újra) a devizaadósság százalékosan és abszolult értékben is, vagyis még kevésbé leszünk kockázatosak, amellett, hogy még alacsonyabb lesz a finanszírozási elvárás az országgal szemben.

Szóval már csak pár hónapot kell kivárni és lehet teríteni a lapokat, hogy pontosan hogyan fog kinézni az idei költségvetés az EU+IMF+uzsora miatt szükséges kamuk kivezetése után.

#588562 walex Előzmény: #588524

Megelőztél, most akartam linkelni, amikor láttam a cikket.

Nem igazán vágom, hogy az IMF uzsorások mi a fenét akarnak még. Immár nagyon kilóg a lóláb, hogy mi lenne a valódi céljuk. Nincs az az ország, ami ilyen hozamok és számok mellett felvenné tőlük a felesleges uzsorát.

Ebből már nem jönnek ki jól. Persze a csatlósaik biztosan meg fognak tenni mindent a következő bő 1 évben azért, hogy még nagyobb legyen a zavar, még nagyobb legyen a pánik.

Remélem, az új MNB elnök (bárki is legyen majd az) első lépése az lesz, hogy azonnal visszaadja ennek a mocsok bandának a 2008 őszétől feleslegesen felvett uzsorát, amivel sokat spórolna a költségvetés kamatkiadások terén és minden bizonnyal soha nem látott alacsony szintre eshetne a hiány, amitől már nem lenne olyan messze/elérhetetlen távolságban a nullás költségvetés...