fonnyadt almán már ez sem segít :))
Szvsz a megállapodás a China Mobillal katalizátor lesz a cégnek is és ezáltal a részvénynek is. Sosem tudjuk meg de a háttérben hatalmas alkudozás mehet a China Mobil vezetőivel arról hogy ki hogyan részesüljön ebből a hatalmas bevételből.
Szerintem jól teszik, nyugat európában és észak amerikában már elégé lefedték a piacot.
Nem véletlen, hogy nokia is megállapodott a legnagyobb kínai telefonszolgáltatóval.
http://www.stocklandyard.hu/blog/show/2322 Kínára koncentrálnak
Ha lesz ennyiért, akkor jenő bácsi is lecserélheti a zte-t:)
Vicces, 825$ra csökkentette:)
Azért, hogy azt elérjék kell is valami újat kiadni, mert a mostani termékek nem indokolják ezt az árfolyamot, az 1100$, meg teljesen abszurd, ahhoz tényleg olyasmi kellene, mint az iphone, ami hatalmasat robbantott annak idején.
Szvsz a létező legnagyobb szeppokuk egyike lenne egy olcsóbb iPhone piacra dobása, ami az alsó szegmensben versenyez, ennél már az is sokkal értelmesebb lenne, ha az Apple megvenné a Nokiát és olcsó brandként dobná ki a régebbi, olcsóbb iPhone-okat. Ez egy világszerte jól bevált módszer az autoipartól a háztartási gépekig, itt is működhetne.
Viszont ha elkezd olcsó telefonokat árulni, azzal pont azt a presztizst építi le, amit kialakított magáról, és onnantól kezdve éppen azt mutatná be saját maga saját magán, hogy az un. csúcs és trendi készülékei valójában leginkább csak drágának mondhatóak, de nem annyival jobbnak. És még az is benne van a pakliban, hogy abban a kategóriában mondjuk a Samsung simán lenyomja, ez pedig olyan mértékű vereség lenne, amiből nem biztos, hogy talpra tudna állni, hiszen ha tömegesen elterjed, hogy a Samsung jobb, mint az Apple, hogy már csak a prémium BRANDJÉT kell a Samsungnak felépítenie és az Apple-nak game over.
Márpedig ha egy presztizsgyártó leépíti a presztizsét, akkor oda nem fog visszakerülni, ez meg éppen a francia autogyártókon figyelhető meg a legszemléletesebben. Egy Ferrari vásárlásánál senkinek sem jut eszébe az, hogy VALÓJÁBAN Fiatot vesz drága márkanévvel (mert ez így nem is igaz), de ha Ferrarit nyomnának rá egy Fiat500-ra Abarth helyett, vagy egy Maseratira pusztán azért, mert Ferrari motor van benne, akkor egy egészen rövid ideig felbőgne az eladás, mint a motor a leégés előtt, utána pedig a totálisan a padlóra tennék a Ferrarit, mint márkanevet, hiszen az annyit tenne, hogy bárki megengedhet magának egy Ferrarit - ami ráadásul sz*r is, mert minden utcai kommersz auto le tudja nyomni.
Egyebekben egy Nokia felvásárlás sokat lendítene az Apple pozícióin, mert ÚGY nyilna meg számára a tömeggyártás lehetősége, hogy egy alapvetően még mindig jó nevű gyártó nevével fémjelzett termékkel léphetne a piacra az alsó szegmensben. Ennek megfelelően az alsó szegmensben egyszerre lenne presztizse és még véletlenül sem zúzná le a saját presztizstermékeit.
Tulajdonképpen az Apple lenagyobb előnye és hátránya is egyszerre a kevés, de prémium készülék jelenleg és ezt nagyon nem szabadna feladni, viszont egy Apple holding esetében éppen az a furcsa, hogy a terjeszkedés során nem vásárol fel "olcsóbb" márkákat a saját piacának növekedése érdekében, amivel nem kockáztatná a gondosan felépített imidzsét.
Ehhez egyebekben először elég lenne egy Joint Venture kialakítása a két cég között többségi befolyás elérésével, aminek eredményeképpen a Nokia elkezdhetne kísérleti jelleggel iOS készülékeket piacra dobni és utána is fel lehetne vásárolni a maradék részesedést, ha működik, ha nem, akkor meg ki lehet az egész projectet dobni - és sem az Apple név, se a készpénztartalék nem érezné meg a kísérletet.
Évek óta küzdök az iPhone ellen, de a következő telefonom a szánalmasan ócska Galaxy SII után biztosan iPhone 5 vagy 6 lesz! Elegem van a lassú, lefagyó, szoftverhibás megbízhatatlan DRÁGA gagyiból.
Persze hogy a meglévő vásárlók megtartása cél. Az is kell hogy legyen. Ez a nincs innováció dolog meg süketelés. Nem lehet 1-2-3 évente "forradalmi" dolgokat kitalálni. A többi telefontól el van maradva innováció tekintetében az iPhone? Te miről beszélsz?
mert már a gyorsjelentést várják
az odaát mindig szép kövér réses fel vagy lemenetet jelent
Hogy értve, hogy lesz csapkodás?
Ha félreérthető voltam, akkor elnézést, én emelkedést várok gyorsjelentésig benne van, hogy benéz 500 alá, de onnantól fel szvsz.
Mint írtam a hype még eladja az iphone-t, főleg amerikában ugye, de a következőnél már viritani kell nekik valamit és ezt tudják ők is. A konkurencia már hajlékony kijelzővel támad, meg ki tudja mivel még.
Ha olcsó iphone jön, akkor végük szerintem, max annak látom értelmét, hogy két méretosztályt adjanak ki, mondjuk egy 3.7"-os, meg egy 4.3"-os.
sztem majd nemsokára a gyj után
lesz csapkodás
hogy lesz-e olcsó ketyere azt nem tudni, csak találgatás
Szvsz talán 500 alá bemegy, itt a jelentési szezon, várhatóan jó eredményekkel, attól függetlenül, hogy a méretnövekedésen felül sok újdonságot nem tartalmazott iphone 5.
Én arra leszek kiváncsi, hogy milyen új terméket fognak bevezetni, TV? iCar?
Mondjuk szerény véleményem szerint jobban tennék ha az iphone fejlesztésére koncentrálnának, mivel a bevételük 2/3-át az adja és jelenleg igencsak el van maradva innováció tekintetében a többi telefontól, ráadásul jön vissza a piacra RIMM is, akik szintén iphone árszegmensében fognak megjelenni.
Ha kiadnak egy kisebb olcsóbb iphone-t az lenne az igazi öngól.
Amúgy emg azt veszem észre, hogy Jobs halálával elindult egy ötlettelen időszak az applenél, semmi újat nem tudnak felmutatni, mintha a meglévő vásárlók megtartása a cél, ami nem baj, rengetegen használják az apple termékeit, de az apple azért apple, mert egyedi, különleges, a hype eladja, de a végtelenségig nem tudják csak azt hypeolni, hogy apple az apple, kell az innováció. Most pedig mintha ez történne.
Hír az van kb 100/nap :)), nincs is aki mindet végigolvassa angolul.
A ma nyílt rést visszatöltötte, kár, jobb lett volna holnap egy 3, onnan tán bepróbáltam volna pár db-ot.
Most nézem 2 db sziget is van fentebb...