Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Mi mozgatja ma a tőzsdéket

BÉT

#1527 Mercurius

Mi mozgatta ma a tőzsdét?

Hát, a BÉT-et szerintem a dögkukacok, annyira haldoklottt. :-D

Re: raffi elemzők heti képe

#929 big-ebuy Előzmény: #726

. Az S&P szektorai közül a legnagyobb esést az energiavállalatok papírjai voltak kénytelenek elkönyvelni az óriási olajárzuhanás következtében.

#726 big-ebuy Előzmény: #722

US 16:00 ISM feld.ipari besz. menedzser-index, feb., előző: 35,6 pont, várt: 33,8 pont

US 16:00 Építőipari kiadások, hó/hó, január, előző: -1,4%, várt: -1,5%

kiemelten fontos a ISM ...szerdán is jön egy ISM kintről...gazdasági mutatója befolyásol

#722 Ozzy_ Előzmény: #719

Én is így gondoltam, csak a felteendő cucc van a másik gépemen :)

Egyébként itt kettővel alattam waszeitung belinkelte a társaság lapját, azon minden rajta van. Úgyhogy ezt már nem teszem fel, de biztosan találok még mást.

#717 Waszeitung Előzmény: #710

Hetesitől néztem-olvastam eztazt,piszkos rondán festi le a jövőnket,és sajna elég hihető amit mond,jónak látom én az ilyenek figyelembevételével a kisvárosi életet,kerttel,fúrott kúttal a jövőre nézve...talán a gázártámogatást is igyekszenek csökkenteni,majd megszüntetni,akkor lesz a jó világ a városokban,növekvő gázárral :(

Hetesi oldala:

http://astro.elte.hu/~hetesizs/FFEK.html

#716 Ozzy_ Előzmény: #713

pdf

ok, amint visszamegyek a másik gépemre csinálok egy blogot és oda felpakolom, ami eszembe jut.

#714 big-ebuy Előzmény: #712

2009.03.02

Az IMF negatívra csökkentheti növekedési előrejelzését

Az IMF negatív tartományba csökkentheti a gazdasági növekedési előrejelzését, szakértői szerint a válság még nem érte el mélypontját. Az IMF mai nyilatkozatában elmondta, a Valutaalapnak meg kell dupláznia hitelképességét, ehhez gyors finanszírozásra van szükség.

#712 Ozzy_ Előzmény: #710

van egy jövő elemzsem is ettől az embertől, illetve a csapatától.

A másik gépen van, de nem is tudnám hova feltenni.

#620 big-ebuy Előzmény: #607

Az olaj árfolyama ereszkedni kezdett a múlt heti felpattanás után, mivel a recessziós félelmek tovább erősödtek. Az Egyesült Királyságban, az eurozónában és az Egyesült Államokban is a bankok államosítása, mint lehetséges megoldás került a napirendre, az amerikai kormány a Citigroup-ban való részesedését 36%-ra növelte, a brit RBS-ben pedig a brit kormány része 80% fölé került. A német autógyártók mentőcsomagra szorulnak, a kelet-európai gazdaságok teljesítményével kapcsolatos aggodalmak tovább erősödtek, de ha a legfontosabb makrogazdasági mutatókra tekintünk a fejlett piacokon, akkor sem kedvező a kép. Az amerikai GDP 2008 negyedik negyedévben 27 éve nem látott drámai ütemben, 6,2%-kal (!) zuhant az előző év azonos időszakához képest, továbbá a fogyasztás 29, az export pedig 38 éve nem látott mértékben esett vissza. A michigani fogyasztói hangulat index 3 havi mélypontra került, amely szintén a pesszimizmust erősítette a piacon. Ázsiában is kedvezőtlen hírek láttak napvilágot, a dél-koreai export, a kínai feldolgozóipari teljesítményindex nagymértékben zuhant, Japánban pedig kimutatták, hogy soha nem tapasztaltak még olyan jelentős túlórabér csökkenést, mint most, továbbá az átlagos keresetek is a vártnál nagyobb mértékben zuhantak. Az áprilisi nyersolaj jegyzése elérte a 43,60 dollárt a hajnali kereskedési órákban. A keresleti oldalt tehát a makrogazdasági mutatók romlása nyomasztja, de a kínálati oldalon ehhez még hozzájárul most az OPEC kvótacsökkentés körüli bizonytalanság, mert tegnap az iráni olajminiszter azt nyilatkozta, hogy nem vehető teljesen biztosra a kvótacsökkentés a márciusi OPEC ülésen. A határidős árutőzsdén az olaj árfolyamának emelkedésére spekulálók száma is csökkent a legújabb jelentés szerint. A héten az olaj árfolyamának ereszkedésére számítunk

#607 big-ebuy Előzmény: #595

nem henci várok többet is pl én nemtudtam ma angol bank mit csinál ....ki tud piacmozgató híreket írjon

#595 Kissherceg Előzmény: #590

köszi, ez nagoyn jó ötlet reggelente a makrokat bemásolni :)

#590 big-ebuy Előzmény: #588

Ma várható adatok (előző, várt):

HU 09:00 Termelői árak (PPI), év/év, január, előző: 5,8%, várt: -

CH 09:30 Beszerzési menedzser-index, február, előző: 35,0 pont, várt: 34,5 pont

PL 10:00 GDP-növekedés, év/év, Q4, előző: 4,8%, várt: 2,8%

EU 10:00 Feldolgozóipari besz. menedzser-index, feb., előző: 34,4 pont, várt: 33,6 pont

GB 10:30 Feldolgozóipari besz. menedzser-index, feb., előző: 35,8 pont, várt: 35,0 pont

GB 10:30 Jóváhagyott jelzáloghitel-kérelmek száma, jan., előző: 31 ezer db, várt: 32 ezer db

GB 10:30 Folyósított jelzáloghitel állomány, január, előző: 1,9 mrd GBP, várt: 1,5 mrd GBP

EU 11:00 Fogyasztói árak (CPI), előzetes, év/év, február, előző: 1,1%, várt: 1,0%

CA 14:30 GDP-növekedés, hó/hó, december, előző: -0,7%, várt: -0,7%

US 14:30 Személyes fogyasztás, hó/hó, január, előző: -1,0%, várt: 0,4%

US 14:30 Személyes kiad. magárindexe (core PCE), hó/hó, jan., előző: 0,0%, várt: 0,1%

US 14:30 Személyes jövedelmek, hó/hó, január, előző és várt: -0,2%

US 16:00 ISM feld.ipari besz. menedzser-index, feb., előző: 35,6 pont, várt: 33,8 pont

US 16:00 Építőipari kiadások, hó/hó, január, előző: -1,4%, várt: -1,5%

US 18:45 Jeffrey Lacker Fed kormányzó beszédet tart

CH 19:30 Jean-Pierre Roth SNB elnök beszédet tart

raffi elemzők heti képe

#588 big-ebuy

Rövid távon várhatóan lefelé fog jelentősebben elmozdulni a piac

USA: A novemberi mélypontok áttörése után a heti gazdasági adatok is kevés nyugalmat hozhatnak

Ázsia: Az amerikai fejlemények és a rossz gazdasági adatok növelték a pesszimizmust a térségben

← Újabb hozzászólások 261 - 279 / 279