Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: nincs cím

#584794 banyaiz Előzmény: #584791

Vsz rövid távon a Ft-ra is részvénypiacra is ez az amcsi költségvetési téma a kulcs.

Bármelyik pillanatban jöhet egy bejelentés, hogy megegyeztek akkor Ft erősödés. DE lehet az is a sztori vége, hogy életbe lépnek az automatikus megszorítások politikusok szétteszik a kezüket így jártunk. eur 300 fölé ugrik egy másodperc alatt.

Kicsit messzebb nézve tavasszal március jegybank Simor távozása. Kérdés ki lesz az utód (már a személye komoly Ft mozgásokat okozhat) aztán ez az utód mit fog alkotni. Meddig megy le az alapkamat mellette milyen nem ortodox lépések jönnek.

Mondjuk vsz bejelentik február elején , hogy Simort Faxtolcsy vagy hasonló kaliberű észlény váltja azonnal 5% Ft gyengülés minimum csak a személyre. Netán sikerül egy normális polgártársat találni a posztra akiben van piaci bizalom akkor ez elkerülhető.

Meglepetés ereje lenne ha 2013-ban nem néznénk meg legalább egyszer a 320-at ilyen perspektívák mellett. De meglátjuk.

#584791 Sumér harcos Előzmény: #584769

inkább az eur/huf -ról kérnék vmit rövidtávon...durrogtatva nagy szavakban;)

nos?

Karácsonykor lépett ki a 290 sávból, orvvul választva dátumot.

azóta nem volt még 290 környéke visszateszt.

ellenállások találhatóak voltak felfelé menetben 287.93, 290.38, 292.83.

kérdés, megelégszik-e a 292.83 visszateszt nagyságával és kacsázik tovobb felette?

vagy esetlegesen láthatunk majd egy 290-es egészséges vissztesztet és indulunk tovább 300felé?

vagy törjük a 290 sávot és erősödünk?

vélemény?vmi?

annyit talán,hogy 275-285 közötti vastagon kitömött vásárlásokkal vártam a forintgyengülést,mely tartalmazott fizikálist is,és certit is.

a certik állandó kavalkádja folyamatosan változik,ugyan egyszer zártam 3 certit napira- leghosszabb élettartamú certi 3hetet élt decemberben.

ezért gondolhatod,személyes érintettségemből fakadóan,nagyon szivesen értekeznék veled a forintról,és nem az alapokról:)

ez van:)

#584783 Előzmény: #584777

Szép lassan azért kikristályosodik, hogy Zsidayék, Nyilasi, valamint a Portfolio elemzői is egyfajta "vallási világkép" körül forog, és körülbelül annak alapján mond véleményt, hogy az éppen aktuális folyamatok mennyire felelnek annak meg.

Amikor éppen nagyon, akkor HIRTELEN és rendkívül erőteljesen szólalnak meg, hogy "hurrá, most értem mi történik", majd prejudikálnak a vallási világképük alapján, amikor pedig nem az történik, akkor félig-meddig bizonytalanul próbálkoznak valamit tippelgetni (adott esetben akár totálisan is ellentmondva a korábban általuk elmondottaknak), vagy csendben vannak.

Ennek megfelelően tehát nem a folyamatokat figyelik, hanem azt, hogy az mennyire felel meg a világképüknek. Ez viszont nem elemzés - ez hittan. Ahogy viszont a klasszikus mondás tartja: hinni a templomban kell(ene).

#584777 Sumér harcos Előzmény: #584768

Zsiday

"Nem nagyon marad más, mint a forint gyengítése - Zsiday Viktor

Nagy esélyt lát forintgyengítő gazdaságpolitikára Zsiday Viktor befektetésialap-kezelő, szerinte más módszerrel rövid idő alatt nem lehet gazdasági növekedést előidézni.

Ugyanaz a véleményem, mint akkor, hogy a forint több oldalról nézve is eléggé erős."

#584776 Euroman Előzmény: #584771

elhiszem...én sem kezelném soha más pénzét, elég nekem a magamé....az ebből való megélésbe meg én sajnos most csúsztam bele, akaratomon kívül, közel az 50-hez....

#584775 Sumér harcos Előzmény: #584769

vakmajom utolso interju:

"A magyar olvasókat nagyon érdeklik olyan kérdések, mint az euró/forint árfolyam, az OTP, más nagyobb részvényeink, a BUX. Van ezekről jelenleg kialakult véleményük?

-Ezekről nem szeretnénk beszélni. Ha már aktualitásokat keresünk, akkor inkább a globális témákban."

#584771 Sumér harcos Előzmény: #584769

kisfiam,ugy rémlik nem kértem provokativ választ,egyébként is költői volt a bunkozásom.

1998 óta volt időm látni ezt azt,és egy-két elvérzett gurut is.

ha pedig a piac bugyrairól,

volt már olyan esemény az életedben,hogy semmit nem dolgoztál,csak a piacról éltél?

nos nekem volt,évekig,munkahely nélkül kb. 3évig-a % pedig most ne is legyen a kérdéskör része.

nem alap inditásról szólt az eset,inditson aki akar,én soha nem tenném,hanem a nyilatkozatról.

életemben egyszer adott nekem egyik barátom 1milliot,hogy forgassam,2honap alatt kerestem vele neki 400ezret-de ugy sokkolt a más pénze,hogy igy 40%-on vissza adtam neki-és soha többé senkinek nem tettem ilyet.

#584769 xmann Előzmény: #584755

Lehet nyugodtan indítani befektetési alapot, ha minden évben meg lesz a 20%, tuti, hogy belemegy egy csomó pénz, és halálra keresed magad.

ne csak durrogjanak a nagy szavak ;)

a másik csúcsfej guru: …

#584756 Sumér harcos

a másik csúcsfej guru:

"Egy ideig természetesen mehet az a folyamat, hogy gyengül a forint és süllyednek a kamatok, de úgy gondolom, hogy ez egy idő után a Magyarországot finanszírozó külföldi pénzügyi befektetők gyors távozását okozná, és ekkor már egyszerre gyengülne a kötvénypiac ÉS a forint is - ellentétben a fejlett országok tapasztalatával. A hazai QE árazása tehát megkezdődött a devizapiacon, de ki tudja hol áll meg, s kit hogyan talál meg..."

az egész elmúlt félévben azt olvasni,hallani zsiday gyerektől,hogy forintgyengitéskell,forintgyengülés,forintgyengülés kellkell stb stb stb.minden fronton ez folyt tőle..

erre most ugy hat az irománya,mintha már 290 felett halálra xarta volna magát...

most akkor ez sem jó?

http://www.zsiday.hu/blog/forint-arany-svájci

"Ft, mindenféle konkrét …

#584755 Sumér harcos

"Ft, mindenféle konkrét hír nélkül be tudott esni féléves mélypontra, ilyen, alapvetően jó/neutrális hangulatban. Ez azt mutatja, hogy ha elromlana a globális hangulat, és generális risk off mód köszöntene be, akkor nagyon el tudna gyengülni, másrészt a jelek szerint eddig volt toleráns a piac az elinflálással és az újbóli bekódolt elkanászodással, aszondja, hogy eddig és ne tovább. De ahogy ismerni ezeket, úgysem értenek a szóból és megint elmennek a falig - nem elég a felirat, hogy a kerítésben áram van, meg is kell fogni."

vakmakifej megszolalt végre a forintrol,azt hittem ilyen nem is lesz(mivel még kérdés-felelet cikkekben sem hajlandó róla beszélni),Csodálom,hogy feltűnt neki a ft mozgás egyáltalán.

de igazából nem mondott semmit,ilyet én is tudok irni,meg 20%-kot is hozni éves szinten.

beesett?és?lovagold meg majom a hullámot, és hátha nem csak 20%,lesz az éves hozam.

az árfolyamról-hol az a falig?580-nál,vagy 340-nél?esetleg 300-nál? durrognak a nagy szavak.

http://vakmajom.hu/?doc=

#584739 Euroman Előzmény: #584738

a fene tudja..Europa biztosan zárva, USA és Ázsia lehet...mindenesetre amit péntekekn záróban eladtam, annak nem örülök...pedig 24-én még örültem....

#584732 prfecó Előzmény: #584553

pedig olyan szép látvány , amikor a bölénycsorda egy irányba fejvesztve menekül .........

be kell az év végére állítani 300 Ft körülre az árfolyamot a nyereség kimutatására

"5371 2012.12.18 23:17 r…

#584711 rbbj11

"5371 2012.12.18 23:17 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: HUF "gyengülés" Címzett: @Sumér harcos

én 284.9-re várok visszatesztet, és onnan 298.5-öt, persze kanyarokkal, és én csak jan. végére."

#584656 Boby. Előzmény: #584638

"belegyömöszölni a szoclibzsid táskád lib feliratú zsebébe,"

Ez nem személyeskedés hanem metafora.A "nagy az arcod" az viszont valóban személyeskedés...,de nem baj, nem vagyok sértődős. Műholdról nézve könnyen elnézi az ember az ilyen kis, földi különbségeket. Azért az irányítóteremből jövő utasításokra érdemes jobban odafigyelni, mert az azért csak nem mindegy, ha azt a parancsot adják, hogy vidd ki a bilit, vagy azt hogy idd ki a bilit!?