Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

WDC, STX és a többiek

Re: Seagate And Western Digital: Tech's 'Ugly Sisters

#584550 rbbj11 Előzmény: #584522

wdc úgy tudom, előrehozta a tavaszit, ott legalábbis ezért lesz dec. végén is. Indoklás a 2013-as magasabb osztalékadó volt, hogy ezzel is spóroljanak a részvényeseknek

#584522 Janicroft Előzmény: #584170

Negyedévente fizet, 17.05.2012; 29.08.2012; 29.11.2012 -én kaptam tőlük osztalékot.

Most ez a 12.12.2012 meglepett egy kicsit, de valóban, a Marketwatchon is ezt látom: http://www.marketwatch.com/investing/stock/STX illetve a NASDAQ oldalán is:

http://www.nasdaq.com/symbol/stx/dividend-history

11.29-én volt kifizetés és most lesz egy 12.28-án is. Nem vagyok benne biztos hogy ezt most teljesen értem, miért...

#584301 rbbj11 Előzmény: #584275

idei talán legnagyobb elvi hibám volt eladni 1x%-os profittal. Badarság volt. Nem visszavenni pedig halmazati hiba

#584275 Fornit Előzmény: #584268

Hát a Visa megnt felfelé szépen, 23 havi gyertyából kb 3 piros, kerek tizestől kerek tizesig korrekció évente kb egyszer... A tavaly aug. sem karcolta meg.

#584268 rbbj11 Előzmény: #584214

FSLR és Visa hoztak még idén szépen a konyhára, mindkettőt csak év végéig kellett volna tartani, korai eladások voltak az év nagy hibái

#584214 Fornit Előzmény: #583203

Ez volt az idei legjobb húzásod talán, a belépés is totál jól időzítve. Szépen kilőtt, tegnap megnéztem.

Janicroft: A leminősítés után én is gondolkodtam kb 50 db stx vételen a réstöltés miatt, de nem akartam még $-t váltani. A meglévő us rv-imet ma akarom zárni, jöv héten oszi-az nem kell:)) (persze az 2 hét alatt ment 5%-ot, sok más egy nap alatt a héten.) Ezért ma estétől már lesz szabad $-m, de mindent annyira meghúztak 15-25%-okkal az utóbbi hetekben... Meg sok érdekes részvénnyel nem is tudok foglalkozni, nincs az elérhetőek között. Néha rájuk pillantok. :)

STX pü-i számai messze n…

#584171 rbbj11

STX pü-i számai messze nem olyan stabilak több évre visszatekintve, mint wdc-é, és a profitbővülés dinamimkája és annak stabilitása pláne rosszabb. Az adósságállománya is sokkal rosszabb. Funda oldalról tehát WDC mindenképp sokkal stabilabb lábakon áll. Persze ez nem is pár hónapos árfolyammozgásnál befolyásoló tényező.

#584170 rbbj11 Előzmény: #584169

á, látom stx osztalékról már lemaradtam, dec. 12 volt. Nem negyedévente fizet osztalékot?

#584169 rbbj11 Előzmény: #584167

WDC is fizet egész jó osztalékot, a dec-i extrát már hamarosan meg is kell kapnod. Ha kiütnek WDC-ből (mondjuk én szívesen megtartom a hosszútávú, min. 5 éves pf-emben, csak az itt naplózott középtávúban fogom eladni), akkor STX-be érdemes lehet beszállnom?

#584167 Janicroft Előzmény: #583203

Láttam a mai kommentedet a topicodban de azt nem akarom offolni. Szóval, nagyon szépen alakul a WDC pozid, én is tartom még amit 34,91-en vettem október 24-én, két hónap alatt 18%, gyönyörű, kár hogy kicsi a pozícióméret, de eléggé szét vannak szórva a befektetéseim (kivéve az apple kitettségemet) így ebbe sem tettem túl sokat.

Ami még szebb lenne, az az STX pozim 28-ról, 23-ról, 22-ről, a gond az hogy az első adagot még áprilisban vettem 28-on, majd júniusban 24-en realizáltam egy tetemes bukót de egyszerűen pszicho alapon nem bírtam tovább, így a júniusban 23,18-on és 22,56-on vett részvények egyelőre csak ezt a veszteséget dolgozzák le, minimális nyereség mellett. Viszont a nyereségnél nem vettem figyelembe az osztalékot, ami jelenlegi árfolyamon is 5%, gyönyörű ez a papír.

#583203 rbbj11 Előzmény: #583196

továbbra is wdc fan vagyok, ahogy topikomban is írtam.

Re: nincs cím

#582085 Janicroft Előzmény: #582076

Mondjuk a STX-nek volt is honnan emelkednie, mert augusztus óta elég szépen jött lefele sajnos... Amikor kijön egy negatív hír vagy előrejelzés a nagy PC gyártóktól akkor ezt a papírt nagyon megütik, mondjuk a bevételeinek kb. 70%-a az OEM gyártóktól van szóval érthető is. Ha ezeken a szinteken maradna és esetleg valami pozitívabb jövőkép kezdene kirajzolódni a PC értékesítésekben az nagyon szép lenne.

#582076 Fornit Előzmény: #582071

WDC-re ránéztem vmelyik nap, szépen ment, most nézem STX is csak visszaad az elmúlt napokból, +15%-os volt eddig a Decembere. Az nem is rossz.

(már csak -3,58%)

#582071 Janicroft Előzmény: #579079

Seagate Technology (STX) is downgraded to Sell at JPMorgan, which cites a revision to shrinkage from growth in expected hard disk drive unit demand in 2013. Shares -3.6% premarket. Western Digital (WDC) -1.1% premarket.

Na ma jól elverik rajtuk a port.... Mindkettőt tartom, nem látok okot az eladásra. STX egyébként már majdnem -5%-ban jár nyitás előtt, jelenleg 4,41% osztalékhozammal forog, ez nekem szimpatikus, a kilátások pedig nagyban függnek a global PC és notebook paictól, amit ugye szétzabál az okostelefon és a tablet térnyerése, de a cloud business nagyon sokat fog hozni ezeknek a cégeknek a konyhájára plusz ha megjelennek normál SSD meghajtókkal is a piacon, akkor nyert ügyük leeht.

#579079 Fornit Előzmény: #579075

Az jó jel, ha stabilan tudja növelni. Viszont emelkedni nem emelkedett.

(Nem tudom a magasabb osztalékadó hogy fog hatni a magas hozamú papírokra.)

#579075 Janicroft Előzmény: #570289

STX ismét emelt az osztalékon, 0,38 cent, ami a mai árfolyam alapján 6%-os éves osztalékhozamnak felel meg.

#570289 rbbj11 Előzmény: #570281

chart alapján és a gyj beszórásának megvétele alapján nekem úgy tűnik, nem egyedül fedeztem fel a rv-t.