Mi okoz nagyobb fájdalmat?
én 284.9-re várok visszatesztet, és onnan 298.5-öt, persze kanyarokkal, és én csak jan. végére.
amennyiben nem rendeződik vissza villámsebesen 1-2nap alatt 286-285 alá,ez esetben szeretnék egy 286.7 visszatesztet,mely után 1-2hét és 300.
vélemény?
ugyan mindenkinek szól,gyerünk jósok szavazzatok!:)
karaktergyilkosság??? világért sem áll szándékomban elüldözni AT-t, velem sosem beszélt megengedhetetlen hangnemben és mivel liberális vagyok sok tekintetben, nincs semmi bajom azzal, ha tőlem egészen eltérő embertípus is aktív a fórumon.
Azonban ha véleményem szerint vki nem konyít túlságosan a fórum fő irányvonalához, arra mindig fel szoktam hívni a figyelmet. Mondjuk sok ilyen van a fórumon, és ezzel sincs semmi baj, de az már valóban kötekedésre ingerel, ha vki a nem épp csúcs hozzáértését hosszú hsz-kben mint a világ egyetlen helyes értelmezéseként hirdeti :) Persze költői túlzással
én nagyon nem így látom, mert az idézett időben 281 volt az euró átlagárfolyama, most pedig 287. Ez barátok közt is 2% felett van, de nem is a %-os eltérés a lényeg, hanem hogy a beszélgetés óta gyakorlatilag folyamatosan gyengül a huf.
És biztos vagyok benne, hogy lesz ez hamarosan 295 felett is.
Persze azt elismerem, relatív, ki mit tart gyengülésnek v. épp sávozásnak. Ha vki kereskedik ezzel a devizapárral (amiből én mindig kiindulok, mert elsősorban egy tőzsdefórumon ez a beszélgetések kp-i témája), annak bizony nagyon sok 6 ft-os elmozdulás, több hónapra elég profit is lehet. Aki csak beszélget a forint értékeltségéről vagy épp van otthon 1000 eurója, annak ez nem mozgás, rendben.
Ennek fényében lehet, h. félreértettem AT hsz-eit, de őszintén szólva, ált. nem a nehéz felfogóképességem miatt értek félre vmit, hanem meg szokott lenni a háttere.
Na, most egészen komolyan: Egy leminősítés kapcsán odaírtam, hogy már senkit sem érdekel ezeknek a minősítgetőknek a véleménye és nemhogy gyengülni, hanem akár erősödni is fog az árfolyam, de a lényeg az, hogy a piacot teljesen hidegen fogja hagyni a leminősítés, sőt mi több, a STABIL jelzőt fogják pozitívan értékelni. BEJÖTT. Sőt annyira bejött, hogy ezek után egy egész hónapig teljesen stabil maradt a forint és már mindenki azon csodálkozik, hogy ez miért van és merre fog kitörni.
Ennél jobb próféciát te hol olvastál, ami eredetileg nem is próféciának indult, hanem rosszindulattal akarnak belőle MÁSOK próféciát csinálni?
Bár nem ide tartozik, de jelzem: A 25 bázispontos tegnapi előrejelzésem is bejött. De ebből tényleg az következne, hogy ezentúl minden kamatdöntésen ennyivel fognak csökkenteni? :)
:-) ???
Ja jó. Bár ezt az egész 2 napos ~1,5%-os valamit (ami mint kiderült egyszeri tétel generálta) én sem nevezném gyengülésnek. Ha 300 HUF-ra menne az lenne egy kívánatos gyengülés. 320 felett, na az valóban egy döbbenetesebb gyengülés lenne. Idei teljesítményben ez egy erős devizának számít szvsz.
Lásd be rbbj11, hogy nem aktuális a hivatkozásod. A karaktergyilkossági kísérlet pedig nem méltó hozzád szerintem.
itt az árfolyam előrejelző képességről és a pénzügyek átlátási képességéről van csak szó, én nem a vágyálmait vitattam.
SZÓBA sem hoztam, hogy te milyen forintot találnál kívánatosnak, ezt csak te rángattad elő. Szokásod, hogy mikor nyilvánvaló nincs igazad, el akarod terelni a szót egy másik témára vagy össze is mosod vele.
A tény az marad, hosszan indokoltad pénzügyi és gazdasági érvekkel, hogy szerinted miért nem gynegülhet a forint. Ehhez képest gyengült. Tévedtél, ami nem baj. A baj, aminek vhol a kiprovokálása is volt a célom, hogy lássa mindenki, mennyire értesz te valójában a tőzsdéhez, pénzügyekhez, gazdasághoz. Hát ennyire, hogy még a tévedéseidet sem ismered be vagy talán nem is látod.
Ez épp a fórum nagyon fontos része: ha vki itt tájékozódik, kapjon képet arról, hogy egy tagnak milyen a hozzáértése. Nehogy véletlenül félretájékozódjon az itt olvasgató.
2012. 11. 19. 284,13
Hát valami borzasztó ez a forintgyengülés :( Egyszerűen nem bír gyengülni, ahogy előre mondtam.
5270 2012.11.26 15:26 [__AT__] (Tisztelt Tag) Re: nincs cím
Címzett: @lagwagoner
Most már az is kevés lenne ahhoz, hogy gyengüljön a forint, azzal, hogy azt mondták ki, hogy Magyarország stabil gazdaság és semmiféle leminősítésre nem lehet számítani (S&P-től amig ez a kormány van), az sajnos végleg megpecsételte a gyengülő forint sorsát.
a veszélyesebb tipusu eurhuf longokat lezártam már.
Én csak annyit írtam, ha értenéd, hogy fölültél arra amit a portfoliós fírkász fírkált, és hozzá meg megszerkesztettél egy mesét.
Az újabb kommented meg egy fokkal jobb, mint amit egy kávédaráló bír művelni a kávészemekkel.
templeton meggondolja magát, vagy jön kitárazó széria, szűk lesz a kijárat a kötvényeseknek...kötvényalapok túlárazottak, én mindet eladtam, pénzpiaciban várom, ha olcsóbban vissza lehet venni...usd-m most sajna nem volt, legutóbb 220-nál eladtam, és most 215-216 között nem vettem vissza, így nem volt mit eladni...eur-ral még várom a 299-et....
Megvédve _AT_-t, Ő valóban a gyengébb forint mellett állt ki (legalább egy éve hallom tőle), de mindig el is mondta (ahogy be is idézte), hogy miért nem fog adott esetben gyengülni.