Regisztráció Elfelejtett jelszó

AAPL - Apple Inc.

Re: így gömbölyű :o)

#582980 Sly-- Előzmény: #582977

Köszönöm a választ.

Szóval akinek igaza van, az ne szóljon hozzád, ez szükséges ahhoz, hogy mindig igazad legyen, ahelyett, hogy átgondolnád az ellentétes véleményeket. Logikus. További jó trédelést és türelmes ügyfeleket. Azért ne lepődj meg, ha egyszer valakinél kiborul a bili, készülj rá előre. :-)

#582977 Dr. ursi Előzmény: #582965

helló kedves sly63 :o)

éppen készülünk rávenni.

illetve van aki már rávett ezen a szinten.

szerencsére én nem te vagyok, hogy minden bejöjjön nekem :o)

elvileg az alapkamat csökkentésére spekulálva - ami be is jött - ennek emelkednie kéne, de a javuló osztalékhozam miatt, de nem emelkedik, persze lehet nem lenne kifizetés,, a franc se tudja, hacsak nem te :o) mert te mindent olyan jól tudsz és ráadásul előre.

szóval egyelőre úgy gondolom max időtávban lesz csúszás benne.

s az egy év lesz 3-4 év is :o)

de hát a befektetések mán csak ilyenek.

ui.:

egyébként nem emlékszem h téged v macit kértem már meg többször h ha nem tud magával mit kezdeni, akkor is próbálja már meg elsősorban saját magán köszörülni a nyelvét, vagy mondjuk máson, de ne rajtam :o) értsd ha lehet mellőzze a hsz-eimet és ne "szóljon" hozzám :o)))

#582965 Sly-- Előzmény: #582961

OFF

Az mtelekom osztalék utáni "big-big" rallyval mi a helyzet? Hogy nem szabad eladni, mert 8-assal fog kezdődni az árfolyam, időtáv:1 év?

hogy szó szerint idézzem:

"hogy akinek van az ne adja el, mert 8-assal fog kezdődni.

vagy te úgy gondoltad kb. 2-3 nap múlva lesz annyi ???

gazdaság- infláció -jbk

időtáv: 1 év

remélem így már érted ...

mert jó párszor leírtam azt is hogy nem speki hanem befi"

Vagy erre melyik topikban lehet rákérdezni? Ügyfelek mit szólnak? Higítanak?

ON

#582955 Dr. ursi Előzmény: #582738

mintha azt írtam volna h kissé korán ;o) kezdtem.

-

amúgy hatalmas fej-váll alakult ki benne ... 100 dolcsi a célára.

Citi leminősítés neutralra

#582952 Janicroft

Egyre rosszabb a részvény megítélése, attól függetlenül hogy a technikai elemzők rossznak látják a képet és a cég fundamentális megítélésében is szerepet kell hogy kapjanak a kockázatok (konkurencia, margin szűkülése, növekedés lassulása?), én úgy érzem hogy ez most túl van már parázva. Lassan azt árazza a piac hogy a cég semmit nem tud növekedni, ami nem igaz. A lenti hír is ezt erősíti meg bennem: A Citi, ami november 26-án kezdte el vétel ajánlással látta el az Apple-t, most visszavágja a célárát 525 dollárra és az ajánlást tartásra, mert az októbertől decemberig tartó, 40-50%-kal megemelt rendelési mennyiségek után az apple visszavágta a rendeléseit az alkatrész beszállítóinál a következő negyedévre. Ez egy bullshit, nyilván kevesebbet fognak rendelni a nagy karácsonyi hajrá után. Ez eddig is nyilvánvaló volt, nekem úgy tűnik hogy minden eszközzel gerjesztik a parát a cég körül, egyre lejjebb taszítva az árfolyamot.

Íme a hír:

More on Apple: Shares could be pressured tomorrow by a downgrade to Neutral from Citi, which is lowering its PT to $525. The firm says checks indicate Apple has cut its March quarter iPhone 5 orders following a 45%-50% increase in monthly output from October to December. UBS recently said its checks suggested the iPhone 5's build rate would fall sharply in the March quarter, while Jefferies claimed iPhone component suppliers saw big order cuts last week. Citi, which started Apple at Buy on Nov. 26, also thinks Samsung (SSNLF.PK) is doing very well.

Kis adalék a múlt heti kínai starthoz

#582950 Janicroft

Over 2M iPhone 5 units have been sold thus far in China, Apple (AAPL) boasts. China Unicom's (CHU) healthy pre-order activity probably had a lot to do with this figure. Sparse crowds for the Friday launch stoked fears initial sales were light, but weather and pre-ordering requirements seem to have played a role. For reference, Apple announced in September over 5M iPhone 5 units had been sold 3 days after the device went on sale in the U.S., Japan, and 7 other locales.

Nem lesz rossz ez a kínai sales figure!!

Re: Wal-Mart még lökést adhat az Apple első negyedévének

#582949 Janicroft Előzmény: #582923

Ennyiért veszik ott is mint a kenyeret... Van ismerősöm ott, de nem is kell olyan messze menni, elég Nyugat-Európába kitekinteni, kollégáim gyerekei iPaddel játszanak. 4-5 éves gyerekek! Őrület!

Re: Wal-Mart még lökést adhat az Apple első negyedévének

#582923 Kissherceg Előzmény: #582922

majd ha a tv is kapható lesz ott... :) Azért ez nem kenyér, persze kint... :)

Wal-Mart még lökést adhat az Apple első negyedévének

#582922 Janicroft

Apple's (AAPL) FQ1 sales could get a bump from Wal-Mart (WMT), which has begun selling the 16GB iPhone 5 at a subsidized $127 at thousands of U.S. stores. The retail giant is also selling the 16GB 4th-gen iPad for $399 (a $30 iTunes card is thrown in), and the 16GB iPhone 4S for $47. The size of the price cuts, good for the next 4 weeks, are eye-opening in light of Apple's history of limiting retailer discounts.

Senki nem tudja mire költ dollár milliárdokat az Apple

#582748 Janicroft

http://privatbankar.hu/reszveny/senki-nem-tudja-mire-kolt-dollar-milliardokat-az-apple-253473

Amerikai üzleti oldalak értesülése szerint milliárdokat fordít a legnagyobb titokban fejlesztésekre és beruházásokra az Apple.

Miközben az Apple a 2011 júniusában zárult negyedévben kevesebb mint egymilliárd dollárt költött ingatlan- és üzembefektetésekre, berendezések vásárlásra, addig 2012 márciusáig ez az összeg először a kétmilliárdos, majd a hárommilliárdos határt lépte át, és megközelítette a négymilliárd dollárt.

A dolog érdekessége az, hogy az Apple háza táján kívül senkinek sincs sejtelme arról, mire költik az összeget. "A tőkekiadásokat a legnagyobb csend veszi körül, és annak ellenére, hogy hatalmas összegekről van szó, külső elemzők is alig tesznek róla említést" - írja egy amerikai piaci elemző.

A szakértő szerint a termékpolitikájában az integráció elvét követő Apple gyártási stratégiájában is ezt az elvet kívánja bevezetni, és növelni a saját gyártású részegységek arányát. Ez megmagyarázná azt is, hogy az Apple miért kezdte alkalmazni a Texas Instruments korábbi alkalmazottait. A jelek szerint valószínűleg tévékészülék-gyártó üzemeket épít valahol az Apple.

Nincs sorbanállás Kínában az iPhone5 miatt?

#582736 Janicroft

Megjelent néhány cikk és híradás a sorbanállással kapcsolatban. Az történt hogy az Apple nem szeretné ha megismétlődne a 4S indulásakor tapasztalt tömeg, verekedés, stb, ezért az iPhone 5-öt Kínában elő kell rendelni online és csak akkor lehet érte menni ha arról valaki visszaigazolást kap. tehát nem igaz az hogy az iPhone 5-re nincs érdeklődés Kínában, a partnereknél például nincs ilyen előregisztrációs rendszer és ott megvannak a szokásos sorok.

Eredeti cikk itt:

http://seekingalpha.com/article/1065161-the-lines-meme-seems-bogus?source=email_rt_article_readmore&ifp=0

és itt:

http://www.engadget.com/2012/12/14/iphone-5-china-taiwan/

#582673 Janicroft Előzmény: #582669

Az ezres célárakkal szerintem is előreszaladtunk kicsit. Viszont fundamentális alapon nem várnám azt hogy ez 465 alá ereszkedjen. Persze ha lesz valami általános esés akkor a jelenlegi szintekről könynen elképzelhető. Épp most olvastam a KBC-s hírlevelet amiben egy Nasdaq shortra buzdítanak, ezek szerint ők sem látnak sok erőt most az indexben, és ugye az Apple nagyban befolyásolja ezt...

#582669 Dr. ursi Előzmény: #582666

én meg kicsit hamar kezdtem shortolni :o) 465-ről

ttermészetesen 700-nál amikor már ezret kiáltottak egyértelmű volt, hogy tető.

én így gondolom.

#582666 Janicroft Előzmény: #582663

Most csak azért mert a csapból is ez folyik, nem kell hogy történelmi short lehetőséget lássak benne. Amikor lejött 700-ról 500 környékére, akkor is shortoltad/shortolnád? Persze tudom hogy az hogy valami esik 30%-ot az nem garancia arra hogy ne essen le akár a nulláig, de az Appleben nem látom azt hogy mitől esne lejjebb. Mi változott/változik? Án 390 óta longolom, azóta adtam-vettem 600 fölött is, nem látom miért kellene ezektől a pozícióktól szabadulnom.

így gömbölyű :o)

#582663 Dr. ursi

a papír történelmi short.

csak shortolni szabad.

bárhol és bármikor.

ha emelkedne mindenképp.

a csapból is almavíz folyik ...

kihagyhatatlan lehetőség.

Esünk ma is

#582652 Janicroft

Most azt mondjáka népek hogy Kínában csak egy ember állt az Apple Store előtt és hogy nincs érdeklődés az iPhone5 iránt:

Apple (AAPL) is taking it on the chin again this morning as chatter about weak iPhone demand in China, and UBS taking its price target on the stock down to $700 from $780 has the shares off 2.2% premarket.

Szerintem ez hülyeség. Lassan megint visszamegyünk 500 környékére és ki kell nyitni a pénztárcát...

Re: TV pletyka

#582650 Janicroft Előzmény: #582479

Ez nagyon érdekes, kíváncsi leszek mi lesz ebből. Nem tudom hol láttad ezt a cikket, novemberben láttam egyet ami arról szólt hogy az Apple valszeg kisegítette a Sharpot 2 milliárd dollárral, mivel a Sharp nagyon nehéz anyagi helyzetbe került viszont az Applenek kulcsfontosságú beszállítója. Én arra számítok hogy ha lesz TV üzlet akkor azt is velük fogják véghezvinnii, viszont az Apple komoly tőkét fog beletenni a gyárakba, gyártósorokba. Erre is utalhat az általad említett 4 milliárd dolláros költés. Maga a fejlesztés szerintem nem lehet túlságosan nagy falat, gyakorlatilag egy "okostévé"ről beszélünk, a technológia adott hozzá.