Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zsiday Viktor fórum

Re: nincs cím

#580577 xmann Előzmény: #580508

rosszul számolsz. az áfa bevétel kb 3000 mrd ft, és 27% a kulcs, meg van ha jól tudom nulla is. Legyen mondjuk az átlagos kulcs 25%, ebben az esetben 1%pontos ÁFA-emelés vagy csökkentés kb 120 mrd Ft-ot jelent - egyébként korábban kb ennyit számoltak hatásként elemzők is. Tehát ha 30%-ra emelnék az ÁFÁ-t akkor eltörölhető lenne a tranzakciósadó. vagy ha mondjuk felvinnék az szja-t pár százalékponttal.

#580555 banyaiz Előzmény: #580553

Sok választásuk nincs 200 milliárdos nagyságrend ha jól emlékszem amit ebből beszednének, vagy 300 már nem is tudom annyit változott, hetente változik mostanában a tervezett mértéke hol 1, hol 2, hol 3 , matek óra. :)

Az egész szektor profitja legjobb években volt 400 körül. Tavaly bazi nagy mínusz, idén is.

Ha nem hárítanák át a nagy részét ,örök veszteségre ítélnék magukat kb. Nonszensz ilyen dumával előállni még egy Viktornak is, pedig csodákra képes ahogy látom.

Azt én is kíváncsian várom, hogy a kondíciók pontosan , hogy alakulnak majd, lehetnek különbségek bankok között.

#580549 banyaiz Előzmény: #580541

Olyan bankról én nem tudok aki ezt vhol nem próbálná érvényesíteni és változatlanok a feltételek. Plusz várjuk meg a 2013-at mert ez menet közben vsz fog még alakulni mikor látják a bankok is a folyamatokat.

Verseny biztos, hogy beleszól, sokkal több lesz a csillagos olvasnivaló, hogy nincs ez de helyette van amaz vsz. :)

#580542 banyaiz Előzmény: #580533

Hitelkártya számlára vannak megadva az azonnali beszedési megbízások a szolgáltatóknak, aztán szépen leszippantják róla hó elején közben amikor éppen esedékes, nincs kp. mozgás.

Nem fog 2013-tól sem díjat számolni? Akkor sem amikor ráteszed a hitelkártya számlára a törlesztést 45. napon? Akkor az egy derék bank.

Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy jóember kijelenti, hogy nem fogják áthárítani, miközben kijöttek a kondi listák mindenféle áthárításokkal már. Tehát a nyilvánvaló tény ellenére mesél ez a baj. Biztos van olyan , hogy vki vmit nem hárít, csak az egész más minthogy kijelenti nem fogják áthárítani. Nincs érzéke ezekhez a finom árnyalatokhoz , lehet az a baj. :)

#580541 prospero Előzmény: #580529

Már tettek közzé kondíciós listákat 2013 január elsejétől és van olyan bank ahol változatlan díjakkal fogják kezelni a bankszámlákat. Verseny van. Ha valakinek fáj a tranzakciós díj esetleges áthárítása, a racionalitás jegyében tömött sorokban keresse fel azokat a bankokat, akik nem hárítanak át.

#580538 Előzmény: #580500

"végre már a költségvetés kiadási oldalát is csökkenteni kéne."

Konkrétan mit?

#580535 Előzmény: #580493

"Mondok példát irracionális viselkedésre még. Például a provident hitelek, ahol brutális thm-ek heti törlesztés mellett vesznek fel hiteleket az emberek."

Csakhogy a tényleges kamat egyáltalán nem brutális, ebből is látszik, hogy mennyire használhatatlan a THM, mint fogalom.

#580534 Előzmény: #580493

"Mondok példát irracionális viselkedésre még. Például a provident hitelek, ahol brutális thm-ek heti törlesztés mellett vesznek fel hiteleket az emberek."

Csakhogy a tényleges kamat egyáltalán nem brutális, ebből is látszik, hogy mennyire használhatatlan a THM, mint fogalom.

#580533 Előzmény: #580481

"Nálam ez úgy megy, hogy hitelkártya számláról megy a rezsim, és ahol csak lehet ezzel vásárolok."

Hogyan megy kamatmentesen a hitelkártya számládról a rezsi? :o Tudomásom szerint csak akkor kamatmentes a hitelkártya, ha a kártyával vásárolsz.

"Ehhez a matekhoz hozzájön még 2013-tól a tranzakciós adó összege mínusz tételként, amit ugye a bank nem hárít át szeretett Viktorunk szerint. Nem tudom ezt a mesét is kinek szánja, de elég szánalmas."

Törpénetesen az én bankom se számít fel semmit a hitelkártyás vásárlás után, sőt, ha eleget használod, akkor még kedvezményt is ad a havi díjakból.

#580529 banyaiz Előzmény: #580519

Ha a folyamatot egészében vizsgálom amit itt devizahiteles, és bank témában levezényeltek ezek az emberek az egy kitűnő referencia munka pl egy szippantós szakmához. Viszont ahhoz is, hogy soha többet semmi bank hitel egyéb hasonló ügy közelébe ne engedjük őket. :) Ebből adódnak gondok vsz az árfolyamgát témában, hogy úgy mondjam következmények.

Nem hárítják át ezeket a terheket , kivéve amit mégis kb így tudnám összefoglalni az eseményeket.

#580522 prospero Előzmény: #580512

"hogy alszik, lásd tranzakcióst egyebeket úgysem hárítják át. Ez független attól, hány embernek van hitelkártyája, vagy egyebe. Ez szimplán egy pofátlan hülyítés. "

Nézd konkrétan én a bankadóval kapcsolatban nem érzékeltem, hogy bármit is áthárítottak volna akár a magán bankszámláimat nézem, akár a kényszervállalkozásomét.

Az pedig, hogy az ország költségvetése egyensúlyba került a kockázati felárak mérséklődéséhez, ezáltal ahhoz kellene, hogy vezessen hogy a hitelesek kamatköltségei is csökkennek, ahogy ez mondjuk a jegybanki csökkentés miatt a forinthiteleknél már bekövetkezik lassan.

#580519 prospero Előzmény: #580512

"De abból oktatást tartani egy ország vezetésének a nép számára, hogyan legyünk minél kevésbé racionálisak pénzügyekben, ezt én nem támogatom."

Nem éppen ez történik, hiszen a kormány minden fórumon népszerűsíti a szerinted racionális döntést, nevezetesen az árfolyamgátat.

Az is racionális döntés, ha valaki azért nem választja az árfolyamgátat, mert úgy látja 3-5 év múlva nem tudná fizetni a megemelkedett törlesztőt kamatmentes hitel ide vagy oda. Vagy csak egyszerűen nem érti a konstrukciót.

#580512 banyaiz Előzmény: #580493

Ilyen nincs , hogy nem egyformán racionálisak. Vagy racionálisak , vagy nem.

Mindkettőnek vannak következményei. :) Lehet az is , hogy racionálisnak tűnő döntést hozol és mégis rosszak a következményei a végén ez egy ilyen összetett élet. :)

De abból oktatást tartani egy ország vezetésének a nép számára, hogyan legyünk minél kevésbé racionálisak pénzügyekben, ezt én nem támogatom.

És azt sem támogatom, hogy a döglött lóról magyarázzuk el , hogy alszik, lásd tranzakcióst egyebeket úgysem hárítják át. Ez független attól, hány embernek van hitelkártyája, vagy egyebe. Ez szimplán egy pofátlan hülyítés.

#580509 prospero Előzmény: #580501

Szerintem ez elviselhető, ahogy eddig is becsengettem a banknak a hasonló mértékű kp felvételi díjakat és forgalmi jutalékokat. Sokkal inkább mint egy mondjuk 10% pontos ÁFA emelés...

#580508 prospero Előzmény: #580500

Ha a tranzakciós adóból 300-400 milliárd folyik be, akkor lehet gondolkozni, hogyha nincs vágva a kiadási oldal, akkor pl. az ÁFA-ban ez például egy 10% pontos emelést jelentene. Ami brutális ahhoz képest, hogy a tranzakciós adó egy átlagháztartás kp felvételére maximum 300 Ft-ot jelent, viszont, ha megemelik az ÁFÁ-t ami szerinted jobb ötlet lenne, akkor csak a fűtési számlán pl. havi 4-5000 Ft költségnövekedést jelentene. Ami ugye visszafogja a fogyasztást, és visszafogja a növekedést is. Mint ahogy a kiadási oldal visszavágása sem okoz gazdasági növekedést.

#580502 xmann Előzmény: #580500

Nem tudom mi van ezzel a Spadéval, de mostanában mindig egyetértek vele. Lehet hogy öregkoromra megőrültem................

#580501 xmann Előzmény: #580494

akinek nincs hitelkártyája azt úgysem érinti??????

Jóreggelt. 2ezrelék minden utalás után. 3 ezrelék minden készpénzfelvétel után. Kit nem érint????

#580500 Spade Előzmény: #580494

"Jó ötlet ez a tranzakciós adó, akár áthárítják, akár nem. "

.

Sztem meg ritka nagy f@szság, minden a vállakozásokat terhelő adó káros ez meg különösen. Akkor fogunk gyorsan fejlődni ha alacsonyak az adók, mert nem a 2 szép szemünkért fognak szeretni minket meg az ázsiai eredetünkért hanem a mi knowhownk az alacsony adó lehetaz EUn belül és semmi más, az összes többit lesz@rják. A tranzakciós adónál szinte minden jobb még a bankasó is meg meg az energia szektor nyomorgatása is sőt a magasabb ÁFA is. De a legjobb lenne ha a bankadót meg a tranzakciós adót eltörölnék 2013 után, végre már a költségvetés kiadási oldalát is csökkenteni kéne.

#580494 prospero Előzmény: #580481

"Ehhez a matekhoz hozzájön még 2013-tól a tranzakciós adó összege mínusz tételként, amit ugye a bank nem hárít át szeretett Viktorunk szerint. Nem tudom ezt a mesét is kinek szánja, de elég szánalmas. :) "

Akinek nincs hitelkártyája azt úgysem érinti, a nagyközönség pedig ilyen. Másrészt akinek hitelkártyája van nem az 1 ezrelékes tranzakciós illeték fogja földhöz vágni. Főleg úgy, hogy eddig pl. kp felvétel automatából - még tranzakciós illeték bevezetése előtt 2 ezrelék volt átlagban.

Jó ötlet ez a tranzakciós adó, akár áthárítják, akár nem.