longról beszélsz és shortolsz?....ma felesleges max day tradre...innen még megyünk fel,lent érveltem
longról beszélsz és shortolsz?....ma felesleges max day tradre...innen még megyünk fel,lent érveltem
mit jelent az, hogy nem kiszorítva kell fedezőt nyitni?
ugyan kiütötték nullában az új dax shortot, de újranyitom :D
http://postimage.org/image/mfsg7t02r/
dax hónapos
Én leírtam mit látod, te meg döntsd el. Senki nem fog neked tanácsot adni. Nekem pl 3 511-ről van az utsó cac fedező longom, aminek a felét ma éjjel zártam 3 541-en. Így 3 481-en zárhatom nullában, addigra az utsó dax shortom már bőven nyerőben. Nem kiszorítva kell fedezőt nyitni, de ez csak tanács.
Szóval, senki nem fog tanácsot adni, ezt akartam mondani...
http://postimage.org/image/vko68i5jf/
dax hetes
csak ránéztem a napi chartra, és a következőket látom:
09.21: 7 478
10.18: 7 447
11.07: 7 437
11.29: 7 407 ez a mai nap, még mehet feljebb...
Ez egy nagyon enyhe, de csökkenő tetőket tartalmazó számsor, és a charton kb össze is köthetők. Szóval, ha ezt viszi, akkor lehet long, persze nem 5 percesen vizsgálva. Ha (ahogy rbbj mondta) 7 480 fölött lesz 2 napig, na akkor lehet longról beszélni, én addig nem látom annak...
így van rsi ,cci,maxd mutatja mi van kb
hetes donchian is beszűkült435 ös tetővel kb
ez sajna így van. Ezért kezdem én is úgy látni, hogy swing trade sem létezhet fedező pozik nélkül. Ezért működik olyan jól a stratégiád. Vége annak az időszaknak, mikor ki lehet vagy érdemes egyáltalán nettó azonos irányban kiülni vmit. Nem most ért véget ez az idő, hanem 2007-ben
szokott, most is volt, 7350-7250. Úgy látszik, letudva
itt most nem lesz mert a 3. rés kell usának,kéne a utolsó....kimerülési...13070 ma meglesz sztem a,150-230 meg hát kiderül dec elejére várom,na itt jöhet el dax 7500felé
pont ez a tőzsdepszicho
már mindenki elhiszi az emelkedést és belongozódik, akkor esik, és fordítva. Szerintem ezt kell tudni lekezelni. És pont az a baj, akik értenek hozzá, azok bírják a legtovább, és amikor ők fordulnak, na, akkor fordul a piac is...
híreket tojd le,mese,a pszihó a lényeg,támasz-ellenállásokat merre töri
irracionálisabban hosszabb ideig tud viselkedni a piac, mint azt bárki álmaiban elképzelheti. Annak idején, dotcom lufiban is tök egyértelmű volt bizonyos szintnél, hogy fundásan és semmilyen más módon nem megalapozható a ralli folytatása. Na pont arról a szintről duplázott az index egy év alatt, utolsó hullámban.
Dax kezd hasonló kánaán szerepet betölteni a tőzsdéken: németek a világ szerint az aranytojást tojó tyúkok, jobbak, mint bárki a világban.