csak kínai, hidd el... kb összes gyártóval kapcsolatban vagyok, mert ezekből élek...
csak kínai, hidd el... kb összes gyártóval kapcsolatban vagyok, mert ezekből élek...
értettem én elsőre is, és el is fogadom, h. ezen az áron és/v. eleve nem jön szóba ennél a két cégnél a felvásárlás. De még nagyon sok cég van, akinek eszébe juthat
Tévedsz...
1.IBM eladta személyi szg üzletágát, amit lenovo vett meg. HP egyéb termékeire az IBMnek is van megoldása, felvásárolni a jelenleg árfolyamon nem érné meg, mert nem akkora a piaci különbség, hogy kitermelné.
2. Apple totál más cég és termék profil. Az apple az embereknek gyárt, HP elsősorban vállalatok számára. Applenek nincs szüksége HP-ra.
Ezért mondom, hogy hibás a felvetésed. HP felvásárlása 1-2 mrd kapitalizáció mellett lehet érdekes kínai cégnek a brand miatt. A HP nem csinál semmi egyedülállót, amire ne lenne megoldása másik 10 cégnek.
Ismerem jól a céget, a jövő évi stratégia tervük alapján még nem láttuk a mélypontot. :)
Pattincs persze lehet
mint ahogy az akvizíciók túlnyomó többsége értelmetlen és veszteséges volt a történelemben....
Azok a cégek, amik dúskálnak a pénzben, előbb-utóbb (ált. egy rossz vezető miatt) rákapnak a "diverzifikálásra", ami valójában arról szól, hogy mindenbe belenyúlnak, amihez nem értenek és/vagy nagy rakás szar.
Nem csak a kisbüfit vonzza, ha meglátja a rv. alacsony árát...
Sztem sem tartunk ott, hogy esetlegesen felröppenő pletykánál tovább menjen egy hp felvásárlás, de eljöhet még az az idő. Vmi nagy fúzió formájában....
egyik se fogja, értelmetlen ötlet