Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#575471 Előzmény: #575460

Akkor miféle "államosításról" beszélsz? :O Az, hogy részvényeket VÁSÁROL az állam, az nem államosítás, hanem állami tulajdon növekedés, az meg mióta probléma? Ez csak magyarországi agyamentség, hogy az "állami tulajdon rossz", erről a hülyeségről az elmúlt húsz évben a komplett világ szokott le, már legalábbis az a fele, ami ezt a hülyeséget korábban még bevette. A nyugati félteke már akkor sem vette be, amikor errefelé ezzel hülyítették az embereket. Elég csak megnézni a nyugati nagyvállalati (monstrum) struktúrákat, hogy mekkora részesedése van benne államoknak, önkormányzatoknak. Meglepően sokban és meglepően nagy. Már persze, nem számomra meglepően :)

Magyarországon éppen olyan vállalatokról van szó, amelyek nyereséget termelnek(!) és a nyereség osztaléka éppen az államhoz fog befolyni. Ami pedig pontosan azt jelenti, amit: Azt, hogy ENNYIVEL KEVESEBB ADÓT KELL BESZEDNI! Igen barátom, ezt jelenti! Ha évente 1-200 milliárd osztalékot be lehet szedni az OTP-MOL-Szerencsejáték Zrt-n keresztül, akkor ennyivel kevesebb adót kell beszedni, avagy, ennyivel több elkölthető jövedelem keletkezik.

Tulajdonképpen mi ez ellen a kifogásod? :)

A manyup pedig soha nem volt öngondoskodás, soha a megszületésétől szó sem volt öngondoskodásról. Az öngondoskodás már akkor is az ÖNYP volt, nem a manyup! Az öngondoskodás ugyanis ott kezdődik, hogy nem kötelező érvényű, nem állami pénzből(!) történik és te hozod meg a döntéseket a befektetéseddel kapcsolatosan.

#575460 Borska Előzmény: #575454

én nem a magánynyugdíj vagyonra gondoltam kifejezetten az államisítással nagyon hasonlatos magatartás említése során, számomra a mnyp egy külön téma,politikától függetlenül amikor az öngondoskodás lenne az egyik kiút a jelen helyzetből,( persze ez a lehetőség most is adott,bárki tehet félre bármikor ) ,sokkal inkább az állami pénzből vett befolyásokra vezető vállalatoknál, amit szintúgy lehet magyarázni a magyar értékek védelmével és a biztonság megteremtésének szándékával

#575458 Borska Előzmény: #575451

van abban logika amit írsz ,de szerintem nehéz kivitelezni EU-n bellül, a piacok ujraosztása megtörtént ,a kvótákat kiosztoták, ha valaki különutas gazdaságpolitikát folytat azt megteheti de szerintem régión kívül egyedülállóként, ami miatt jöhet pár kegyetlen nehéz év,és utánna egy felívelés, nem könnyű menet ez így......

kkv pontosan!!! na ez az ami satnyul,én nem látom a fellendülést, ami a magyar gazdaságot illeti az sajna ki is merül pár mamut multiban,illetve részben államosítandó magyar vállalatban, nem tudom például az állam jobb gazda-e mint egy megfelelően ellenőrzött szakmai befektető

#575454 Előzmény: #575443

Tudod miért nevetséges a manyup pénzek visszaszerzését államosításnak nevezni?

Azért, mert a liberálkommunisták már előkészítették (tessék kapaszkodni), a manyup privatizácóját, avagy magánosítását.

Namármost, tessék nekem megmagyarázni, hogy hogyan és miképpen lehetett volna ezt a liberálkommunisták szerint magánosítani, ha nem lett volna állami kvázi tulajdonban addig is?

Nem történt semmi más, csak a sunnyogást (ez a te pénzed című liberálkommunista lózung) eltörölték és világosan kimondták azt, amit minden józan ember tudott azóta, hogy ezt a gyalázatot az országra erőltették: AZT, hogy ebből a pénzből semmit sem fogsz viszontlátni, mert nem a tiéd.

Tudod mi volt ebből a tiéd és mi maradt volna ebből rád, meg az unokáidra? AZ ADÓSSÁG WAZZE, AZ ADÓSSÁG, amit még ők is törlesztettek volna és amely garantáltan nagyobb jövedelemveszteség lenne, mint amit alamizsnaként, mócsingként visszaodbtak volna neked a moslékba.

Ez ügyben ajánlom figyelmedbe azt a pályát, amit a liberálkommunisták alatt befutott, kezdve onnan, hogy tíz év múlva felvehető kamatokkal együtt, odáig, hogy örökölhető és végezetül addig, hogy semmiképpen sem kaphatod meg, nem örökölhető, ha egy napot is élsz, miután megkezdődik a kifizetés időszaka.

Már éppen csak az a jogszabály hiányzott, hogy soha nem kapsz belőle semmit, éppen itt volt az, hogy abból már nagyon elég volt, hogy a 3000 milliárdos vagyont mintegy 600 milliárdért (azaz szokásosan SZ*RÉRT-H*GYÉRT) akarták elkótyavetyélni, majd felzabáltatni a néppel, hogy még egy választást megnyerhessenek és végleg kifoszthassák az országot.

Ha a liberálkommunisták így bántak ezzel a pénzzel, és tudható, hogy ezt művelték, akkor hogy lehet most felülni az uszításuknak, hogy "államosítás" történt, amikor ez egyben 25%-al több garantált állami nyugdíjat jelent a garantáltan semmihez képest?

#575451 Dr. ursi Előzmény: #575443

ez mind mind pont idetereli a pénzeket :o)

a szentiment romlás.

a megújulás útjára elsőként lépő magyar gazdpol.

a jegybanki tartalék amiről sokan azt hiszik h tartalék vagyis a mienk, az az imf itt parkoltatott pénze többségében és nagy külf kerbankok itt parkoltatott pénze devizában !

ezen veszteség van mert kamatot kell rá fizetnie mnb-nek.

ezért ezt mihamarabb le kell építeni.

tehát ez is jó, mert csök a kamatether, csök az adósságunk, több marad belf gazd élénk.

és ha egy kis mnb élénk is elindulna, vagyis kerbankoknak hitelezne nagyban forintban hogy olcsó ft hiteleket nyomjanak ki (persze főleg magyar bankoknak ... külf leányok ha akarnak beszállnak a piaci versenybe :o)) akkor 5% körüli ft hitellel úgy megdobja a gzdaságot hogy sak na ! ugyanis azt már ki tudja termelni a kkv szektor ! és a lakosság is átcserélheti devizahitelei egy részét ! és óvatosan beindulna a lakossági lakásvásárlás is ami dobna az építőiparon.

szóval a külf befik ezt már mind látják és ők így etrveznek.

export mmiatt jó lenne a 300, de sztem itt 280 körül fog stabilan mozogni évekig ami jó mindekinek.

egy dolog azonban bánt n…

#575446 Borska

egy dolog azonban bánt nagyon, a FED ,evvel az állandó tömésével próbálja mesterségesen fenntartani elmult korok hitelpiramisára és mértéktelen épült jóléti rendszerét,és leginkább ez ami nem engedi a dolgokat a tisztulás útjára

#575443 Borska Előzmény: #575398

szentiment romlás, usa,japán leminősítés,rizikóvállalási hajlandóság röppenése,és ujabb medve futtatás a tőkepiacokon

plusz a magyar gazdaságpolitika ,jegybanki tartalék piszkálás,államosítás, és már nem is csupán lila gőz a dolog

...én erre az útra számítok

#575440 -sabe Előzmény: #575398

egyáltalán nem lesz IMF megállapodás, jegybank elnök váltás, valami államosítást kitalálnak még

#575398 Előzmény: #575392

Hát nem tudom, te mit tudsz elképzelni, amitől ez történne?

#575392 Borska Előzmény: #575389

robbanva hirtelen fog brutálisat szólni.....

eurhuf 310 és környéke

usdhuf 250

Re: MOST: új menekülő deviza születik

#573964 Előzmény: #573916

No igen, de nem feltétlenül az antimagyar uszítás hozná szerintem a legtöbb klikket. Még ha klikknek ez is az érdeke, akkor sem :)

#573916 lagwagoner Előzmény: #573911

"nem muszáj hangzatos uszító címszavakat tenni hozzá, mint például "nagyot gyengült a forint" aztán ránézel a chartra és látsz egy egy (azaz egyetlen) forintos gyengülést..."

a banner (klikkelés) harcra nem gondoltál még? Ezen a lényeg az online sajtónál. Welcome to the Jungle...

#573911 Előzmény: #573871

Hát nem tudom, szerintem cikkek alapján fizetik őket, de az is egy cikk lenne, hogy a "térségi devizák így mozognak", nem muszáj hangzatos uszító címszavakat tenni hozzá, mint például "nagyot gyengült a forint" aztán ránézel a chartra és látsz egy egy (azaz egyetlen) forintos gyengülést...

#573871 lagwagoner Előzmény: #573857

No de a a közgazdászoknak, médiának is kell összefüggéseket kreálni, érdekeltségüknek megfelelően. Hogy mersz turkálni a zsebükben :-D. Az nem hír, hogy 5-10 éve a PLN és a HUF korreál. Kapj gyorsan a szádhoz! :-)

Ez is egy fajta munkahelyvédelmi program....:-)

#573857 Előzmény: #573808

Választ az ""inflációban"" írok ;)

Ide csak annyit, hogy ennek ellenére úgy szoktak értekezni a forintról, hogy az "így meg úgy változik", mintha bármi közünk lenne a változáshoz...

#573797 Előzmény: #573640

Ach, amikor a portfolio belinkel egy árfolyamgörbét, akkor most már ordít hogy a HUF teljesen együtt mozog a PLN-nel. De olyan szinten együtt, hogy még a rezdülések is azonosak, SŐT(!!!) már a PLN előnye sincs meg a HUF-fal szemben (PLN-EUR direkt konverzió) a HUF-USD-USD-EUR kettős konverzióval szemben.

Pont az látható, hogy a forint árfolyama teljesen normálisan és a piac alapján árazódik és egy nagyon jó devizával mozog együtt.

Hát nem erre vártunk korábban?