http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121122-uj-praktiker-nyilik-satoraljaujhelyen.html
Mégis van értelme maradni Mo-n ?
http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121122-uj-praktiker-nyilik-satoraljaujhelyen.html
Mégis van értelme maradni Mo-n ?
abszolút magyar.
DE :o) felcsúti zsolt.
még kínában is van gyáruk ... azé, hogy egy magyar cégnek kínában legyen gyártó üzeme, az kuriózum.
jó a cég.
és jó a döntés is.
az apja egy garázsból (gmk) indult.
írtam nekik pályázatot :o)
Felcsúti Péter szerinted nem magyar? Már csak azért kérdem, mert övé a cég.
Igen, tisztára magyar a tulajdonos, aki átvenné a brikót:
MPF HOLDING LLC
US-12207 Albany, 41 State Street Suite 106.
A szervezet képviseletére jogosult személy adatai:
Kézbesítési megbízott: Felcsutiné Lenkei Katalin (an.: Stefán Katalin)
2030 Érd, Duna u 68.
"A megszólaló törzsvásárlók az őszi/téli árukészletet hiányolják, megjegyzik, hogy az üzlet kong az ürességtől."
Nyári konfekcióval nehezen lehet labdába rúgni télen. :)
Csodálkoznak hogy kong az ürességtől?
ezt a szenzácio kergető cikket:
Újabb üzletlánc vonulhat ki Magyarországról
erre kiderül 1darab bolt van belőle a Westend-ben
vonuljon,sok sikert.
Wazz, nézz már körül a világban - hol várható FOGYASZTÓI(!) fellendülés?
Ott, ahol az uzsoramaffia a jelenben eladósít, aztán a jövőbeli számlát majd kamatostul behajtja. Az egész világ fogyasztói társadalma omlik össze, ehhez képest errefelé még egészen békés a világ.
Egyébként, csak az érdekesség kedvéért:
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-530570
"Magyar kézben levő vállalkozás venné át a BricoStore francia barkácslánc itteni érdekeltségét - írja a Napi Gazdaság, amely szerint a vevő az MPF Holding Zrt. A cég a 19. leggazdagabb magyar, Felcsuti Zsolt többségi tulajdonában levő cégcsoport - tette hozzá a lap. Felcsuti Zsolt a lappal közölte: minden olyan vállalkozás iránt érdeklődnek, amelyben piaci potenciált látnak."
Teljesen egyetértek avval amit mondasz, de az eset lényege akkor is ez marad:"Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés". Ez ránk hazai vállalkozókra nézve sem túl rózsás, a lakosságról meg nem is beszélek.
én is igy látom,mint te.
visszatérve rá
1.tök drága volt
2.tök készlethiányos(ahogyan többen is irták),életképtelen volt a többi között.
3. tudtommal ahol Cora volt ,ott volt Brico is,Cora a rizsa adókedvezmény miatt vonult ki.
4. teljesen nyilvánvaló volt,(idő kérdése)hogy ilyen paraméterekkel vonulni fog
5.sajnálom az ott dolgozokat-ezt tényleg megteszem,főleg a vidékieket,ugyan a környékemen csak Szegeden volt ilyen szupi cég.
bricoba fótra jártam a cora mellé,talán 5ször voltam életemben.
de egyetlen kivonulo multiért könnyet nem hullajtok.
hogy nem lesz emelkedő pályán a gazdaság?ezt azt hiszem mindenki látja...én hová vonuljak?
egyébként én miért nem kaptam 5év-10év vagy Xév adómentességet(kedvezmény) mondjuk,mint a Cora,csak ugy rizsából???
sirjak utánuk?hát nem fogok.
az én esetemben ,45 év óta űzük a családi vállalkozosdit,a tevékenységi kör állandoan változott,mint ahogyan a történelem is(gebin,Kisiparos,egyéni vállalkozo,BT,KFT)de annyi elmondható 1982-1983 ota vállalkozások szempontjából folyamataosan csak xarabbul megy,ha bürokráciát nézzük ,akkor pláne,......
az elmúlt 10 év lefelé,mára ott tartanak a vállalkozások nagyrészénél,hogy nulla.
A munkahely teremtési támogatást gondolom amit csak lehetett felvették, lejárt, most mennek... szerintem meg ez a lényeg. Ha nincs kedvezményezetség akkor már nem éri meg nekik versenyezni másik négy barkácsossal. Szerintem meg az a protokoláris rizsa amire a vezér hívatkozik.
5 barkácsáruház (vagy mennyi) nyílván nem él meg M.O.-on..én soha nem voltam bricoban.. soha nem is kaptam szórólapot tőlük..Praktiker Obi Bau.. ebből a háromból mindig megvettem ami kell.. főleg a 7végén..
Egyetértek, egy multi nem véletlenül vonul ki, az adókedvezmény csak rizsa.
A körúton bezárt az elmúlt hónapban az összes aranypók, most éppen a teréz krt 6 alatt levő salamander tart végkiárusítást, valszeg azok is mennek.
Szép jövő előtt állunk.
"Magyarországon a közeljövőben sem várható komoly és tartós fogyasztói fellendülés, ezért a tulajdonosok a 2013-as év elejétől arra kényszerülnek, hogy beszüntessék magyarországi tevékenységüket."
Ez itt a lényeg! A többi, amit írtok szubjektív rizsa.
Én is arra emlékszem, hogy ki akart vonulni, most lehet, hogy marad. Egyébként, ezzel gyakorlatilag kinyíródik az SCB, ami talán az első ilyen központ volt annak idején, mert a CORA és az Atalanta center gyakorlatilag már bezárt, a Ponti is "eltűnt" (állítólag becsődölt).
Érdekes módon éreztem valamit ebben az ügyben, mert két éve még egész jó választék volt a Bricostore-ban, de amikor idén nézegettem, akkor az égvilágon semmi sem volt, csak igénytelen termékek, amik bárhol kaphatóak voltak.
Node, legalább tisztulni fog a piac, mert nem fogja torzítani a versenyt. Az alkalmazottakat sajnálom én is - dúrva a Karácsonyra kapott felmondás - de azért azt a hülyeséget, hogy azonnal bezárjanak (Karácsony előtt!!!) és még csak végkiárusítást se csináljanak, azt nem is értem.
Ezek szerint van már vevőjük az épületekre és a teljes készletükre?
Ez meglepett, a Praktiker felől szállingóztak hírek, hogy kivonul, erre a Bricostore adja fel a küzedelmet....
Ezzel én is így vagyok, mátyásföld-dunakeszi, vagy maglód...
de a nulláson kb 10 perc
a környékünkön van brico, és baumax...
HA kellett valami, első volt a brico, majd a baumax, de egyikben sem kaptam, bauhausban, mindíg minden volt..időpocsékolás keresgélni, egyből oda megyek már...