Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Nyilván nincs összefüggé…

Nyilván nincs összefüggés, de a németekre éppen most sóztak rá egy jópár milliárdos holokauszt túlélőket támogató kárpótlást... wazz, hihetetlen.

Re: nincs cím

#574800 banyaiz Előzmény: #574787

Az világos, hogy 1. -2. "pekidzs" ami 2013 teljes bankadót hozott, és tranzakciós emelések ott már módosítani kellett elemzést. Egyrészt plusz adóterhelés másrészt kizárta szinte teljesen az imf megegyezést és egy csomó taposóaknát rakott a saját lábunk alá. :) Szóval ezt be kellett építeni.

Most annyi történt 3. "pekidzs", hogy ezt a bankadót a végtelenbe be kell építeni. (ami persze kizárt, hogy ez hosszú távon így maradjon szerintem, de ettől függetlenül most ez a döntés ezzel kell számolni. )

Végülis ha mindent lefelé szorít és pesszimista becslés éppen ki lehet hozni 3200, főleg ha a Mato hülyeségfaktort is beszámítjuk 10-20%-ban, mert az felbecsülhetetlen.

Vsz inkább 5 k gondolnék jövő év végére alsó hangon, de hát az még messze van sok a bizonytalanság. Már idén év végére azt gondoltam, nem úgy néz ki.

#574784 banyaiz Előzmény: #574780

Számolnak ezek gőzerővel, azzal a részével vsz nincs gond, csak hát nem mindig sikerül a tényleges jövőt kiszámolni. :) Igyekeznek általában a jelenlegi ár közelébe lőni.

3200 lehet éppen könnyedén ebben a banki terrorban, vagy amilyen helyzet van a világban, ez tiszta sor.

Csak maga a számítás részletei érdekesek lennének, hogy hozták ki ezt a számot. Jó lenne ilyenkor a teljes számítást közölniük kellene abból már lehetne sok mindent leszűrni. Csak gondolom az hétpecsétes titok. :)

#574780 Fornit Előzmény: #574775

Ezeket a célárakat úgy írhatják mint a horoszkópot a nőklapjába.

Ránéznek az árfolyamra, és +20-30%os vagy -10%-os árat hoznak ki. :)

3950 nálam komoly ellená…

#574779 Ibiza

3950 nálam komoly ellenállás..egy 3870es leszúrással..de ez 15mp..

#574775 banyaiz Előzmény: #574769

Nekem igazán az a gondom, hogy ha már mond 500 körüli részvényenkénti eredmény becslést a( 600 körüliről nem is beszélve) ami kb az idei évben is meglesz arra kb 6-os P/E jön ki a 3200-as célár. Nyilván nem csak P/E -t nézett stb. De szívesen megnézném ezt részleteiben, hogyan jöhetett ki 3200-as célár kontra ilyen eredményvárakozás.

Na mindegy a lényeg vsz továbbra is az, hogy ezek a különadó, tranzakciós adó, forradalom stb sújtja a banki eredményt nem kicsit, üzleti környezetet is. Kiszámíthatatlanság , bizonytalanság, és ez meglesz 2013-ban is nagyon úgy néz ki.

Mai nap úgy esünk , hogy külföld komoly plusszos, ha ők esnének vsz jóval lejjebb lennénk.

Megint kell vagy 1 hét , hogy kidolgozza a papír ezt a Mato csomag hatást. Ha nem megyünk 3800 alá vagy stabilizálódunk 4 k körül az már pozitív a körülményekhez képest vsz.

Év végére feltépik várakozásom elég ködös, a sok pekidzs között.

#574769 Fornit Előzmény: #574766

A M.L célárnak köze sincs ehhez vsz. Írhattak volna 2500-at vagy 5200-at is, ugyanitt lennénk 4k nál.

#574768 banyaiz Előzmény: #574761

Nekem annyi a véleményem , hogy elbeszélgetnék azzal a készítette, hogy ha részletesen kifejtené, hogyan kalkulált 600 Ft feletti eps-re 4000 célárat, és 500 ft körüli eps -re 3200 -as célárat. Ezt szívesen meghallgatnám tőle.

Ami nekem érdekes volt benne az, hogy a tranzakciós illeték áthárításánál is számol egy 17 mrd-os veszteséggel. Ez persze bizonytalan, mert kb ember nincs aki megmondja a következő évben ez a tranzakciós illeték mit okoz a szektorban, hatalmas bizonytalanság. De ez semmiképpen nem jó hír, ha ezen veszít a bank mondjuk 17 mrd-ot. Azért az sem kevés.

Sok körülményt lehetne mérlegelni, mi, hogyan alakul következő évben, de ez a 3200-as és 4000-es ár nincs értelmezhető kapcsolatban ezekkel az eps becslésekkel a véleményem szerint. Ezekhez a részvényenkénti eredményekhez minimum 4-5 k körüli árat rendelnék, minimum, és azért csak ennyit mert ilyen forradalom van Mo-n.

#574766 momex Előzmény: #574762

Hát igen, de látod, arra elég volt, hogy lenyomja 4-ig, vagy esetleg alá is. Kíváncsi vagyok a mai záróra.

Mert ha holnap 4 alatt nyit a nagy "jókedv" miatt, akkor van hova esnie.

Bár a dax, dow nasdaq meg pluszban.

Ahogy mondják: erős vár a mi istenünk! ( na meg az a 4000 is remélem) :-)))

"Ettől függetlenül Én lefele várom a közel jövőben"

Hát igen a kbc szerint elliott c valahol 3800 környéke.... (addig kéne kiszállni a richterből)