Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Hogy a kis tököm ugorjo…

#574275 KawaBazsy

Hogy a kis tököm ugorjon bele abba a csigazabálóba, aki Peugeot tervező mérnöknek vallja magát! Gondoltam, h nem lesz olyan egyszerű dolgom, mint egy japánnál, a légszűrő cserével is elvoltam vagy fél órát (Mazdán 30 másodperc volt), mert rászereltek vmit, ami össze volt kötve sokmindennel, így lehetett bíbelődni. Viszont az olajat nem tudtam leengedni. Előtte a Kawán az is 5 mp volt, kitekerni a leeresztőt. No most itt a csavar 24-es átmérőjű, de vagy 3 mm vastag, már el van nyalva, nem jön. Van benne egy 8 mm négyszögvas hely (mint a kilincsé), de ott meg eltekeredett a vas, amit beledugtam.. csak szerelni ne kelljen!

Re: nincs cím

#573816 KawaBazsy Előzmény: #573731

Ha lemegy 2 millára, megnézem. :-) Amúgy pont a belseje érdekelne inkább, itt meg nix kép..

#573809 Előzmény: #573801

Igazából szerintem talán az lehet annak az oka, hogy máshol nem ezt a megoldást alkalmazzák, mert ehhez a szélvédőnek a szélén közel egyenesnek kell lennie (szerintem inkább egyterűhöz/suvhoz hasonló az Ibiza első üvegfelületének a kialakítása, nincs oldalra hajtva a szélvédő széle, van kis luk, ami semmit sem ér). Viszont elképzelem annak a képzetlen parkolóőrnek az arcát, aki ez alá cetlit akar tenni :)

#573801 Tapasz Előzmény: #573798

A Seat Altea-n vezették be, ha jól tudom. Az A oszlop és a z első szélvédő közt olyan széles hézag van, hogy pont befér az aeroblade ablaktörlő. Alig lehet észrevenni. Gondolom légellenállás is sokkal jobb. Az én 2006 os Civicemnek is így törölt a lapát, de 0 álásban úgy állt, mint a normál ablaktörlők. Ha jól emlékszem (mert már eladtam), hogy a vezető oldali lapát nagyobb volt, így csak azt a részt nem törölte, ahol az esőérzékelő volt. Nekem bejött.

#573799 hosszhuszár Előzmény: #573798

Alap állásba van a szélvédő szélén az ablaktörlő?

Szerintem az nem normális, mert azokon a típusokon, amik így törölnek is, a szélvédő alsó részén van az alap állás...

#573798 Előzmény: #573523

BTW: Egy érdekességet vettem észre az Ibizán, azt, hogy nem a motorháztető alá húzza vissza az ablaktörlőket, hanem oldalra, felül a szélvédő mellé. Mivel eső nem igazán esett, így csak inkább érzésből úgy tűnt, hogy középen a visszapillantótükör környékén egész nagy területet nem tud letakarítani, viszont attól eltekintve az egész ablakot le tudja takarítani, ellentétben a hagyományosabb elrendezésekkel.

Van erről valakinek tapasztalata, vagy miért pont ezen a járművön csinálja ezt így a VW konszern? Pénzbe kerül, tehát tesztelik, vagy megszokás?

#573740 hosszhuszár Előzmény: #573737

éreztem már olyat..))

Ez az autó kint van, kereskedő hozná be, ha kellene valakinek, jó társaság, nem nepper fajta..))

#573737 Kriszti@n Előzmény: #573733

regadóval szerintem drágább mint amit linkeltem..kereskedésből (itthon) sosem vennék autót...élményautónak tökéletes szerintem,ez legalább a seggét tolja:)ha valaki akkor te átérzed..