Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dühi

Re: HUF

#573669 lagwagoner Előzmény: #573656

Tehát (280 EUR/HUF-fal számolva):

portfolio értéke: 755 160 HUF

befizetés szumma: 672 000 HUF+~28 000 HUF=~ 700 000 HUF

visszavásárlási érték: 561 680 HUF

nettó hozam számítása: 755 160-700 000=55 160 HUF /4 év>>55 160/700 000>>7,88%/4év=1,97% (lineáris hozam)

Kamatos kamattal: 4gyök1,0788=1,91%

Én átlagoltam havi szintre az eddigi össz.befizetéseidet:

700 000/48 (hónap)= 14 583 HUF>>175 000 HUF/év

10 évre kamatos kamat BECSÜLT (!)(eddigiek alapján) hozammal (1,91%) kalkulált várható vagyonnövekedés~1 945 000 HUF

Versus: kivenni az összeget és állampapírba/bankbetétbe rakni (szerényebb kamatokat feltételezve-csökkenő kamatpálya esetén):

2006x280=561 680 HUF. Ez-hátralevő- 6 év alatt kamatos kamattal (hozamot újra be kell fektetni), ez legyen szerény 6% (persze adómentesen TBSZ-en ha lesz még) költségekkel együtt.

=796 754 HUF

Emellett évesnte a 175 000 HUF-ot is TBSZ-re rakod ÉVENTE legyen 5%-os kamattal 6 évre:

1 249 851 HUF

Összesen= 2 046 605 HUF

Nem nagy különbség ugyan de érdemes abba belegondolni, hogy az UL-ben nincs mérlegelési lehetőséged, hogy hova rakd a befizetésed (elosztják az eszközosztályok között és a költségeket is kényszereladásokkal fedezik), valamint ha magad kezeled a vagyonod, akkor meg van a lehetőséged hogy igazodj a piachoz (csökkenő kamat esetén pl. magyar részvény, növekvő esetén kötvény vétel lejáratig megtartva).

Ha valamit elszámoltam szólj!

#573666 Csilla76 Előzmény: #573663

köszönöm rbbj11 igen, ez jó lecke volt. megtanultam egy életre, sőt, én már a gyermekeimet is fogom erre tanítani. mármint hogy figyeljenek oda, mit ajánlanak nekik.

#573664 rbbj11 Előzmény: #573609

mivel nem tudtam eldönteni, innnen nagy rv-emelkedés jön-e és azt sem, mi a fenét csinál a forint + TA alapján is meghatározhatatlan az irány, kiszálltam minden huf poziból.

Pedig a carry termelte volna a pénzt, de eurusd irányát sem látom

#573661 rbbj11 Előzmény: #573575

dehogynem, csak le kell vinni a kamatokat és azonnal elveszik belőle az egyetlen vonzerő.

Vagy a másik lehetőség, hogy minuszos makroszámokat kell produkálni állami szinten és meg kell köríteni egy kis pánikoltató nyugati médiával.

Ez a két dolog azonnal meggyengítené, de jó ideje egyik sem áll fenn

#573656 Csilla76 Előzmény: #573650

2008-ban kötöttem, de

én két évet fizettem be, egy év késésben vagyok, és kértem egy év díjfizetésfelfüggesztést.

jelenleg a portfolio értéke 2697 euro az értéke. 2400 eur-t fizettem be, plusz még az ügynök díja, amiről van papper, de azt hirtelen nem kerestem ki. de az is kb. 70 eur, vagy 100..szóval ennyim van.

szerk: visszavásárlási érték 2006 eur.

#573650 lagwagoner Előzmény: #573644

Várom, és hajrá az okos döntéshez! Arra rákérdezhetek (és megosztod), hogy, ha a jelenlegi értékből (vagy az utolsó közölt -forduló napi- befektetési értékből) kivonod az összes befizetéseidet, akkor mennyi a százalékos változás (akár priviben is)?

Kíváncsi vagyok, hogy nagyságrendileg hasonló-e az ismerősömével.

Köszi.

#573614 lagwagoner Előzmény: #573611

Nem tudom milyen konstrukciód van, de ismerősömnek az aktuális érték 80%-ért (Euroguard talán) visszavásárolja a Metlife (elvileg). Javasoltam neki tegye meg, mert már azért is megtérül ha kilép, hogy nem kell fizetni az ismerősöm számára ~10%-os (!!!) költségterhelést évente. Tegye be ezt szépen államkötvénybe/bankbetétbe/banki kötvénybe TBSZ-en keresztül és oda fizessen be évente szabadon (nem kényszerben havonta)....

Szóval a folyamatos befizetésest ajánlásomra megszünteti, mert a számítások (költségek) és a várakozások alapján (EUR/HUF elfedezi a részvényteljesítményt és fordítva) VASTAG mínusz nullás teljesítmény lesz neki szvsz. éves hozama meg nem igen lesz ezeknek 15%+ hogy kitermelje az uzsoraköltségeket.

Ha meg olyan állna be hogy a HUF gyengül, és ezzel egyidőben a részvények emelkednek (ez se lehetetlen). Arra meg megmarad neki egy egyösszegű "koronagyémánt" nevű cucc.

#573611 Csilla76 Előzmény: #573609

igazad van és Szász Károlynak is. a hozam ahogy mondta, minusz nulla. és ez nagyon beszédes.

szóval. aviva igen metlife, eléggé leírta magát ,de minden biztosító számomra már érdektelen.

#573609 lagwagoner Előzmény: #573592

"az elcseszett unit linkedemet">>jav. szerk.: mint minden elcseszett unit linkedemet.

Bocs a javításért, de meg kellett tennem, és nem téged kritizálva természetesen, engem is dühít.

apropó: az Aviva-s cuccok, nem MetLifeosok (:-)) lettek?

Épp egy egy ilyennek a revízionálása van előttem....

#573595 Előzmény: #573592

Nekem nagyon nem tetszene, én továbbra is szeretném az árfolyamot a 305 +/- 5%-os (290-320) szinten tartani. Csak sajnos nem lehet, mert mindenki forintot akar vásárolni :(

#573592 Csilla76 Előzmény: #573575

eszement egy portfólióm van nekem is. minden indexet és részvényt shortolok..(jaj, meg sic!, megy csúnya macs.)

juj, huf erősödésviszont jó nekem, mert így az elcseszett unit linkedemet ami az avivánál van, olcsóbban tudom finanszírozni. 270-es árfolyam viszont tetszene.

#573575 Előzmény: #573481

Én már régen írtam, hogy a forint egyfajta menekülő deviza lesz, ami ráadásul még szép hasznot is termel. Ahogy anno írtam, sajnos ebből következik, hogy nem tud gyengülni, akármit is csinál bárki ez ügyben.

fd

#573501 Waszeitung

Hogy a villám csapna ebbe a féleszű kormányba hogy ebben az országban semmi nem úgy működik ahogy az egész világon megy,unortodox lépések,eszement ötletek és egy hete folyamatosan eső indexek ellenére is hős bodobácsként lengedező bét...

#573481 rbbj11 Előzmény: #573479

írtam több topikban, h. sztem miért ilyen erős a forint. Sztem nem is fog ez változni, hacsak nem történik vmi drámai, vagy amíg nem csökkentik alapkamatot 5-5,5%-ra.

Ettől függetlenül engem is idegel, mert usdhuf longom és eurhuf shortom van, amivel fedezett módon carry-zek, és bújtatva eurusd shortom is van egyúttal.

De azért jobban örülnék, ha Ft egy rövid időre jól meggyengülne, ahol longot zárnám, és azt hittem, ezek a napok lesznek a gyengülés napjai. Az már engem is meglep, h. most se...pláne nem usdhuf...pedig val.szeg hamarosan már csak felfelé mennek a tőzsdék, akkor mi lesz ft-tal?? usdhuf megy 180-ra vagy mi??? fene egye meg