Otp -re is ugyanez vonatkozik megspékelve a forradalmi hatásokkal amik általában igen örömteliek , és alkalmanként 10-20%-os árcsökkenést hoznak.

Otp -re is ugyanez vonatkozik megspékelve a forradalmi hatásokkal amik általában igen örömteliek , és alkalmanként 10-20%-os árcsökkenést hoznak.
Sp500-t már csak egy hajszál választotta el a 2007.-es 15XX-es csúcsoktól, 1470 körűl volt az idei max. Ez harmadjára (2000 és 2007 után) nem fog innen tartósan lefordulni.
ez nem otp topik :)
Azt tartom legesélyesebbnek, hogy elrángatóznak itt 1300-1400 között környékén és év végére felhúzzák 1500 környékére.
Ebben a szituban alap érdek a 2 nagy pártnak, hogy megegyezzenek egy csomagban ami nem viszi recesszióba usát.
Nagyon sok tényezős játszma ez.
Bármit mondani szinte könnyelműség annyira sokminden bekavarhat. Ki a búbánat tudná, hogy most arra fognak ráizgulni, hogy jön az év vége qe3 stb stb, vagy arra, hogy jöhet a megszorítás és jajj jajj. Kb mind a kettőre rá fognak csak milyen mértékben az megjósolhatatlan. :)
Nem is érdemes összehasonlítani ebből a szempontból annyira más kaliber. De az alap gond az hasonló magas államadósság , költségvetési megszorítások kontra gazdasági növekedés. Persze teljesen más lehetőségek stb.
Most ebben a szituban ami a világban van Usa befékez akkor az katasztrofális következményekkel járna . Mert itt van az EU-s problémahalmaz is, amire egy tartósan recessziós környezet, hát nem a legjobb hatással lenne. :) Szóval jól lehet vele paráztatni a tömegeket.
Fel van adva a lecke nekik, lesz mire rángatózni miben mikor tudnak megegyezni.
na meg kérdés akarnak e profitot fizetni a rv-seknek vagy elnyerik a pénzüket öntéssel...és lesz profitjuk....13000re jöhet vissza
Tegnap meghúzták 1%-al ma megöntik 2-3-al vagy kitudja mennyivel. De még az is lehet zárásra visszahúzzák 0- mínusz 1 közé amilyen idegzsibbadtak.
Vsz év végére esélyesebb az , hogy felcibálják a piacokat, de van azért néhány olyan téma a világban amire ha rápörögnek tőzsdék akkor lehet rendesebb esés is. Pl az egyik ilyen ez az amcsi költségvetési téma, a másik az eu válság szappanopera.
ott azért van belső gazdaság hazai termelők import-exportba is jók,nagy cégek-világ cégek,természeti kincsek,kreatív emberek tudása lóvéra váltva :művészek,sportolók ctr....könnyű felállni ha okosok...de itthon???tényleg más dimenzió:(((
Eddig talán %-osan ez az idei legnagyobb USA esés, ahogy nézem. (-2,46% volt az eddigi rekorder 06.01-én)
Erre gondoltam én is, hogy ilyen szempontból jobb lett volna Obama bukása.
De végülis bárki lett volna az elnök ez egy nagy feladat úgy kezelni, hogy legyen is hiánycsökkentés, és a növekedés se legyen gallyra vágva teljesen.
Kb mint Mo helyzete, csak kicsit más dimenzióban. :)
Félő, hogy a képviselőházban a republikánusok betartanak Obamának. Pedig a költségvetési hiányt csökkenteni kell, nincs mese. Jó lenne, ha mindenki felismerné, ez nemzeti érdek. Ezért lett volna jobb, hogy ha az elnököt és a Kongresszus mindkét házának többségét is az egyik párt adja. Így viszont vérre menő politikai csatározások várhatók.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/mi_varhato_az_elnokvalasztas_utan.175305.html
Cifra a helyzet. Főleg ha eu-s témát is mellé teszem.
Úgy néz ki, idén sem maradunk hisztérikusan volatilis időszak nélkűl.
certifikát az veszélyes..egyszer próbáltam csak én is...
Obama hozta a választást, azt hittem szorosabb lesz. Néztem Floridában hát az durva volt, fej fej mellett sokszor pár ezer szavazat ide oda.
Nem tudom jó e ez piaci szempontból mert republikánusok vannak többségben törvényhozásban, talán egyszerűbb lett volna ha tőlük van az elnök is. Viszont annyira nem követtem kinek mi a programja.
Valahol olvastam a két jelölt cirka 1,5-2 milliád dollárt költött együttesen választási kampányra. Milyen szegényes . :) Hihetetlen pénzek egy választási kampányban.
Én nem devizázom, semmi ilyet nem tudok ajánlani.
Dax-ot certiben nyomom, na azt viszont meg nem ajánlom :)
jelentem a Dow Jones -ban a forgalom intenzitása a tetőfokára hágott, és már - 210 ponton állnak...illetve esnek.. a többiben még nem érte el a maximumot...