valami nagyon készül..mtelben is nagy pakkok..arany az rejtély.. szokatlan mozgások..
valami nagyon készül..mtelben is nagy pakkok..arany az rejtély.. szokatlan mozgások..
poziba léptem..pro és kontra.. :)
ha megszüntetik eljárást eurhuf certi nagyot megy le..
40 dolcsit emelkedett tegnap.
talán azért :o)
amúgy nemtom.
félretéve ... talán benfik már tudnak valamit uniós elj-ról ebből kalkulád ki ha arany merre mennyi :o) akkor miért is ment ennyit ? :o)
arany certiről tudsz valamit? hatalmasat mozdult..tegnap óta 40%ot..
--
egy igazán értelmes ember ! pedig ő is ortodox tanokat tanult, de tud fejlődni, úgy is mondhatnám nem fogad el tanokat csak úgy, hanem gondolkodik is és ha látja h a tan már nem igaz megbukott akkor azt nem takargatja v menti nem fafejű, hanem értelmes gondolkodó közgazdász.
ilyenek kellenének még tucatszor tucatszámra a tucathányadikon !
nem olvastam, nem láttam a pf-n ezt, de elhiszem hogy más is észrevette.
hát maholnapra kiderül ...
ha ilyen csúnyák a magyar bankok, akkor nem kell tőlük hitelt felvenni!!
Főleg ha chf kell....azt vedd fel svájci banktól
azt a fejet más is látta, és valszeg ők is spekulálnak már:-D
egyébként a portfólion is a rumlisnak adtak fort, említve, hogy a pénzügyi szektor tőle várhat támogatást.. a portfólió is látta a nő arcát:-DDD
egészen kb. két héttel ezelőttig biztos voltam obi győzelmében.
de akkor valamelyik választási gyűlésen vagy hol láttam obit beszélni és aztán mutatták a háttérben az asszonyt. hááát ! nagyon nem tetszett a feje.
olyan volt mint aki már ismeri a lefutott választási eredményt ...
látszott hogy olyan kiesett a pikszisből feje van.
mert usában az ultra gazdasági szereplők döntik el előre ki lesz az elnök.
s rumlis az aki hajtaná végre amit akarnának a több profitot üzletet hozó háborús politikát.
ráadásul ő profi aban hogyan kell csődbe vinni cégeket, tehát egy állam (értsd usa) valszeg meg se kottyan majd neki :o)
van valaki, aki ismeri a sztorit.
itt.
de ő sosem lenne inkorrekt.
és valszeg ezért osztottam meg egyedül vele.
nem rád és más online emberekre sem tartozik, hogy mit miért tettem vagy mit miért nem tettem.
---
saját esetemet mindössze példának hoztam fel, h szemléltessem az önkoris hitelek átvállalásán nem buknak a bankok még akkor sem ha a hátralévő felét esetleg - ismétlem esetleg ! - tárgyalások kérdése majd - leírják, elengedik az állam felé.
én eddig semmi inkorrekt dolgot nem engedtem meg magamnak veled szemben ! s ezután se fogok.
---
az h én pontosan mit akarok azt gondolod h bárki orrára fogom kötni, főleg egy fórumon, egy sosem látott embernek az orrára ?!
---
ismered a létrát ?
na, annak vannak lépcsőfokai.
főleg a szamárlétrának :o)
én mint kis szamár, aki még csak a szakirányú fősuliba jár, úgy mertem gondolni, hogy a szamárlétra legalján kezdeni nem oylan nagy szégyen ...
---
de ezt is csak azért írtam le egy nyilvános fórumon, mert Te inkorrekt voltál !
es tulajdonkeppen akkor Te miert is akarsz bankba menni tanacsadonak?
Nekem ez olyan mint amikor qurva erkolcsossegrol beszel...
ezt ertem. De azt nem ha Te - allitolag - ertesz a penzugyekhez akkor:
- miert chf hitelt vettel fel
- gondolom az arfolyam kockazat mondott valamit plane aki deviza piacon is kereskedik
- az elobbiek alapjan volt lehetoseged a kulonbozo skenariokat felvazolni arfolyamugyileg
- arfolyam kockazat es kamatemeles nelkul is a hitelek sajatossaga, hogy a felvett hitelek tobbszoroset kell fizetni
- miert nem vasaroltal fizikai chf-et hedgeles celjabol vagy insegesebb idokre
- ha annyira jol lattad, hogy fedezni kellett volna a bankoknak akkor te ezt miert nem tetted meg
keves olyan ugyletet hallottam, hogy az ugyfelet eroszakkal kenyszeritettek a hitel felvetelere. Ha nem kapta meg a szukseges - altala elvart - osszeget akkor addig ment a bankok kozott amig meg nem kapta.
.
én csak annyit tudok, hogy anno 9 millát vettem fel forintban, de frankban.
ne kelljen magyarázni.
hidd el tudom és pontosan számon tartom mennyit fizettem eddig a banknak.
6 millát.
az engem egyáltalán nem boldogít - sőt ! - hogy ennek nagyon nagyobbik része kamat volt és scak elenyésző hányada tőke, s most kb 12 millával tartozom a banknak.
a bank szemszögéből.
csak úgy parasztosan.
semmi közgazda maszlag.
adott 9-et.
amit k olcsón vett fel a bankközin frankban 2-3 % kamaton.
abból már 6-t visszakapott.
és ha bevégtörlesztettem volna neki akkor kaptt volna még 10-t.
azaz 16-ot a 9-ért.
ez sztem jó üzlet.
és kuss van neki.
főleg úgy h 20 évig brutál hasznokat termeltek neki a maygar emberek.
főleg úgy h közbe becsúszott egy -két bank konszi - persze az nem számít ! pedig azt is magyar állam adófieztő fizette !!!
és ha önkori estében
is ez az arány eg y5 éve felvett hitelmél, hogy 9-re kapott már 6-t és most a 12-re tárgyalás van, akkor még ha a felét le is írják még akkor is nyerőbe van a bnak !
mert 6+6=12 az több mint az adott 9 !
---
tudod ezé van az h a bankok csak imitáljk azt h elégedetleneke , scak ti ugráltok itt ! a bankok tulajai pontosan tudják h miről van szó és örülnek h maradhatnak és pár év után megint szedhetik a sápot csak már konszolidáltabb kamatokkal és forintban.
s előtte szépen szebre tetteék a megtakarításainkat.
szóval ezért nem pampognak a bankok mert ami eddgi volt és van az nudli, ha igazán szar lenne nekik akkor már léptek vóna kifelé :o) de nem ! jaj de furi !
Visszatérve ehhez az önkormányzati adósság témához.
Attól tartok egy olyan szitu alakul ki , sőt alakult ki, hogy pl az, hogy itt milyen adósságleírást akarnak lenyeletni bankokkal függ attól, hogy Brüsszel mit lép pl túlzott d . ügyben. Nagyon keménykednek leverjük a bankokon alapon. Elmebeteg szituáció. De politikailag eladható legalábbis egy rétegnek.
Tehát el tudom azt képzelni, hogy pl születik egy döntés most nov 7-én , hogy azt javasolja bizottság kohéziós alapok befagyasztás, erre csuklóból a szokott gőzgép stílusában Viktor bejelenti 30% leírást vár el az állam az önkormányzati adósság témában. Vagy vmi hasonló. Nem mérlegelve elég alaposan, hogy ennek milyen következményei lehetnek. Nem egyeztetve a bankokkal stb.
Mellette egy újabb Tolcsy csomag aminek a tartalma megjósolhatatlan kb 200-300 milliárd kiigazítás.
Teljesen őrült feltételezés lenne ez a részemről ha nem láttam volna az eddigi szakértelmet amit ezekben a banki, és egyéb témákban bemutattak.
Benne érzek ilyesmit a kalapban. És akkor ennek az önkormányzati ügynek az egyéb bankokat nem érintő részeiről nem is szólva.
Azzal egyetértek hosszú távon felmérhetetlen kinek kedvez, vagy egyáltalán kedvez e.
Nem is ez a célja. A rövid távú célja van, 2014-es választás. Nagyon kisstílű eszköz vsz.
Alapvetően azzal egyetértek, hogy nem ártana megszűrni a választókat. Csak mi alapján? Azzal, hogy beépítünk egy adminisztrációs korlátot? Értelmetlen, akit nem érdekel úgysem megy el szavazni. Választás előtti közvetlen populizmus kiszűrése? Minek ha az egész 4 év másról sem szól? :)
Bármennyire is jó lenne szűrni a választókat pl szellemi képességek alapján, egy demokráciában nem látok erre elfogadható eszközt.
De ezt a témát nem akartam ide behozni, önkormányzati adósság témáról beszélgettünk az sokkal érdekesebb mint ez a pöcs regisztráció.
Vsz akinél az eddigiek nem vágták ki a biztosítékot annak már nagyjából mindegy mi történik annyira magasan van az ingerküszöbe. :)
De visszatérve a regisztráció témájához. Egy folyamat részének tartom. Egyfordulós választás, körzethatárok átszabása, regisztráció.
Ez egy koncepció része.
Amik kísérik pl : felvetődik a lakcímnyilvántartás törlése, hogy indokolni lehessen :) , vagy a legújabb elmebaj a jegyző mindenkihez menjen el személyesen. Akkor minek a regisztráció?. :)
normál esetben, ha valaki kis témákban, részletkérdésekben, mellékes ügyekben biztató dolgokat tud felmutatni akkor meg lehet azzal próbálkozni, hogy komoly ügyeket bíznak rá pl munkahelyen stb.
Na most ez a regisztráció egy pöcs hülye téma pl egy ország gazdaságpolitikájának a meghatározásához, vagy akár egy önkormányzati adósságrendezés ügyéhez képest.
Ha ebben a regisztrációs ügyben ekkora dilettantizmus, kisstílűség nyilvánul meg, mi várható egy fontos kérdésben? Itt kezdődnek a bajok.