Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország éllovas az államadósság csökkentésében

Re: nincs cím

#570889 Előzmény: #570783

Sajnos itt nem tudom a személyeskedő bunkókat moderálni, én voltam a hülye, hogy ide írtam. Elnézést, többet nem fordul elő.

#570783 xmann Előzmény: #570698

Megint butaságot beszélsz. Beírtam az előbb, de sajnos elszállt. A lényeg: ha euróban számold az adósságot, és levonod belőle a tartalékokat azaz egy nettó euró adósságot számolsz, akkor 200801-ban ez 45 mrd euró volt, 201005-ben 40 mrd euró volt, most 39 mrd euró. Nyugodtan nézd meg az mnb tartalékokat meg az államadósságadatokat, váltsd át euróba, neked is ki fog jönni. tehát az Orbán kiormány a nettó államadósságot 1 mrd euróval csökkentette úgy hogy elkobzott 10 mrd eurót, míg 2008-201005 között 5 milliárd euróval csökkent vagyonelkobzás nélkül.

Ömlengés helyett a számokat cáfold. Tudom azt nem lehet, mert azok tények. Úgyhogy ismét tévedsz drága önjelölt messiás

#570698 Előzmény: #570548

Igazi liberálkommunista hazugság.

2010 májusa irreleváns az adósságszámítás szempontjából (nonszensz időpontválasztás). Ettől függetlenül kiragadni egy számot, és nem figyelembe venni a többit, tipikus liberálkommunista hazugság.

Így például nem figyeljük meg eközben a tényleges adósság alakulását, ahogy a tartalékok alakulását sem. Ennek megfelelően például az MNB tartalékokat nem vagy hajlandó forintosítva bemutatni, hiszen abból az látszódna, hogy azon tartalékok valójában ma többet érnek, hiszen az árfolyam gyengült, vagyis csak ezzel a hazug módszerrel lehet kimutatni az "eltűnt pénzt". Nem mellesleg, még több is, mint ami akkor volt. Tehát mig a szívednek kedves országromboló liberálbolsevik 4100 milliárdos adósságnövekedésnek bólogatsz, a szívednek nem kedves Magyarország szerető kormány által növelt tartalékot egyszerűen elhazudod.

Így például ha rendesen számolsz, akkor 2010 májusában az EUR-HUF 267,88 volt, vagyis azonos nevezőre hozva, mai árfolyammal az adósság akkoriban:

10,572.5 HUF + 9,109.5 (EUR alapú adósság = 9589 HUF mai árfolyamon), az 20.162 Millliárd, vagyis STAGNÁLT az adósság mértéke, miközben eltelt jópár év, és miközben a devizában fennálló adósság egyrészt brutálisan csökkent, másrszt a tartalékok nőttek.

Mindehhez ugyanis hozzátartozik az is kedves liberálkommunista felebarátom, hogy még az MNB tartalékok szintje is növekedett. 34,577 milliárd HUF volt szeptemberben, mig (bocs, nem kerestem pontosabbat, csak MNB-nél találtam cikket):

"Az ország devizatartaléka 2010 I. negyedév átlagában elérte a 33 milliárd eurót, ami közel kétszerese a válság előtti értéknek."

Vagyis mindeközben a tartalékok értéke minimum 1,577 EUR-ral növekedett, aközben az imperial monetary forces uzsorájának jelentős részét visszafizettük.

Ha ehhez hozzáteszem azt, hogy mindeközben még 800 milliárd kormányzati tartalékban van a korábban a liberálkommunisták által ellopásra ítélt vagyonból, akkor végképp érthetetlen az "eltűnt", vagy "növekedett az adósság"; ugyanis teljesen világos, hogy ez az állítás egyszerűen nem igaz.

Az adósság ugyanis PRIVATIZÁCIÓ NÉLKÜL(!!!!!) AZONOS árfolyamon számolva csökkent 2010-hez képest ÚGY, hogy közben jelentős összeget fizettünk vissza, és eközben a kormányzati tartalék IS nőtt, és az MNB devizatartalékok IS nőttek.

Ez a valóság.

A többi a liberálkommunista ideológia.

#570548 xmann Előzmény: #570410

A nyugdíjmegtakarításnak csak kis részét kellett elszámolni 2011es bevételként nagyobb része egyszeri adósságcsökkenést okozott, valóban a diófaültetvény tarvágásáról volt szó, de vita helyett íme a számok, magyarország adóssága egyenest hiteles forrásból:

http://www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy

Jelenleg 20200 mrd az államadósság

2010 májusában 19900 volt.

Tehát úgy nőtt 300 mrd Ft-tal az adósságunk, hogy közben elkoboztunk 3000 milliárdot.

Az elkobzás nélkül 3300 mrd Fttal nőtt volna az adósságunk cca 2,5 év alatt, ami a GDP cca 10%-a.

Ezt egyelőre nem nevezném adósságcsökkentésnek :)

/az meg már tényleg csak zárójeles, hogy az előtte lévő 2,5 évben 4100 mrd Ft-tal nőtt az államadósságunk, de közben feltöltöttük csutkára az MNB devizatartalékát is. /

#570410 prospero Előzmény: #570318

A nyugdíjmegtakarítást 2011-ben el kellett számolni bevételként, és azóta csökkent jelentősen az államadósságunk. Ennek semmi köze a nyugdíjmegtakarításhoz - csak annyiban, hogy az árfolyamveszteség hatását kivédve nem ugrott automatikusan 90% fölé az államadósság, sokkal inkább ahhoz, hogy törlesztünk.

#570405 banyaiz Előzmény: #570399

Erre a fenntartható pályára azért ne igyunk előre. Jó lenne ha sikerülne.

Ha nincs az mnyp téma közünk nincs a csökkentéshez. Kár, hogy évente nincs 1500 milliárdos diófakitermelési lehetőség, mert ami volt 1 év alatt sikeresen tarra vágták. :)

Nem büszkélkednék vele.

#570399 Bendeguz Előzmény: #570318

"A magyar államadósság fenntarthatóságába vetett bizalom jele" - bizony jó, hogy volt pénz a zokniban! Anélkül lehetetlen lett volna :)

Tömören: milyen jók vagy…

#570318 Netmaster

Tömören: milyen jók vagyunk, hiszen találtunk egy kis nyugdíjmegtakarítást a párnacihában. :)