Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Re: nincs cím

#569776 banyaiz Előzmény: #569775

Ezzel a hellyel egy baj van haza sem akarunk többet jönni ha odatévedünk. :) Szuper lehet ez a Duna delta.

#569773 banyaiz Előzmény: #569767

Nekem van abu garciám régi 1x éves baja még nem volt pedig pár km-t tekertem a hajtókaron. Van Shimano stradicom az kb fele annyi idős.

A két orsó között ami nagy különbség , hogy a shimano sokkal szebben rakja a fonott zsinórt, pergetésnél sokat számít. Mondjuk az abum régebbi technika is, de azon elő előfordult gubanc fonottal. Shimanonál egy gubancra nem emlékszem. Bosszantó tud lenni egy gubanc éjszakai pergetésnél pl fonotton főleg ahhoz kell a türelem az ember kibogozza. :)

#569767 kosami Előzmény: #569758

Ugyan ilyen indíttatásból vettem annak idején én is mint te :) De az istennek nem tudtam megszokni

Többre tartok egy harci fékes shimanot vagy egy abu garciat mint ezt a tengeri horgászatra kitalált

„csodát”

#569761 banyaiz Előzmény: #569754

Próba cseresznye nyugaton sokan dobálnak ilyen multikkal Usában is nagyon elterjedt. Én már maradok a bevált shimano peremfutóknál annál jobb nem kell nekem pergetéshez, épp, hogy a halat nem fogja meg magától. :)

Nekem inkább eladó cuccaim vannak nem venni akarok, lassan horgászboltot nyithatok. :) Szüleimnél járok ők is időnként szóba hozzák fiam mikor viszed el már a garázsból a felszereléseket, és akkor az én garázsomról nem is beszéltünk még. :)

#569757 kosami Előzmény: #569754

Az orsóban csalódni fogsz. Ez olyan mint amikor az ember fia átül egy automata kocsiba a váltós után. :)

#569754 taresz Előzmény: #569752

A Kosami féle cucc lesz, de az orsót is megveszem. Kíváncsi vagyok rá. Nem hogy a kezemben nem tartottam ilyet, de még látni sem láttam élőben. Annyit meg rászánok. Legfeljebb megveszed tőlem. :-)

#569752 banyaiz Előzmény: #569716

Amit kosami ajánlott az szerintem tökéletes , főleg ezért a pénzért. 20 éve egy ilyen pergetőbotért sic gyűrűkkel ölték volna egymást a horgászok. :) Könnyű is jónak is tűnik parafa nyél stb, ezért a pénzért vsz megéri.

Multiorsókkal nagyot lehet dobni de túlpöröghet a dobjuk akkor gubanc, spéci technikával kell dobni, vagy eleve gyárilag van bennük egy mágnesfék ami lefogja a dobot ne pöröghessen túl akkor kisebb dobástávolság. Nekem csak olyanom van harcsázni amiben nincs ez a mágnesfék régi masszív szerkezet 100 évig jó vsz , de azzal dobni külön technika én is csak kuttyogatni használom leginkább.

Megmondom őszintén konkrétan ilyen amit kinéztél nem volt a kezemben, de ez a multival való pergetés annyira nem terjedt el Mo-n. Meg lehet végülis próbálni, de én maradnék inkább ennél a Kosami féle cuccnál.

#569716 taresz Előzmény: #569694

Köszönöm Mindenkinek!

Nem ez lenne az első botja. Van nyeles meg egy orsós dióverő (3,5m). Mindkét linkelt cucc új egyébként. Az orsót azért gondoltam ezt, mert a felkapókar kezelése valamiért nehézséget okoz. Itt nyomja a gombot aztán lehet küldeni. Gondolom én....

#569707 Razamanaz Előzmény: #569680

Nézz szét Döme Gábornál,vagy Walter Tamásnál.Nem a legolcsóbb,de lehet hogy vannak akciók.Egy bizonyos összeg fölött gondolom ingyen kihozzák.

Linket szándékosan nem tettem,nehogy a Főni megharagudjon.

Boltban csak olyat vegyél,amire Te úgy gondolod hogy jó a gyereknek.Eladó az mindenre azt mondja hogy jó.

#569698 banyaiz Előzmény: #569680

Általánosságban amit én egy ilyen idős gyereknek gondolnék az egy 3 méteres teleszkópos bot kb 50-100 gramm dobosúly. Orsónak rá egy 40-es, 50-es peremfutó. Feltölteni 30-as jó minőségi monofil zsinórral aztán azt nyűheti mindenféle módszerhez. Úszozástól a pergetésig.

6 évesen ez a pergetés kicsit korai még vsz.

6 évesen kb egy mogyórafa bot amire drótból szigszalaggal gyűrűk 2 szög orsónak aztán azzal aprítottam a sneciket, és ha netán fogtam egy keszeget már öröm boldogság volt:)

De hát próbálkozni lehet pergetéssel is.

Nagyon felgyorsult a világ. :)

#569694 banyaiz Előzmény: #569680

Használt horgászcuccot ne vegyél, főleg ne így neten, nem lehet tudni milyen forradalmár kezében volt aki esetleg nem ortodox módon használta. :)

Bőség zavara van botban orsóban is. Ezt az orsót ne vedd amit ebayen találtál nehezebben kezelhető főleg egy gyereknek.

Ahhoz tudjak ajánlani kellene tudnom a srácnak ez lesz az első saját pecabotja, vagy van már neki bizonyos módszerekhez, illetve, hogy milyen módszerekhez akarja használni csak pergetés vagy ami éppen adódik, és azt kb mennyit akarsz rászánni. Vsz 10 k-ból is lehet egy olyan felszerelést összerakni (bot orsó) új cuccokból amivel egy gyerek pontyra, csukára stb elhorgászhat . Úszózhat, fenekezhet, pergethet vele.

#569680 taresz Előzmény: #569638

Orsót egy ilyet gondoltam: http://www.ebay.com/itm/SMAX2-L-SILVERMAX-SILVER-MAX-2-ABU-GARCIA-LOW-PROFILE-FISHING-BAITCAST-REEL-NEW-/400267920794?_trksid=p2047675.m1982&_trkparms=aid%3D555006%26algo%3DPW.REL%26ao%3D1%26asc%3D112%26meid%3D3177004269314833434%26pid%3D100009%26prg%3D1064%26rk%3D3%26sd%3D310469367496%26

A bot pedig ez: http://sport.vatera.hu/horgaszat/horgaszbot/nevis_legacy_spin_300_45_150_harcsapergeto_bot_1663716779.html

Olyan nagy összeget még tényleg nem tolnék bele.

#569638 banyaiz Előzmény: #569636

Aztán ha rákattan a mesterségre úgyis gyűlnek apránként majd a cuccok villantó hegyek, házi barkácsoláshoz sárgarézlemez, vörösréz stb stb. Nem lesz gond mit ajándékozz szülinapra névnapra, karácsonyra:)

#569637 banyaiz Előzmény: #569636

Pergetés?

Annak idején gyerekkoromban 100-200 gramm dobósúlyú pontyózó teleszkóposomra feltettem egy villantót és hajigáltam. Fogtam vele csukát nem is keveset. Mondjuk ideális pergető cucctól messze volt mai eszemmel , de akkor a célnak megfelelt. .)

Mostanában van ilyen olyan pergetőbotom amit csak pergetésre használok a 15 grammtól a 100 grammig erősségek. Fonott zsinór , jó orsók.

De vsz kipróbáláshoz nem érdemes ennyire belemenni . Veszel néhány körforgót, támolygót, egy-két twistert, gumihalat, pontyózó cuccára felköti és hajigál vele. Először ne a legdrágább villantókat vedd mert fogyóeszköz lesz. :)