Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#568876 banyaiz Előzmény: #568871

Azt gondolom ha lenne vmi bazi nagy jó hír amit közgyűlésre tartogatnak akkor miután visszaengedték a piacra nem esett volna limittel 3 napig. Hacsak nem vmi nagyon dörzsölt figurák irányították a kereskedést és annyira mohók , hogy még lentebbről akartak zsákolni. :)

Nem mennék addig, hogy a mostani árfolyam alakulásból arra következtessek mi lesz a közgyűlés után.

Láttam már annyi mindenféle funda nélküli papírban aminek kb a neve létezett 0 mögöttes értékkel, napokig limitet viszonylag nagy forgalmakat minden alap nélkül tömegpszicho alapon.

Nekem nincs ilyen részvényem csak azért érdekel messziről a sztori mert itt azért van vmennyi funda is mögötte, elég zavaros nekem , hogy milyen de azért nem egy 0 értékű cég amit csak úgy rángatnak. Szóval ez így érdekes történet mi is fog történni. Ráadásul annyira állatorvosi ló a bevezetése óta, hogy könyvet lehetne írni róla. :)

#568875 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #568874

Szinte az összes klón kollégám eltűnt.. rfvplayer sem ide, sem a pf-re nem ír napok óta! (vagy esetleg más néven..).

#568874 Arsene Lupin Előzmény: #568864

Úgy tűnik, hogy a céghez közeli klónok sem tudnak sokat. Akkor viszont ellenséges kivásárlás is lehet a dolog mögött. Mondjuk nem tudom mi okból, mert a gyémánt ügyében bazi nagy meglepetés is érheti őket.

#568873 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #568865

Én előre elnézést kértem :-) A kgy-n elvileg nem lesz 50%!? Mert akkor Csabika 24%-os része ellen nem igen lehet semmit tenni!

#568871 Klón Előzmény: #568859

1. pont esetén nem értem az öröm okát.

2. pont esetén ki kell fizetniük a 2012-es kötvényeseket, de erre sztem sem forrásuk, sem akaratuk nincs. Ez csak időhúzásra lenne jó, a maradék operáció és az idegen források aránya alapján finanszírozhatatlan a cég. A maradék eszközök fokozatosan leértékelődnének a likvidálási érték körülire, ergo a rvek is.

3. pont.Nem hinném, hogy ölbe tett kézzel várnák a felszámolást, akkor Soós keresztet vethetne a hitelére és a részvényeire is. Ennek semmi értelme nem lenne.

Egyik esetben sem látok rv emelkedésre okot. Kell valami 4-ik verziónak lenni.

#568869 cédrus Előzmény: #568861

Mindenesetre nem lennék nyugodt, ha kaptam volna reggel kölcsön, az biztos

Jobb így, nyugodt négy nap, legalább ez ne erről szóljon...ha már megfogni nem sikerült.

#568865 Klón Előzmény: #568856

Egyértelműnek tűnik, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben, mert spekinek ez egy kicsit sok.

Csak kicsit elkésettnek tűnik ez a cégfelvásárlás, mert sztem a legfőbb irányok pénteken eldőlnek, utána meg--ha valaki mégis csak akarná ezt a céget-- értelmesebb lenne tőkeemelésben gondolkodni.

Persze ha ellenséges a felvásárlás, akkor más a helyzet, de sztem a cég hosszútávú sorsának meghatározása a pénteken többségben megjelenő tulajok kezében van. Akár úgy is, hogy a későbbiekben megjelenő nagytulajok rovására a kötvényesek után az eddig is sokat szívott részvényesek következnek.

Aztán persze lehet, hogy teljesen más van a háttérben. Nehéz tisztán látni.

Már többször is leírtam,…

#568864 Kiss Zoltán

Már többször is leírtam,visszavonják a visszavonást!BÉT felfügg,néhány hete!

#568861 Erdélyi Barnamaci Előzmény: #568856

Állítólag a chart mutatja az irányt és a bennfentesek napokig kiakasztják a könyvet ha jó hír jön,legalábbis ezt olvastam itt a fórumon valakitől valamikor...

De lehet hogy tényleg csak shortosok :-)

#568859 banyaiz Előzmény: #568847

Vsz elméletben közgyűlésen:

1. Csődvédelemről döntés

2. Nem lesz csődvédelem de bemutatnak egy reális alternatívát arra, hogyan lehet elkerülni a felszámolást, és megmenteni a céget.

3. Nem lesz csődvédelem de semmi reális alternatíva sem lesz a felszámolás elkerülésére.

Ha netán a 2. pont az nagyon jó hír részvényárfolyam rövid táv szempontból aztán persze részletek stb .

Csődvédelem határeset akár az is okozhat felrántást rövidre , de az ellenkezőjét is nem tudom eldönteni.

3. az egyértelműen negatív és alsó limit az én logikám szerint mert bármelyik nap lehetetlenné válik a csődvédelem felszámolás jogerőre emelkedés miatt.

#568856 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #568847

A világ egyéb részein, ilyen nagy forgalmú, brutál emelkedést, általában valami cégfelvásárlási pletyi szokott megelőzni... Ezért a mondatért rögtön elnézést is kérek :-) Mert ki a jó isten akarná ezt a céget ugye!?

#568854 Atesz11 Előzmény: #568847

Megfordult a cég kb 8,5%-a a parketten,azért az elég komoly mennyiség. Darab számot tekintve nem hiszem,hogy volt benne ekkora napi forgalom.

Csak külső szemlélő vagyok.

#568847 Klón Előzmény: #568838

Eléggé érthetetlen, ami itt megy-mondjuk nagyjából 2 hete vártam volna, hogy elkezdjék zsákolni nagy tételben--ennek most itt így semmi értelme. Írtam, hogy ha meg akarják akadályozni Soós-t a terveiben a legnagyobb kötvénytulajok, akkor viszonylag keveset befektetve(kb 500 millió) a piacon vásárolva eséllyel vehetnék át a hatalmat a cégben.

Az e heti vásárlásoknak a T+3 napos settlement miatt már semmi értelme sincs.

A legfőbb dolgok, az irányok ezen a mostani közgyűlésen dőlnek el.

Nem igazán értem, miben reménykednek most egyes részvénytulajok.Hallottam olyat is, hogy spekulálnak a maradék kötvények kifizetésére. Miért tenne ilyet a cég, még ha lenne is rá pénze--sztem mondjuk nincs, de nehéz belelátni a lapjaikba.

Ha mégis fizetnének, egy jelentős diszkont mellett eladott eszközökkel szemben szinte semmit sem csökkenne a kötelezettség-állomány(1,5 milliárdot a 10-ből). Ez a meglévő hitelek mellett, évi 4-5 milliárd Eurós EBITDA mellett kigazdálkodhatatlan, finanszírozhatatlan. Felszámolás esetén 0 Ft járna a részvényeseknek.

Ha csődvédelmet kér a cég, akkor viszont a kötvényesekkel történő megegyezésig túl sok értelme nincs részvényt tartani.

Ha a csődvédelem eredményeként mondjuk 20 évre, évi 1 % melletti kamattal kitolnák a fizetési kötelezettséget, az nem lenne rossz ötlet(mondjuk ahhoz kellene a lejárt követelések 50%+1 adósi jóváhagyása).

Szóba kerülhet még, hogy részvénnyé alakíthatják a kötvényeket--ez mondjuk brutális kihígitást jelenthet a jelenlegi tulajoknak--de megmenekülhet hosszútávon a cég. Persze ez nem biztos, hogy minden jelenlegi nagytulajnak érdeke, de opcionálisan ezen is érdemes lehet elgondolkodni.

Még egy magyarázata lehet a rallynak: nov 1 után nem lehet Magyarországon naked shortot nyitni. S talán ez a sietség oka, egyszerűen zárják a hónapok óta megnyitott pozikat.

De nehezen tudom elképzelni, hogy a közgyűlésen a részvényesek számára egyértelműen pozitív döntések szülessenek. Persze meglátjuk, mert volt már 1-2 meglepő fordulat az utóbbi hetekben ennél a papírnál.

#568845 birkanyiiroo Előzmény: #568830

Daytime robbery az értéktőzsde és állami felügyelő szervek tevékeny asszisztálása mellett.

Hivatalosan is banánköztársaság lettünk. Hátsópados hülyegyerek az európai nemzetek osztályában.

Kényelmetlen szomszéd, kerülendő partner, kézlegyintéssel elintézhető pária. Megérdemeljük.

#568843 Kiss Zoltán Előzmény: #568821

475-ön egy keveset visszakaptam,hát ha tömés akkor Márton napra nem csak ebédre,hanem még

vacsorára,sőt másnapi reggelire is lesz belőle!

#568842 Grizzly Géza Előzmény: #568838

Mindig vannak jobban értesültek,a libák működtetik a gépezetet,ők nélkülözhetetlen részei az egésznek,különben a sok jólértesült nem tudna egymással kereskedni!!!

:D

#568840 banyaiz Előzmény: #568836

Azon gondolkodtam ha a közgyűlésen csődvédelemről döntenek az pozitív vagy negatív lesz e árfolyam szempontból? Fogalmam sincs. Ha nem döntenek csődvédelemről akkor az megint kérdés pozitív e vagy negatív. Ha nincs olyan forrás amiből látszik a helyzet rendezése lebeg a felszámolás a fejük felett csődvédelem nélkül.

Érdekes lesz ez a közgyűlés remélem megy vki aztán ír majd mik történtek . Kemény hangulat lesz . .)