Gyergyóba 6mrd HUF?????
Teljesen jól összefoglalatad! Talán csak a Magyar követelések (peres ügyek) maradtak ki.
szívesen olvasnék tőled egy fundamentális elemzést....
rábánál nagyon jókat és korrekteket írtál:)
ugye nem lepődtél meg az alárendelten és hogy lejártá vált, amint azt a H1 kibocsátasakor tippeltem?
vérmérséklet (illetve hit) szerint, van:
Gyergyó projket (legalább 6 milliárdot toltak bele)
5 millió eur peresítendő követelés Marostól
lengyel részleg hitelt meghaladó értéke 8-10 millió eur
Józsefvárosi projekt
több, kisebb önkoris projekt (fűtésen kívül, áramellátás is)
ezeket lehet különböző reményfaktorral beárazni....
ahogy Lupin ezer éve mondta, aki képes magának megorganizálna az év vállalkozója díjat, más mocskosságokra is képes
annyi szám repked (azt gondolom direkt), hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik.
valszeg ez is lehet a cél, hogy a bizonytalanság miatt minél többen ajánlják fel a kötvényeiket.
érdekes módon az utolsó közleményből is ki lehet hámozni, hogy az Esco nagyságrendileg annyi pénz ad az Nyrt-nek, ami éppen elegendő a maradék 2012-es kötvények 35%-os kifizetésére(217 millió Ft).
véletlenül sem többet, de nem is kevesebbet!
sajnos a hibás menedzsment döntések miatti veszteséget, lenyomják a kötvényesek torkán, amivel kiírták magukat a magyar piacról.
az a sejtésem, hogy az efajta bicskanyitogató eljárás miatt befeszülhet a kötvényesek maradék része, és akkor ki kell majd nyitni a pénztárcát.
és ha ki tudják nyitni, mert ki kell, akkor kiderül, hogy a számháborúnak és a hangulatkeltésnek mi is volt a valódi célja....
az alárendelt kölcsöntőke belengetését,majd rövid, lejártá válását inkább nem is minősítem.
ez az egész ügy nem öröm a magyar tőzsdének:(
Jó reggelt! Most miééé ? A 30% talán még meg is lehet (csak nem felszámolás esetén ugye)
Az általad vázolt helyzet miatt gondolhatja Csabika, hogy jelen körülmények között, az ajánlata visszautasíthatatlan.... (no majd meglátjuk, hogy más is így gondolja-e)
az alapok többsége nagy bukót szenvedtek el...így én jobban állok:))))
:) sértegetsz?...megszoktuk..reggel 6kor kezd majd a linkeléseket hátha lesznek páran akik eldobják....majd én is el fogom dobni mikor úgy érzem nem megy tovább...de tudod én keresek rajta mig te itt téped a szádat fölöslegesen...
Adva van tehát 9mrd kötvénytartozás,aminek úgy nagyjából nem nagyon van fedezete,illetve van egy elzálogosított gyémánt a lengyeleknél.
OTP-s elemző mit ivott,amikor 30-40%-ról álmodozott felszámolás esetére? :)
Én már korábban is szóvá tettem, hogy gyanúsan nagy kuss van a lengyel gyémánt körül. Szerintem lényegében már ki is talicskázták.
Nem tartom kizártnak, hogy az előre belengetett új projekt a lengyel gyémánt kiügyeskedéséről fog majd szólni. Például sumák módon beapportálják valami nagyobb buliba, onnan aztán kövesse, aki tudja. De nyilván vannak dörzsöltebb húzások is.
Az biztos, hogy az E-Star itthon meghalt, külföldön meg követhetetlen sumákságokba mehet bele.
nektek nem tünt fel hogy a Polskara felvett hitel hiányzik a felsorolásból, kb 8.9m EUR
miért is?????
egyéb szállítóit ír, nincs benne
másrészt több mint 650m-t
H1 végén kb 12.5mEUR volt
A közlemény logikája alapján ők azt állítják, hogy ennyi az összes szállítói. (A Resz miatt apadhatott akár, illetve ha sikerült diszkontokat elérniük, a lengyel hitelt se felejtsük el.)
Egyrészt a tartozások megadásánál "cégcsoportról" ír, másrészt később kitér arra a tájékoztató, hogy az ESCO csak a saját banki és szállítói (!) kötelezettségeit követően tud pénzt fordítani a kötvényekre. Vagyis az összes szállítói követelés a közlemény szerint sem halasztódhat későbbre, az ESCÓ-t érintőeket előbb rendezni kell. (De azt nem írja meg, hogy a 650 millióból az mennyire rúg.)
Elvileg a banki és a szállítói követeléseket csökkentik a sárospataki ügylet összegei, ha azt valóban elfogadják a felek, mint jövőbeni ígérvényt, gondolom többek közt erre utalt a szöveg a "későbbi" kitétellel.
Ezzel sikerült most erősen meglepni. Miután elváltam a részvényeimtől, erre később nem figyeltem.
Ez most egy kicsit sok nekem...és komolyan felmerül bennem a kérdés, hogy ebbe az alapkezelők hogy mehettek bele. Talán az ottani döntéshozókat sem ártana kicsit megnézegetni borítékilag, persze úgyse lehet találni semmit.
Elmondanád, hogy akkor miként alakul a sorrend felszámolás esetén? Előz vagy egyenrangú?
"A tranzakció célja, hogy az ellenérték 90%-ának mértékéig alárendelt kölcsönt biztosítson Soós Csaba a Társaság részére, megerősítve annak cash pozícióját és a tőkeszerkezetét is."
"A cég fundamentumait jól ismerik, és azóta is folyamatosan figyelemmel követik a vállalatot. Most elérkezettnek látták az időt, hogy újra növeljék részesedésüket.
Loncsák szerint a társaság likviditási problémái a most bejelentett tranzakciónak köszönhetően megoldódnak, és később ilyen jellegű problémák várhatóan akkor sem merülnek fel, ha az OTP-s hitelt szélsőséges esetben mégsem tudná megszerezni a cég. A magyar és lengyel operációt erősnek tartják, az új menedzsment pedig képes lesz a helyes irányba állítani a vállalatot. "
"A társasággal kapcsolatos rossz hírek Loncsák szerint már beépültek a részvények árfolyamába, még az általuk konzervatív feltételezések mellett készített várakozások alapján is. "
No.
Arról nem találtam tájékoztatót hogy mikor és MIÉRT lett az alárendelt kölcsönből tulajdonosi hitel...
:)