A link meg elmaradt...
http://hvg.hu/itthon/20121019_Kerni_sem_kellett_a_kormanytol_a_beremele
A link meg elmaradt...
http://hvg.hu/itthon/20121019_Kerni_sem_kellett_a_kormanytol_a_beremele
Az IMF által kért bércsökkentéshez:
"A kormány maga ajánlotta fel az Európai Uniónak ... Ezek között található az életpályamodell bevezetésének 2014-re halasztása, a közszférára vonatkozó hároméves bérbefagyasztás és – ugyancsak a közszféra esetében – a 62 évesen kötelező nyugdíjazás."
1. A nyugdíjrendszer ésszerű változtatása (csökkentés, korhatár növelés, mnyp pillér) gazdaságilag előnyös lenne szerintem.
Mert így nem fenntartható ebben a demográfiában és csak egyre jobban kinyírja a többi területet ahonnan elvesznek a nyugdíjak helyett.
2. Az orvosok, ápolók, tanárok fizetését folyamatosan csökkentik, az IMF nélkül is. Kérdezd meg gyógyszerészedet, ápolódat erről a kérdésről.
Egy ápoló nem keres nettó százat. Jelenértéken kb. Medgyessy idején keresett annyit, vagy kicsivel többet. Most egy kezdő orvos keres nettó százat.
"legjobb érv a demokrácia ellen, egy rövid beszélgetés egy átlag választóval" :)
Sajnos ezt hívják politikának úgy ahogy mondja , lejjebb már nem sok minden van annál ahová süllyedtünk ebben a "politikában".
Egy érdemet nem lehet elvitatni, nem tombolnak a tömegek az utcákon. Ez mindenképp pozitív, a többi , azt inkább hagyjuk. :)
...
"Nyudíjakhoz nem mernek nyúlni mert fosnak a 3 millió nyugdíjastól, mert ha ők elfordulnak tőlük az egyenlő a bukással."
Ezt nevezik politikának.
Demagógia. Kedvellek mert olyan lelkes vagy, ezt becsülöm benned :), de ez amit mondasz a "békemenetre" kívánkozik. Torzítása a tényeknek.
Közműadó, cafetéria , ingatlanadó most is van legalábbis nálam önkormányzatnak fizetem, áfaemelés, jövedékiadó emelés , autózás költségeinek emelése ezer ilyen apró tétel. Az egy mese IMF nélkül ezeket a megszorításokat el lehet kerülni.
Nyudíjakhoz nem mernek nyúlni mert fosnak a 3 millió nyugdíjastól, mert ha ők elfordulnak tőlük az egyenlő a bukással.
Kokányolás, hogy valahogy megússzák 2014-ig.
"te beteg vagy !"
Ebben a topikban kéretik udvariasan társalogni. A fenti internetes távdiagnosztika helyett javaslom a "sajnos nem értek Önnel egyet" fordulatot.
nézd ha 4 év hiánycél tartás után se vesznek ki a túlzott deficit eljárás alól, miközben 11 másik ország meg pont ezen 4 év alatt bőven benne lesz (mert a hiányuk még 2014-ben közel s távol nem lesz a 3 %-tól, hiszen ez már most látszik, ezért engedik nekik, hogy na jó nem 4,5 hanem 5,5, jó na nem 6 lehet 7 - felháborító!), akkor egyrészt az iszonyú blamázs az uniónak, másrészt gondolom a bíróságon megtámadható, de valamit akkor mindenképp csinálni kell.
-
görögöké hol lesz 2014-ben ?
2020-ban se lesz 3.
most is már megint adósságot fognak leírni nekik.
semmit sem haladtak az ígértekkel, reformokkal, semmivel.
üres a kassza, szamarasz tegnap kalapolt, hogy adják hamarabb oda a novemberi pénzt.
-
jól látszik mi folyik itt.
lásd ciprus.
azt merte mondani elnökük, hogy nem csökkenti a nyugdíjakat ahogy imf kéri és nem terheli a lakosságát tovább, erre akcióba léptek a "bajtársak" a hitelminősítők rögtön.
miféle dolog ez ?!
ha jobban megnézzük egyik imf intézkedés se hozta meg a várt eredményt.
sőt !
egyre mélyebb recibe taszította ezen országokat.
akkor meg miért vállalnák be az országok.
nem is fogják !
figyeld meg, ahol a kormányok nem szegültek ellen a huroknak, ott az emberek fognak.
mert megöli őket , kilátástalanná teszi az egész létüket jövőjüket az összes imf elvárás.
"megkötnénk az imf megállapodást , és élveznénk ennek minden gazdasági előnyét, és jóindulatú hatását. Ez lenne a jó."
-
te beteg vagy !
kérdezz már meg az utcán bárkit, mennyire tartaná előnynek és jónak, ha a nyugdíjakat és a közalkalmazotti (orvosok, ápolók, tanárok, rendőrök, stb.) bérét csökkentenék mondjuk csak annyival mint Romániában, az 25% !!!
szerinted ez jó ?
és gazdaságilag előnyös ?
és jóindulatú a hatása ?
ugyanis ha még nem tűnt volna fel az IMF az összes országban ahova betette a lábát ezt kérte, elvárta és meg is kapta !
-
csak hogy maradjunk a magunk háza táján, lásd Magyarország - Bajnai kormány - 2008-as IMF megállapodás: a 13. havi nyugdíjak és bérek elvétele igaz csak 8%-os csökkentés volt, de az ingatlanadót (amit szintén IMF várt el) csak az Alkotmánybíróságnak köszönhetően nem kaptuk a nyakunkba.
-
mennyire jó, gazdaságilag előnyös és hatékony az ingatlanadó bevezetése a hitelesek nyakába ???
mert ezt is kéri IMF !
hol élsz Te ?
mire lenne mindez jó ?
és kinek ?
megmondom.
nekünk magyaroknak nem !
IMF-nek, EU libszoc frakciónak, mögöttes nemzetközi pü maffiának igen.
-
kérdezd már meg Anyukádat és Apukádat, hogy értékelnék ha a nyugdíjukat csökkentenék legyen mondjuk csak 15%-al és ingatlanadót kéne fizessenek ?
kérdezd már meg Őket !
vagy a kórházban egy ápolót, aki nettó 100-at keres !
vagy mondom bárkit az utcán !
Ja és arról nem is szólva, hogy 2014-ben választás. Mivel az nyilvánvaló , hogy az elsőrendű cél ennek megnyerése a 2014-es költségvetés jó eséllyel választási költségvetés lesz, hacsak ezt meg nem fékezik valahogy külföldről. Így is kikerülünk a túlzott alól 2014-ben? az már egy másik téma.
Ja, hogy megígérték, hogy nem lesz választási költségvetés, és elsőrendű cél a hiány alacsonyan tartása? Ki hiszi ezt el ezeknek az embereknek, vagy bármit amit handabandáznak? Ki? Majd a tények beszélnek.
Most lett volna jó lehetőségünk egy csapásra kikerülni túlzott alól, és imf-el is megállapodni, de elqrták. Ez aztán a jó munka, jutalmul egy ló**** akadhatna a torkukon. :)
Nehezen tudok napirendre térni az fölött, hogy a saját helyzetünket nehezítjük folyamatosan politikai indokok alapján.
Ebben lehet, hogy igazad lesz, hogy ha minden így marad, és 2013-ban is 3% alatt leszünk, 2014-ben kikerülünk az eljárás alól. De ha átmentünk volna normálisba 2013-ban is kikerülhettünk volna. Így meg fogják várni vsz a 2013 végét, lezárt évet és talán 2014 tavaszán kikerülünk ha minden jól megy. Ennek a csúszásnak hatása minősítésünkre árazások stb stb.
Áhh, Spade nehéz tolerálnom ezt az "alkotást" :) Főleg ha megnézem mi van a másik serpenyőben amit "nyerünk" ezzel a demagóg dumák világrekordján kívül. Azt esetleg megnyerjük, hogy Viktort újra megválasztják, ez megéri. :)
"Nem értek egyet azzal, hogy ha 3% alatt leszünk 2013-ban ki kell kerülnünk az eljárás alól. Mert mondhatják azt, hogy egyszeri nem fenntartható eszközökkel értük el. "
.
Nincs olyan h 3 éven keresztül elérted és a negyedikban is eléred a saját becslésük szerint, és arra hivatkoznak h nem fenntartható, ez nonszensz még a hülyének is szöget üt a fejébe :) A 4 év pedig már középtáv és tény nem pedig becslés, lesöprik őket a pics@ba...ezzel nem lesz gond nyugodj meg csak tartsák :)
Ez lenne a legjobb? :)
Szerintem a legjobb az lenne, ha leraktunk volna (múlt időben kell mondanom) egy olyan költségvetést ami megnyeri fenntartás nélkül az eu-t imf-t. Kikerülnénk a túlzottd alól, megkötnénk az imf megállapodást , és élveznénk ennek minden gazdasági előnyét, és jóindulatú hatását. Ez lenne a jó.
Ehhez képest háború, kokányolás, bal****kodás. Ennek minden negatív járulékos gazdasági hatásával.
Nem értek egyet azzal, hogy ha 3% alatt leszünk 2013-ban ki kell kerülnünk az eljárás alól. Mert mondhatják azt, hogy egyszeri nem fenntartható eszközökkel értük el. Aztán mi handabandázhatunk a kettős mércéről, kutyát nem érdekli, és igazuk is van. Ez aztán az eredmény, erre kell vezetni az országot.
Azzal egyetértek, hogy a bankokról le kell szállni, illetve már rég le kellett volna.
"De nézzük mi következhet ebből. Most jön majd EU, és IMF értékelése. Valószínűnek tartom felemás lesz, és azt lesz a végső konklúzió, hogy a bankok újabb terhei veszélyeztetik a gazd növekedést ezért vissza sem jönnek tárgyalni ha ez így elfogadásra kerül. "
.
Ez lenne a legjobb amit tehetnének velünk :). Az EU eljárás alól pedig ha tartjuk a hiányt kikerülünk hiszen teljesítettük az előírást, le kell venniük különben az EU bíróság fogja őket elkaszálni.
A bankok b@sztatását pedig be kell fejezni, szövetségest kell bennük látni és nem ellenséget.
"ezt én se értem.
miért nem vágunk vissza azzal eunak és imfnek h lám-lám elmúlt 5 évben nemhogy nem sikerült eltalálni egy adatot sem, hanem orbitális mellélövéseik voltak, de valami brutál szinten."
.
Azért mert mi állunk eljárás alatt és mi vagyunk szerződészegésban a hiányt illetően, ezért ők azok akik megmondják h mi hogy lesz. Ki kell kerülni az eljárás alól minden áron még azon az áron is h visszaemelik a bankadót...
De egy dolog ebből az eljárásból látszik, h nem szabad az IMF szerződést megkötni szinte semmiképp, mert akkor folytatódik ez a trend h mindenbe beleszólnak és mindenben rosszindulatúak lesznek és negyedévente tovább folyik majd a b@sztatás meg a szájkarate. Nekünk pedig nyugalomra és csendre van szükségünk már amilyen nyugalom lehet ebben a görög helyzetben...
Az improvizáció az alkalmatlanságuk miatt kényszer legalább fele részben. Valamint az miatt , hogy annyira megnyerte a tetszésüket politikai eszközként a bankok baszogatása, hogy átestek már rég nem a lovon, hanem a lovon át a szakadékba. :)
De nézzük mi következhet ebből. Most jön majd EU, és IMF értékelése. Valószínűnek tartom felemás lesz, és azt lesz a végső konklúzió, hogy a bankok újabb terhei veszélyeztetik a gazd növekedést ezért vissza sem jönnek tárgyalni ha ez így elfogadásra kerül. Túlzottdeficit ügyben pedig nem fogják megvonni a támogatásokat, de továbbra is eljárás alatt maradunk mert kokányolunk. Ez lesz a vége. Nagyon jó lesz.
Szerintem az egy vegytiszta - igaz, akaratlan - önkritika, hogy a kormányzat folytonosan ellenségeket keres, kreál.
Echte bolsevista/komcsi módszer, mint az közismert, hogy minden kellemetlen dologért másokat teszünk felelőssé...
Az pedig, hogy a szövetségeseinkben lát ellenséget, merő idiótizmus.
Tehát arra jutottál, hogy ennek a lépésnek végső soron a bankok örülnek. :)
Ez a gondolat még egy Bayer műsorban is megállná a helyét. Ezt nem dicséretnek szántam. :) Ursi , Ursi ne védd ezeket , nem érdemlik meg hidd el, politikai kalandorok a rosszabb fajtából.
De már megint Matolcsyzok, pedig tegnap mondtam nem fogok, nem sokáig bírtam. :)
"Ez az amit Viktor sem ért, matolcsy sem ért, és Te sem értesz. hogy az üzleti bizalom sokkal sokkal fontosabb mint az adókulcsok. Ezért van bukásra ítélve ez a gazdaságpoltika. "
.
De én értem és pontosan erre utaltam h nyugalom kéne a gazdaságban mert ott a hosszabb távú szerződések/trendek/tervek miatt nem lehet improvizálni. És minden ad hoc dolog kéros a gazdaságra, az kéne h hassanak az intézkedések. És igaz h úgy tűnik ezt a kerály nem látja vagy nem becsüli eléggé. De a kormány állandó b@sztatás alatt áll tehát az improvizáció egy kényszer másrészről pedig a GDP szempontjából nem befeketető kell hanem beruházó ez nagy különbség. A befektető csak pénzt hoz a beruházó meg piacot is. Márpedig arra kínosan ügyelt h az utóbbikat csak simogatta és nem terhelte. Persze hangulatilag van átjárás a 2 réteg között ezért nem jó az állandó változtatás, de erről fentebb írtam, egy nyugalmas időszak kéne amíg jönnek az eredmények..
ezt én se értem.
miért nem vágunk vissza azzal eunak és imfnek h lám-lám elmúlt 5 évben nemhogy nem sikerült eltalálni egy adatot sem, hanem orbitális mellélövéseik voltak, de valami brutál szinten.
magyarán nem megbízható az általuk számolt adat, hiszen visszamenőleg 5 évben bizonyították, hogy teljesen alaptalanok az adataik, egy hasracsapásból jobb közelítést ad bárki az utcán.