Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: OTP

#565165 rbbj11 Előzmény: #565115

nem lesz, óriási ténybeli külömnbség: CSÖD VAN!!!!!

Az én gazdasági ismereteim szerint akkortól az van, mikor a cég egy db kötvényt visszavett névérték alatt. Ez bármelyik hitelminösítönél csöd. SD kategória, irtam már. Ezen nincs mit vitázni. A cég csödbe ment (hitelminösítési szempontból), csak még nem menekült csödvédelembe. Ne keverjük a fogalmakat.

Re: nincs cím

#565158 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #565153

Lehet, hogy Csabika már felfigyelt rá, és egy visszautasíthatatlan ajánlatot fog tenni Ex-nek (35%-on :-)

Feladat: a cég megmentése......

#565153 Dicsák Előzmény: #565151

Ezt honnan veszed okostojás? :)

"valszeg még nincs"

Te annyira okos vagy, hogy hihetetlen! Nem is értem, hogy nem figyelt még fel rád valaki. Erre a tehetségre! :)))

#565148 Grizzly Géza Előzmény: #565143

Ha nincsenek kifizetve és van bírósági jóváhagyás,akkor felesleges ez az egész bohóckodás... Akkor minek fektetnének ebbe energiát?

Na cső,süt a nap én mentem,szép napot.

#565142 exmnbs1 Előzmény: #565136

vannak még beadott felszámolási kérelmek is

ha a szállítókat a bejövő pénzekből nem rendezik lesznek is

#565139 exmnbs1 Előzmény: #565136

azokat a bankhiteleket, amelyek a lezárt projektekre vonatkoznak

ott a zálogjog minden hitelen

#565136 xmann Előzmény: #565115

a bankhitelek speciálisak mert általában egy adott projekthez kötöttek és eszközzel fedezettek, ezért azokat előbb kell kifizetni, míg a kötvények általánosak, a teljes (maradék) céges vagyonra vonatkoznak. az eddig bejelentett eszközeladások és várhatóan befolyó pénzek elég lesz arra hogy a bankhiteleket kifizessék, ami mint mondtam elsőbbséget élvez. ezután megmaradnak bizonyos eszközök, amelyeknek kellene fedezniük a kötvényesek kifizetéseit. És végül ami ezután marad az a részvényesé. Ha még ezután is maradna valami az a részvényeseké. lássuzk be ennek az esélye minimális.

jelenleg a részvényesek számára a legjobb forgatókönyv, hogy a bejövő pénzből kifizetik a bankokat, és a kitartó 2012-es kötvényesek is végül kapnak 100%-ot, mert csaba nem akar még csődöt. Mi marad ekkor a cégben? Néhány eredménytermelő eszköz, és a hosszú lejáratú kötvények. Nyilvánvaló, hogy így a cégérték negatív lesz, de ez azért jó a részvényeseknek, mert még akár 1-2 évig is lehet kereskedni a papírral, lesznek beesések, felrántások, míg végül a 2014-es kifizetés idején bekövetkezik a csőd.

Ez a legjobb forgatókönyv.

a legrosszabb, hogy 2 héten belül kezdődik a csődegyezség. ott viszont megint sokféle kimenet lehet