hány karátos?)))
nem lesz, óriási ténybeli külömnbség: CSÖD VAN!!!!!
Az én gazdasági ismereteim szerint akkortól az van, mikor a cég egy db kötvényt visszavett névérték alatt. Ez bármelyik hitelminösítönél csöd. SD kategória, irtam már. Ezen nincs mit vitázni. A cég csödbe ment (hitelminösítési szempontból), csak még nem menekült csödvédelembe. Ne keverjük a fogalmakat.
Csillog-villog!
Lehet, hogy Csabika már felfigyelt rá, és egy visszautasíthatatlan ajánlatot fog tenni Ex-nek (35%-on :-)
Feladat: a cég megmentése......
beadott felszámolási kérelemről miért is ne lehetne bírósági végzés????
hol a hír hogy valamennyi felszámoltatási kérelmest kifizetett????
Ezt honnan veszed okostojás? :)
"valszeg még nincs"
Te annyira okos vagy, hogy hihetetlen! Nem is értem, hogy nem figyelt még fel rád valaki. Erre a tehetségre! :)))
valszeg még nincs de ez nem jelenti azt hogy nem lesz
Ha nincsenek kifizetve és van bírósági jóváhagyás,akkor felesleges ez az egész bohóckodás... Akkor minek fektetnének ebbe energiát?
Na cső,süt a nap én mentem,szép napot.
"Csődmentes" jó reggelt kívánok! (Na jó, Neked Csőddel telit!)
vannak még beadott felszámolási kérelmek is
ha a szállítókat a bejövő pénzekből nem rendezik lesznek is
Azt az idő eldönti. Kötvényesek döntenek,nem mi.
azokat a bankhiteleket, amelyek a lezárt projektekre vonatkoznak
ott a zálogjog minden hitelen
a bankhitelek speciálisak mert általában egy adott projekthez kötöttek és eszközzel fedezettek, ezért azokat előbb kell kifizetni, míg a kötvények általánosak, a teljes (maradék) céges vagyonra vonatkoznak. az eddig bejelentett eszközeladások és várhatóan befolyó pénzek elég lesz arra hogy a bankhiteleket kifizessék, ami mint mondtam elsőbbséget élvez. ezután megmaradnak bizonyos eszközök, amelyeknek kellene fedezniük a kötvényesek kifizetéseit. És végül ami ezután marad az a részvényesé. Ha még ezután is maradna valami az a részvényeseké. lássuzk be ennek az esélye minimális.
jelenleg a részvényesek számára a legjobb forgatókönyv, hogy a bejövő pénzből kifizetik a bankokat, és a kitartó 2012-es kötvényesek is végül kapnak 100%-ot, mert csaba nem akar még csődöt. Mi marad ekkor a cégben? Néhány eredménytermelő eszköz, és a hosszú lejáratú kötvények. Nyilvánvaló, hogy így a cégérték negatív lesz, de ez azért jó a részvényeseknek, mert még akár 1-2 évig is lehet kereskedni a papírral, lesznek beesések, felrántások, míg végül a 2014-es kifizetés idején bekövetkezik a csőd.
Ez a legjobb forgatókönyv.
a legrosszabb, hogy 2 héten belül kezdődik a csődegyezség. ott viszont megint sokféle kimenet lehet