Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Brókernet

Re: nincs cím

#584717 wnprt Előzmény: #582771

A Brokernetet ott kell hagyni úgy ahogy van, átverés az egész, olyan konstrukciót ad el, ami eleve veszteséges egy ügyfél számára, hisz legalább 3 év befizetése csak költség, az egészről az mondható el, hogy átlagosan félmilliót fizetsz azért, mert megnyitod a számlát. Egy havi 20-30 ezres befizetésből is a brokernet kap az 1. évben 130%-os jutalékot a biztosítótól, az egész arról szól, h az ügyfélkör befizetéséből tartják el az ügynököt, aki megbízási tehát vállalkozói jogviszonyú, ezen felül a felettesét és a brokernetet. Legalább 4 felé osztódik a befizetés, mindenki jól jár, kivéve az ügyfelet, akinek a megtakarítása nem gyarapszik. Sokkal rosszabb, mint egy átlagos hozamú befektetés, rengeteg károsultja van a bnetnek, az ügyfelek szinte 100%-a kevesebbet kap, mint amennyit befizetett, az egész unit-linked arról szól, h a biztosítónak legyen minimum 10 évig fix bevétele, tehát minél később kelljen az ügyfélnek visszafizetni, eleve arra megy ki a játék, h minél tovább használja ingyen az ügyfél pénzét, ezért adnak bónuszt, h rávegyék az ügyfelet, h lehetőleg 20 évig, de inkább egész élete végéig fizesse. Az egész szemétség, az ügyfél lehúzásáról van szó, ha alaposan megvizsgáljuk, a brokernet érdeke az, h ő járjon jól, és őt nem érdekli, h az ügyfélnek elveszett a pénze, hisz olyan szerződési feltételek vannak, amiket az ügyfél el sem olvas, ezt pedig jól megoldották a biztosítók.

A Deluxból átváltottam L…

#582771 katika64

A Deluxból átváltottam Likvid alapba .Én ezt a két alapot váltogatom , lehetne még az olimpic alapot választani ,de ez euro alapú és amikor lent van a ft gyengus .2013-ban lehet rész vissza vásárlást tenni ,hogy ne legyen benne az adó jóvá írás . Ki lehet választani a meg felelő alapot a jó hozam eléréséhez .Az adójóváírással és az alapok cseréléssel nem volt rossz .Jövőre kell hogy legyen valami nagy beesés mert idén úgy össze omlott a világ hogy a daxi ment 25%-ot .Két év elvileg nem lehet így szerintem.

HVG Hetilap Maghasadás …

#564177 Zotya32

HVG Hetilap

Maghasadás

2012. október 17.

HVG

Szakmai vita mögé bújtatott krízisen esik át a vezető magyar biztosítási brókercég.

Egymás után csipogott a telefonja a biztosítási szakma prominens képviselőinek, amikor a napokban Hollandiából buszoztak hazafelé az ING által az online értékesítésről szervezett találkozóról: Kósa Erika, a Brokernet eddigi egyik meghatározó tulajdonosa értesítette őket, hogy kiválik a cégből, és önállóan kezd újabb sikertörténet megvalósításába. Ám a biztosítósok és alkuszok kétkedve fogadták, hogy a válságba süllyedt magyar piacon még egyszer fel lehet építeni egy több ezer fős, életbiztosításokra szakosodott mlm-hálózatot. Az 1999-ben, a részben az osztrák „kalózbiztosításokon” edződött Kostevc Péter, Kósa Erika, Kútvölgyi Pál és Körtvélyesi Zoltán által alapított Brokernet valóban csodát tett, hiszen a 2008-as válság előtt hatezer ügynökkel vitte a prímet e piacon. A cégcsoportnak mára kétezer ügynöke maradt, ami még mindig figyelemre méltó. Csakhogy a 2011-es pénzügyi beszámoló aggasztó jelenségeket tükröz: a Brokernet-csoport biztosításközvetítésből származó jutaléka egy év alatt 3 milliárd forinttal, 12 milliárdra csökkent, adózott eredménye pedig több mint egymilliárd forinttal, 1,2 milliárdra apadt, és ennek a háromnegyedét a tulajdonosok ki is vették osztalékként.

Arra, hogy nincs minden rendben a Brokernet-birodalom háza táján, egyéb jelek is utaltak. Kósa Erika már júliusban megalapította új, biztosítási ügynöki tevékenységre szánt cégét, a New Broker Zrt.-t, amelyet férje, a Brokernetet szintén elhagyó Körtvélyesi vezet. Akkoriban Gecser Ottó, a Brokernet zászlóshajójaként működő Brokernet Investment Holding vezérigazgatója még a csoport „őszig tartó racionalizálásának” részeként állította be a cégalapítást. A kenyértörésre a holding szeptember végi közgyűlésén került sor, amelyen az addig is enyhe, 53 százalékos többségben levő Kostevc és Kútvölgyi tőkeemeléssel kerekedett felül a Kósa–Körtvélyesi-házaspáron. A két páros között alapvető nézetkülönbség alakult ki abban, hogyan lehet a Brokernet lejtmenetét megállítani: Kostevc háttérbe szorítaná az mlm-szisztémát, és új utakat keresne, míg Kósáék kitartanának mellette. Kostevc előremenekülő üzletpolitikája egyébként már eddig is érvényesülgetett: a Brokernet például stratégiai együttműködésbe kezdett a Demján Sándor nagyvállalkozó nevével fémjelzett aranykereskedő Solar Capital Golddal, valamint a szintén hozzá köthető Gránit Bankkal – elkötelezettségét szimbolizálva idén nyáron Kostevc tulajdonosként is beszállt e pénzintézetbe. A jelen történéseket egyébként a HVG kérdései elől elzárkózó Brokernet a sajtóban nem minősítette szétválásnak, mondván, legfeljebb ügynökeik 5–10 százaléka pártol majd el tőle. Optimizmusuknak azonban ellentmond, hogy a Kósához hű vezetőket kirúgták, ők pedig nyilván megpróbálják elvinni az alájuk szerveződött ügynököket is.

„A New Broker semmilyen módon nem kapcsolódik a Brokernethez, és a jövőben sem fog” – fektette le az alapokat a HVG-nek írásban válaszoló Kósa Erika. Az mlm-építkezés mellett rendületlenül kitartó új cég céljairól annyit árult el, hogy három fő veszélyforrás, a nyugdíj- és egészségügyi katasztrófa, a gyorsuló infláció, valamint a növekvő diplomás-munkanélküliség ellen védő termékeket kínál majd az ügyfeleknek. Hogy ehhez mekkora tőkére lesz szükség, azt viszont már nem árulta el, mint ahogyan azt sem, hogyan számoltak el a Brokernetben maradó eddigi tulajdonostársaikkal. Márpedig sok múlik ezen, hiszen 2011-ben a Brokernet-tortán még egyformán osztozó Kostevc és Kósa 34-34 milliárd forintosra becsült vagyonával a 15. helyen állt a 100 leggazdagabb magyar listáján, s ezt az „eszmei” értéket Kósának most kell aprópénzre váltania.

„Kibújt a szög a zsákból, kiderült, hogy a biztosítási díjak 150 százalékát elérő vagy meghaladó jutalékokkal dolgozó ügynökrendszer által terített drága életbiztosítások kora lejárt” – fordította le a brokernetbeli viszályt egy független alkusz. Szerinte az ügyfelek torkig lettek a rámenős házalókkal, s egyre jobban igénylik, hogy egy személytelen platformon, az interneten tájékozódjanak az összes hozzáférhető életbiztosítási ajánlatról. „Én szeretnék az első lenni, aki kipróbálja, de sehol a világon nem működik az életbiztosítások online eladása. Ebben az üzletágban személyes, profi tanácsadókra van szükség, és ebben a Brokernet az egyik legjobb” – állt ki eddigi első számú értékesítési partnerük mellett Horváth Béla, a CIG Pannónia Életbiztosítási Nyrt. vezérigazgatója. Szerinte nem válságtünet, hanem normális piaci jelenség a Brokernet szakadása, a CIG pedig az új cég irányába is nyitott. „Sima életbiztosítást naponta kötnek az általunk felállított internetes rendszerben. A megtakarítással, befektetésekkel operáló, bonyolultabb konstrukciókról is egyre többen szereznek először online információkat, s csak ezután kérik a telefonos vagy személyes tanácsadást” – vetette ellen Németh Péter, az összes életbiztosítási ajánlatra kiterjedő online rendszert tesztelő CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Szerinte a technika ugyanolyan árzuhanást eredményezhet az életbiztosítások frontján, mint ami az elmúlt évtizedben az autós felelősségbiztosításban lezajlott, vagy ami most folyik a lakásbiztosításoknál, mivel kiiktatja a költséges ügynökhálózatot. Az ügyfél pedig biztos lehet benne, hogy az új szisztéma pártatlan, az online alkusznak nem érdeke, hogy egyik vagy másik biztosító termékét futtassa.

Gyakran érte az ügynökök elfogultságának vádja a Brokernetet, amely a 2007-ben indított CIG Pannónia életbiztosításainak kezdetben a 90-95 százalékát dobta piacra. Ez az arány a 2010. végi 75 százalékról mostanra több mint 20 százalékkal tovább esett, amit Horváth azzal indokolt, hogy más alkuszokkal is dolgoznak, sőt pár száz saját ügynököt is kiképeztek. A kölcsönös függőség lazulása viszont a Brokernet mérlegének nem tett jót, a jutalékbevételek tavalyi zsugorodása ugyanis nagyjából ennek tudható be. Egyes biztosítási szakemberek szerint azonban a Brokernet és a CIG összefonódása még mindig olyan szoros, hogy az előbbi belső válsága visszaüthet a tavaly négymilliárd forintos veszteséggel záró, tőzsdei jelenléte miatt roppant érzékeny életbiztosítóra és rajta keresztül az egész labilis piacra. Mások viszont úgy vélik, a Brokernet szakadása csupán látszólagos, a háttérben profi válságmenedzselés zajlik, amelyben leosztották a szerepeket: Kósa új néven a hagyományokat folytatja, míg Kostevc megreformálja a Brokernetet.

GYENIS ÁGNES

Re: részvények

#563752 rbbj11 Előzmény: #563181

majd én adok neked normális életbizt ajánlatot, ha valóban akarsz.

De ez nem a gazdagodás területe...

#563717 Pyxis Előzmény: #563157

Szerinted mennyire reális?

Nézd meg a Plotinus hozamait, az valamennyire reális lehet, de Zsiday mester sem merné előre beígérni.

Aki 3 évre előre évi 15 %-nál magasabb hozamot ígér (Ricsin kívül), az tuti hazudik.

#563181 rbbj11 Előzmény: #563169

most nem azért, de eddig pontosan erről volt szó, h. ilyen hozzáállás (re "rákérdezek" stb) messze nem elég!!!

Ha vmilyen hozammal kalkulálnak, egészen pontosan ismerd meg a garanciákat: pontosan ki, mit és hogyan garantál? Ha csak ködösítés a válasz, semmi konkrétum, akkor olyan, mintha nem mondott volna semmit.

Ha van konkrétum, miután elment a tanácsadó, azt magad le kell ellenőrizd!!!! Pl. a garanciát nyújtónak egyáltalán van-e pszáf vagy egyéb pénzügyi engedélyszáma, milyen a tőkehelyzetet, mióta van a piacon stb stb

Egyébként a dolog orbitális kamunak hangzik a sarokszámok alapján.

És továbbra sem értem, ha életbiztosítás, akkor miért nem közvetlenül biztosító képviselőjével tárgyaltok.

#563165 Fornit Előzmény: #563157

Nem igazán értem mi ez, de 3 év alatt nem fog kb duplázni, az holtbiztos...

részvények

#563157 kig120

Sziasztok,

Nekem sógorom belépett egy olyanba, hogy évi 250.00-et kell befizetnie 3 évig. És a befizettt éves összeg 30%-át megkapja plusz a többi hozam.

Azt mondták neki, hogy 750.000-ból csinálnak neki 1.300.000-at. Indiai , kínai meg latin-amerikai részvényekbe helyezték neki.

Akkor most őt is átverték, csak mert én is gondolkodtam/ok ilyen befektetésben.

#563145 rbbj11 Előzmény: #562950

ha vki vmihez egyáltalán nem ért, ki van szolgáltatva, igaz. De ebben van vmi új? Ez mindig így volt.

egy alaphelyzetből indul…

#562971 Ibiza

egy alaphelyzetből induljatok ki.

Ha valaki tud egy tuti és hatalmas üzletet akkor az miért telefonálgat idegeneknek? miért akar neked jót ismeretlenül is?

Ha tényleg van egy tuti akkor a saját pénzét és amit még össze tud porszívózni azt belerakja..amikor már a hörcsögöt is eladta akkor szól a haveroknak..van itt egy tuti ügy.nyomjátok..

Hetente hív kb 2-3 pénzügyi zseni aki azt akarja gyorsan és könnyen legyek milliárdos

évente kb -2-3 db-ot beengedek személyes beszélgetésre..érdekel a módszere és az ahogy dolgozik..amit mond azt meghallgatom de nem túlzottan érdekel..egyforma módszerek egyforma iskolák..csilivili emberek öltöny zakó..fényes cipő..menő cuccok..laptop..telefon..drágának tűnő órak..hogy sikere ember benyomását keltsék..hozza a grafikonokat szinesek szépek..persze mindegyik kamaszosan meredek..érezd most belenyúlsz a tutiba.

feltesz 3 olyan kérdést amire épeszű ember igennel felel..szereti a biztonságot? szeretne magas jövedelmet nyugdíjas korára?..azért hogy mindjárt az elején tudj igent mondani..és utána már ne essen nehezedre..más kérdés én már it össze szoktam zavarni őket..

a lényeg ez egy módszer, egy szisztema..mint mlm is..sok ember fél elhajtani őket nehogy az öltönyös ember butának gondolja őket..

a legutolsó is brókernetes volt.. mondta ne higgyek a pletykáknak nincs gond a céggel..(én nem is mondtam:) azt mondta ő brokernetes de ez a cég csak a vázát adja ő független pénzügyi tanácsadó..majd felrajzolta a cég szerkezetét némiképp belebonyolódott..mondtam ugorjunk..nem lényeg.

#562950 Aranyos Előzmény: #562689

Értem amit mondasz, de a magyar átlag ember nem ilyen. Sokan felelőtlenek, de sokan át is lettek vágva, pl: a hitelekkel is. Tudod én gyermek koromban kisérgettem a nagyapám állat vásárokba, mert a papa borjúkat nevelt. ott azt láttam, hogy 2 öreg bácsi egymás tenyerébe csapot, és ott volt az üzlet. Nem kellett ügyvéd, + kezes+ 2 két tanú, meg kutyaf@sza! most meg van valamiről szerződésed és sokszor kitörölheted vele, semmit nem ér.

Elfogadom. Mi felelőtlenek voltunk a brokinettel kapcsolatban. Oké. Megfizetjük a tanulópénzt, de be is fejeztem velük. Remélem még sokan így gondolják majd.

A kocsis példádhoz. Nekem is olcsóbb a szerviz, sőt a nejemnek is. Viszont amíg a nejem nem ismertem meg, neki is baromi drága volt, mert nem volt mellette senki, aki segítse.

Pedig nem volt tinédzser, vagy naív. Végzettsége felsőfokú, az átlag SZELLEMI szintet gondolom megüti. Mégis átvágták és nem tehetett semmit, mert KI VOLT SZOLGÁLTATVA!

#562689 rbbj11 Előzmény: #562454

sajnos ez már min a rendszerváltás óta nem így van. Ha vki abszolút nincs képben, az szív. Mindennel. Min. annyira mindennel képben kell lenni, hogy ne verjenek át nagyon, vagy legalább meg se kíséreljék, mert nem szabad ordítania a hozzá nem értésnek.

Ha burkoltat az ember a lakásában vagy épp kőműveseket hív, u.ez van. Ha vki semennyire nincs képben és netán felügyelet nélkül hagyja őket dolgozni, ugy áthúznak, hogy 3x annyit fizetsz, mint kéne. Ebben semmiféle biztosítás specifikum nincs.

Autó szerelő dettó. Milliószor tapasztaltam, hogy autószerelők hogy próbálnak lehúzni. Nekem érdekes módon a szervizeltetés is feleannyi, mint az átlagnak.